שתף קטע נבחר
 
צילום: ירון ברנר

בלוז לחול המועד: מתוקים עם ילדים לפסח

ילדיו החמודים של ענר צלאל מסתובבים בחגים בודדים כי אביהם נשאר לאפות את העוגות של כולם עד מאוחר במאפייה. רק בפסח יש להם זמן לכייף יחד, במטבח הביתי. 3 מתכונים שכיף להכין עם ילדים: ממתקי רוקי רוד, קאפקייק פרג תפוחים ועוגיות קוקוס

אלפי אנשים גודשים בחגים את רחובות נווה צדק, מטיילים עם ילדיהם בחיפוש אחר תעסוקה. בעודם נהנים, מלקקים גלידה בסוזן דלאל ומתענגים על השמש האביבית, ילדי האופים מסתובבים לבדם כיתומים, שכן אבותיהם ספונים עד החושך בעבודה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

כולם חולים עליהם!!! עוגיות קוקוס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כולם חולים עליהם!!! עוגיות קוקוס(צילום: ירון ברנר)

בתור אופה, חיי מוכתבים על ידי חגי ישראל. בחגים העבודה גדלה פי כמה, במיוחד באלו שניחנו בחול המועד. כל חג והמיוחדים שלו, כל חג והלחצים שלו.

 

אבל מספיק עם הדמעות - פסח סופסוף הגיע. חג החרות - כשמו כן הוא, חופשה מהתחלה ועד הסוף, מערב החג ועד המימונה, וזאת בזכות העובדה שהמאפייה נסגרת בשבוע זה. בתפריט השבועי: ארוחות, טיולים, בילויים והכול הודות לפרעה, משה וכל בני ישראל.

 

באווירת חופש זו לא מתאים לי לבלות שעות במטבח, להכין עוגות שלוש קומות וכדומה. אני מעדיף לאפות עוגות, עוגיות ושאר תקרובות זריזות שמתיקו את ימי החג. להלן 3 מתכונים פשוטים להכנה ברוח חג החירות:

 

רוקי רואד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
רוקי רואד(צילום: ירון ברנר)

 

קאפקייק פרג ותפוחים

עוגה אירופאית, חמצמצה ומרעננת שהכנתי אותה כאן בצורה של קאפקייק. אפשר גם לאפות בתבנית אינגליש קייק.

 

המרכיבים לכ-20 קאפקייקים:

240 גרם חמאה

240 גרם אבקת סוכר

ארבעה חלמונים

גרידה מלימון אחד

200 גרם שקד מולבן טחון

200 גרם פרג שלם

70 גרם קורנפלור

קורט מלח

3 תפוחי עץ גרנד סמית בגודל בינוני

מיץ מלימון אחד

4 חלבונים

100 גרם סוכר

 

לקרם ולהגשה:

1 גביע שמנת חמוצה

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערת המיקסר חמאה, שקדים טחונים ואבקת סוכר ומקרימים בעזרת וו גיטרה עד שקרמי. מוסיפים את החלמונים בשלוש פעמים ואת גרידת הלימון והמלח.
  2. כעת מקלפים את התפוחים, מגררים אותם ועל מנת שלא ישחירו, מערבבים עם מיץ הלימון.
  3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף גמיש.
  4. סוחטים את גרידת התפוחים ומערבבים בתערובת החמאה. מוסיפים פרג ואז את קציפת החלבונים בשלוש פעמים.
  5. מחלקים לקאפקייק ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. מצננים לגמרי (אפשר להקפיא בשלב זה בכלי אטום כחודש ימים).
  6. להגשה: מקציפים את כל מרכיבים הקרם עד שמצהיב. מצננים ומניחים ומניחים על כל עוגה בנפרד.

 

רוקי רואד

ממתק מאוד פשוט להכנה ממוצא אנגלוסקסי שהוא בעצם שוקולד עם מעט שמן, משובץ בכל מה שרוצים - ממצות דרך חטיף אגוזי ועד מרשמלו. את הרוקי אפשר לשמור בכלי אטום כחודש במקרר.

 

המרכיבים לתבנית 20X20 ס"מ:

600 גרם שוקולד מריר קצוץ

60 מ"ל שמן קנולה

3 חטיפים אישיים מכל סוג שהוא חתוכים לקוביות (כמובן כשרים לפסח. אגוזי למשל)

2 חטיפי קוקוס ורוד (כן, כן, קוקוס ורוד) חתוכים לקוביות

8 יחידות מרשמלו בכל צבע שרוצים חתוכות לקוביות

50 גרם קורנפלקס כשר לפסח

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד על באן מארי. מורידים מהסיר, מוסיפים שמן ומערבבים היטב. משהים כ-20 דקות שיתקרר מעט.
  2. מערבבים היטב ובעדינות פנימה את כל שאר המרכיבים עד שכולם מצופים בשוקולד.
  3. יוצקים את כל המסה לתוך תבנית ששומנה מראש בספריי שמן. מניחים נייר אפייה אל תחתית התבנית. משטחים קצת ומניחים במקרר עד שמתקשה (1-2 שעות). מוציאים וחותכים איך שרוצים.

 

עוגיות קוקוס

קלאסיקה אהובה במיוחד, שמתאימה לכל זמן ומצב. רק שימו לב לא לאפות יותר מדי.

שימו לב: במתכון משתמשים בסוכר האינוורטי, שעוזר להשאיר את העוגיות רכות לאורך זמן. מה שכן, אפשר להחליפו בכמות שווה של דבש

 

המרכיבים (לכ-30 יחידות):

300 גרם קוקוס

180 גרם סוכר לבן

120 גרם סוכר אינוורטי (או דבש בכמות שווה)

180 גרם ביצים (3 גדולות)

15 גרם קורנפלור

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את קוקוס וסוכר לבן. מוסיפים סוכר אינוורטי וביצים ומערבבים היטב (אפשר בעזרת הידיים). מסננים את הקורנפלור מעל ומערבבים עוד קצת.
  2. יוצרים כדורים מעט יותר קטנים מכדור פינג פונג. מניחים על מגש עם נייר אפייה ברווחים, לוחצים אותם לפירמידה (משולש עם ארבע פאות).
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהשפיצים של העוגיות בצבע חום כהה והשאר בצבע חום מאוד בהיר עד לבן. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

 

ענר צלאל הוא השף קונדיטור של הקונדיטוריה של דלאל.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אנגוסקסי גאה. חטיף רוקי רואד
צילום: shutterstock
בפסח מתגלמת חירותו. ענר צלאל
צילום: טלי שיפר
מומלצים