קבב זה פאסה: הגריל של שאול בן אדרת
לשאול בן אדרת כבר נמאס מאותו מנגל שגרתי של קבבים, סטייקים ועוף. הוא דווקא מעדיף לציין את פתיחת עונת המנגלים עם חלקי פנים עשירים וחגיגיים. בתפריט: כבד עוף תימני, שקדי עגל, לבבות עוף, רוסטביף לא שגרתי וגם ביצי הודו מפתיעות
אני אוהב להיות הפטריוט הראשון בשכונה. מיד עם צאת חג הפסח כל המשפחה מתגייסת לתלות שרשראות כחול לבן ודגלי ישראל מחוץ לבית וגם בחצר. זה גם האות לפתיחת עונת המנגלים שמגיעה לשיאה ביום העצמאות.
עוד בערוץ האוכל:
- XXL על האש: נתחי ענק על המנגל
- לתפארת מדינת ישראל: 8 בירות בוטיק מקומיות
- הצליין: מדריך המנגל השלם של מר בשר
תפריט המנגל הישראלי הסטנדרטי מורכב בדרך כלל מפרגיות, קבבים וסטייקים. בעיני התפריט הזה כבר די מיצה את עצמו. לטעמי, חלקי פנים על הגריל מספקים חוויה עשירה, טעימה וחגיגית הרבה יותר.
כמה טיפים לפני שמתחילים:
- מה כבר נגמר? חלקי פנים תמיד יוצאים טוב ותמיד נגמרים מהר. בניגוד לאנטריקוט או סינטה שעלולים לצאת קשים וסיביים - כאן ההצלחה מובטחת. חלקי פנים הם גם זולים יחסית ומקבלים כל תיבול ומרינדה באהבה, בין אם זה פלפל צ'ומה, זעתר או סויה וטריאקי.
- על חום ורגישות: חלקי פנים הם רגישים יותר, הקפידו לשמור בצידנית מקוררת עד שתגיעו למקום.
- תיבול מוסיף המון: הוסיפו עשבי תיבול כמו רוזמרין, טימין ומרווה בדקה האחרונה של הצלייה. הם יוסיפו עוד קצת בושם וניחוח לבשר.
שימו לב: חלק מהמתכונים דורשים הכנה מוקדמת ופשוטה של בישול במים. זה מקצר משמעותית את זמן הצלייה רק כדי שהבשר יקבל את הצבע והטעם של הגריל. התהליך מומלץ במיוחד לכנפי עוף ושוקיים.
כבדי עוף בחווייאג'
רבים נוהגים לשמור את כבדי העוף לסוף המנגל, כשהגחלים עוד רגע כבים. ההכנה כאן היא קלה ומהירה - מתבלים קלות, מניחים על הגריל ומחכים.
המרכיבים ל-6 מנות:
500 גרם כבדי עוף נקיים
2 כפות תערובת חווייג' תימנית
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מניחים את הכבדים בקערה עמוקה ומערבבים היטב עם החווייג', המלח הפלפל ושמן הזית.
- מניחים ברשת נסגרת מנירוסטה וצולים את הכבדים כ-3 דקות מכל צד.
רוסטביף לשון
רבים נרתעים לטעום לשון עגל. אולי זו האסוציאציה או המראה שלה (כשהיא לא מבושלת), לכן אני קורא למתכון רוסטביף לשון. המנה אמנם דורשת הכנה מוקדמת אבל היא שווה את המאמץ. תסמכו עליי - החברים אפילו לא יבחינו שמדובר בלשון ורק ילקקו את האצבעות.
המרכיבים ל-6 מנות:
1 יחידה של לשון, בערך 500 גרם
2 ענפי סלרי
2 בצלים
4 עלי דפנה
2 גזרים
אופן ההכנה:
- מכינים את הלשון: מכניסים את כל המרכיבים לסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מכפים קצף, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים נוספות עד שהלשון רכה.
- מצננים מעט במים קרים. מקלפים את העור שמצפה את הלשון ופורסים לפרוסות ברוחב של 1 ס"מ.
- ביום המנגל: מתבלים במלח ופלפל. מטפטפים מעל מעט שמן זית.
- צולים על הגריל כ-2 דקות מכל צד.
לבבות עוף
שיפודי לבבות פותחים כמעט כל גריל משפחתי. הם אהובים במיוחד על הילדים וכשהילדים רגועים - אפשר להמשיך בשקט למנות הבאות.
המרכיבים ל-6 מנות:
500 גרם לבבות עוף נקיים
2 כפות בהרט
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מניחים את הלבבות בקערה עמוקה ומערבבים היטב עם הבהרט, המלח, הפלפל ושמן הזית.
- משחילים את הלבבות על חוט ברזל, סוגרים את קצוות החוט עם בצל שלא יברחו.
- מניחים על הגריל וצולים כ- 3 דקות מכל צד.
שקדי עגל על הגריל
רבים חושבים ששקדי עגל הן אכן הבלוטות בגרון של העגל אבל ברוב המקרים מדובר בלבלב. גם המרקם המעט שומני וטעמם המושחת אה-לה "כבד אווז", מטעה מאחר ומדובר ב-7% שומן לכל היותר. בקיצור, גם טעים וגם לא ממש מושחת.
המרכיבים ל-6 מנות:
500 גרם שקדי עגל
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר עם מים רותחים את שקדי העגל במשך כ-15 דקות ומצננים.
- פורסים לקוביות בגודל של 2X2 ס"מ ונועצים את השקדים על גבי שיפודים.
- צולים על הגריל כ-2 דקות מכל צד.
- מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
ביצי הודו
שימו לב: ביצי הודו הן לא מוצר נפוץ ולכן מומלץ להזמין מראש. שווה לנסות מאחר ומדובר במעדן אמיתי.
המרכיבים ל-6 מנות:
500 גרם ביצי הודו
2 כפות פלפל צ'ומה
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מניחים את ביצי ההודו בקערה עמוקה ומערבבים עם פלפל צ'ומה, מלח, פלפל ושמן זית.
- משפדים על שיפודי מתכת וצולים על הגריל כ-3 דקות מכל צד.