שתף קטע נבחר
 

אהוב ליבי: היינות המומלצים לחג

ליבי שפרלינג, מבקרת היין שלנו, מכתירה 15 יינות ישראלים ומומלצים לשולחן הסדר. מי המתאזרח המעושן מדרום אפריקה, איזה יין עושה את העבודה ב-35 שקלים ומיהו היין לבן שעילף אותה? קראו ותדעו. יש גם יין קינוח לליווי המנות האחרונות

כמדי חג, גם לפסח הקרוב התאמצנו להביא בחירות שהן בראש ובראשונה משתלמות ומעניינות. התמקדנו בזנים לא שגרתיים ובגזרת המחיר עולה היין הזול ביותר 35 שקלים בלבד והיקר - 140 שקלים. בנוסף, מבצעי פסח השונים יחתכו עבורכם את המחירים בעוד 30% בכיף.

 

ההמלצות עונתיות והולמות את מזג האוויר המהביל, הן יחמיאו לארוחות חג כמו גם לארוחות שישי או שאר אירועים משמח. רשימת גזור ושמור? אתם אמרתם.

 

לפני שמתחילים: השנה נכנסו לרשימה גם לבנים מצטיינים לא פחות מהאדומים. שימו לב אליהם. יש אפילו יין קינוח מפתיע.

 

טפרברג : מריטאז' רזרב 2010

משנה לשנה עושים פה ביקב ההיסטורי הזה יינות טובים, מעניינים ומרעננים יותר, הן רעיונית והן בפה. המריטאז' הוא בלנד יומיומי ונעים מאד של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו, שפינקו אותם בשהות יחסית קצרה בחביות עץ (8 חודשים).

 

התוצאה: יין מאוזן מאד, חברותי ונגיש כבר עכשיו, עם חמיצות נוכחת. שיחוק במחיר הזה ושווה מאד. 55 שקלים. כשר.

 

 (צילום: חברת המיתוג open) (צילום: חברת המיתוג open)
(צילום: חברת המיתוג open)

 

רקנאטי: רזרב קברנה סוביניון 2010

למרות שנשבעתי לעצמי שהשנה לא יהיה אצלי קברנה, אי אפשר היה להתעלם ממנו במקרה של רקאנטי. היקב מבסס את מעמדו בשנה האחרונה כאחד המובילים בקטגוריית הגדולים, בין השאר בזכות הכיוון הים התיכוני שלקחו. הקברנה סוביניון בסדרה נאמן לקו זה ומהווה תצוגת תכלית אלגנטית ומלאת אופי.

 

גם פרי בשרני, גם מנטה ועשבוניות ובעיקר עץ שמצוי רק ברקע, משאיר את הבמה לענבים עד סיומת רכה ונדיבה. מלא קסם במחיר מעולה, מתנה מומלצת למי שאוהבים או לשולחן החג. 110 שקלים. כשר.

 

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

אמפורה: מד רד 2008

כיף של יין. פשוט וטעים, קליל, ים תיכוני במהותו. יין שמערבב בשמחה קברנה סוביניון וסירה שהתיישנו 10 חודשים בחביות ואז התבגרו עוד 3 שנים בבקבוק. התוצאה מהנה ורכה.

 

סוף סוף אדום כל כך מדוייק שאפשר להעביר איתו בכיף גם את הקיץ במחיר מנצח. 65 שקלים.

 

 (צילום: רוני סופר) (צילום: רוני סופר)
(צילום: רוני סופר)
 

 

ארזה: תל ארזה, מלבק 2010

הזן שובב שנולד בבורדו ועשה קריירה ככוכב טלנובלות ביינות ארגנטינה וצ'ילה התאזרח גם בישראל בשנים האחרונות. זה של ארזה קליל ונעים מאד לשתייה. שווה להצטייד בכמה ממנו לקראת הקיץ הזה ולשתות קר. 60 שקלים. כשר.

 

 (צילום: יורם אשהיים) (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)

 

טוליפ: מוסטלי קברנה פרנק 2010

יין עגול ומפולפל, מלא קסם. קברנה פרנק הוא זן ענבים שמקורו בעמק הלואר שבמערב צרפת. מהלואר הוא נדד לבורדו והפך כוכב ביינות המשלבים מספר זני ענבים (בלנדים), יחד עם קברנה ומרלו, מה שמכונה בלנד בורדולזי.

 

בשנים האחרונות מתגלה הקב-פרנק, כמו שקוראים לו בארה"ב, כלהיט גדול גם בפני עצמו. הוא מככב ביינות זניים תוצרת הונגריה, קליפורניה ובקנדה מגדילים לעשות ומכינים ממנו אחלה אייס וויין, יין קינוח שמופק מענבים שקפאו על הגפן 4 ימים לפחות ברציפות. כאמור, היין הזני הזה של טוליפ מהווה מייצג נפלא לכל תכונות הענב המעניין הזה. 79 שקלים. כשר.

 

 (צילום: אסף שמע) (צילום: אסף שמע)
(צילום: אסף שמע)

 

יקב רמת הגולן : חרמון אינדיגו 2012

לאחרונה סדרת הר חרמון גלשה לסדרה חדשה, שאליה נוסף היין הזה, שמשלב ענבים מזני קברנה סוביניון וסירה. התוצאה: יין קל ופירותי, מתובל ועסיסי. שמו ניתן לו בזכות הצבע כחול-סגול (תודו לסירה על כך).

 

 (צילום: כפיר חרבי) (צילום: כפיר חרבי)
(צילום: כפיר חרבי)

 

הסירה מוסיפה אופי משלה ובכלל – הענבים האלה עושים עבודה מעולה ביקב - חפשו את הסירות השונות מבציר 2007 וגם את האלה מהכרמים היחידניים של תל פארס, כרם יונתן וכרם מורדות אביטל. האינדיגו מגלם הזדמנות ליהנות מאבק כוכבים של הסירה הזו גם ברמת היין השולחני. החל מ-35 שקלים. כשר.

 

 

 (צילום: כפיר חרבי) (צילום: כפיר חרבי)
(צילום: כפיר חרבי)

 

בנימינה: רזרב קריניאן 2010

זן הענבים הוותיק הזה ניטע בישראל כבר בשנות השמונים של המאה ה-19, ביקבי הברון רוטשילד. הוא סבל מיחסי ציבור גרועים בשל יבולים ענקיים שהניבו יינות דלילים, אבל בשנים האחרונות הוא הפך לאתגר הייננים בישראל, שמצליחים להפיק ממנו יינות מקסימים ומלאי אופי שזוכים להערכה עולמית.

 

זה של בנימינה מעולה - זני מאוזן, עם ניחוחות תבלינים וטעם אלגנטי. גאווה מקומית. 94 שקלים. כשר.

 

 (צילום: גבריאל בהרליה) (צילום: גבריאל בהרליה)
(צילום: גבריאל בהרליה)

 

יתיר: סירה 2009

בציר 2009 הוציא מיקב יתיר יינות עוד יותר מקסימים מבדרך כלל. טעמנו פטי ורדו שווה, מש"ק (מרלו שיראז קברנה) מנצח ויער יתיר אגדי אבל נפשנו נקשרה בסירה. יין סגול עם 2% ענבים מזן ויונייה הלבן שמעניקים לו רעננות קורצת לכדי תוצאה קרירה ואלגנטית במפתיע, בהתחשב בתבנית נוף מולדתו המדברית. יין חזק אך נגיש בטעמו עם פוטנציאל התיישנות נפלא לחמש השנים הקרובות. 140 שקלים. כשר.

 

 (צילום: יקיס קדרון) (צילום: יקיס קדרון)
(צילום: יקיס קדרון)

 

עמק האלה : קברנה סוביניון 2008

הקברנה המחוספס של עמק האלה הצליח לעורר עניין. הוא עשיר בטעמי פרי ומשתחרר בקלות, כשכל לגימה ממנו חושפת רובד נוסף. תמורה נפלאה לכסף וגם יתיישן מקסים. 99 שקלים. כשר.

 

 (צילום: איל קרן) (צילום: איל קרן)
(צילום: איל קרן)

 

שורק: קברנה סוביניון כרם יוסף 2010

עוד יין לא שגרתי מענבי קברנה סוביניון. הענבים אליו מגיעים מכרם טל שחר וכרם ספסופה והוא מקבל חיזוק בדמות 3% ענבי זן פטי ורדו. כמו תמיד ביקב שורק, היין עוצמתי ומשתחרר לאיטו. מסע שמתחיל בשזיפים ואוכמניות, גולש לעשבוניות בולטת. החבית הקלויה הפכה סטטיסטית והיין מאוזן להפליא, עם חמיצות מרעננת. משגע כבר עכשיו אבל יתיישן נהדר ועוד 3 שנים תצפה לכם הפתעה ישראלית פרועה. 120 שקלים.

 

דלתון – SMV 2010

בלנד בסגנון עמק הרון שמשלב את הטובים שבזני האיזור: שיראז, מורבדר וויונייה. דלתון יצרו עם ענבי הגליל יופי של יין בסגנון שממלא את הפה בטעמים ושניכרת בו חמיצות רעננה. יין אוכל מובהק עם ניחוח מענג וטעם עשיר. 83 שקלים. כשר.

 

 (צילום: יגאל עמר) (צילום: יגאל עמר)
(צילום: יגאל עמר)

 

 

טריו: ספיריט, הגליל 2011

טריו הוא יקב קטן ואיכותי ששווה להכיר. בוחרים לאט לאט שם בזנים פחות שגרתיים וגם היין שלהם הולך ומשתבח משנה לשנה. הכי אהבנו את הגליל, בלנד מקסים של קברנה סוביניון, שיראז ופטי ורדו. עמוק, אפוף פרי שחור ותבלינים והרי לכם יין אוכל חגיגי ומרשים, שהוא גם קומוניקטיבי מאד. יופי. 90 שקלים.

 

 (צילום: גיא הכט) (צילום: גיא הכט)
(צילום: גיא הכט)

 

ברקן: פינוטאז' רזרב 2010

פינוטאז' הוא זן דרום אפריקאי שנוצר כהכלאה בין פינו נואר לסינסאו והפך להצלחה מסחררת ורבת טעם.

 

ברקן הם בין היקבים הבודדים בעולם שמפיקים ממנו יין זני מחוץ למולדתו וכיף שכך. יין מלא אופי ורענן, שבולטים בו מאפייני הזן (טעמי פרי עזים וגוון מעושן). השימוש בחביות צרפתיות ישנות ואמריקאיות חדשות (מהן מתקבלות ארומות של קפה קלוי, וניל ושוקולד מריר) תורם את שלו והתוצאה פיקנטית ומתובלת. כיף גדול במחיר מעולה. 65 שקלים. כשר.

 

 (צילום: שיר אדיבי) (צילום: שיר אדיבי)
(צילום: שיר אדיבי)

 

לבנים:

 

ויתקין: מסע ישראלי לבן 2012

הבלנד הלבן הכי כיפי ששתינו בזמן האחרון הוא גם יין אוכל מהמם. לראשונה משתמשים פה גם ברוסאן, זן ענבים שמקורו בעמק הרון, שבולט בבלנדים הלבנים של אזור שאטונף דו פאפ ומתאפיין בבשרניות כתומה וחמיצות בולטת.

 

יחד עם ויונייה, קולומבאר וגוורצטרמינר, זכינו ליין שמח, שבולטת בו מינרליות פריכה וגם טעמי החבית החדשה מורגשים (רק מחצית מהויונייה הותססה בחביות). מורכב שמתפשט מהר ועושה כיף גדול. תענוג. 75 שקלים.

 

 (צילום: שיר אדיבי ) (צילום: שיר אדיבי )
(צילום: שיר אדיבי )

 

תבור: אדמה, רוסאן 2012

בתבור הוציאו עכשיו 3 לבנים זניים מרגשים ממש, בטוחים בעצמם ומרעננים, עוד לפני שדיברנו על פקק ההברגה הכיפי. טעמנו גוורצטרמינר מאוזן וויונייה עשבוני מלא אופי.

 

הכי הרטיט את לבי הרוסאן, לבן נקי ורענן עם ריח טרופי מגרה נהדר וטעם משגע שפוגש את האף בנקודת השקה. נדיר ביין לפגוש כזה מתאם בין האף לפה ולכן החגיגה. יין אוכל מרגש, נוטף ירקרקות נעימה וטעמי פירות קיץ. קררו אותו טוב וטוב ושתו ליד אוכל אסיאתי חריף, גבינות קשות או קינוחים שמשלבים מתוק וחמוץ. תמורה מעולה למחיר. 65 שקלים. כשר.

 

 (צילום: אבי חכלילי) (צילום: אבי חכלילי)
(צילום: אבי חכלילי)

 

ססלוב : קדיתא, יין קינוח גלילי

אחד מיינות הקינוח השווים בישראל מופק מענבי קברנה סוביניון שמקורם בכרם קדיתא האורגני. כמקובל ביינות קינוח, תסיסת היין נעצרת עם הוספת אלכוהול והיישון ארוך ואיטי, במקרה זה – 3-5 שנים בחביות עץ. התוצאה: יין עם מרקם נדיב ומלטף. הפה מוצף מתיקות ענוגה. מתנה שווה, גם בזכות העיצוב: בקבוק שמנמן ועטוף שקיק בד. 99 שקלים.

 

 (צילום: רן בירן ) (צילום: רן בירן )
(צילום: רן בירן )





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כמו מצה לכוס. יין
צילום: shutterstock
מומלצים