שתף קטע נבחר

10 טיפים לאפייה מוצלחת

מה זה בכלל קיפול? איזה כלים הם בגדר חובה לכל אופה ואיך יודעים שהעוגה באמת מוכנה? 10 טיפים מומלצים לכל אופה. לגזור ולשמור

1. יש קודם כל לקרוא את המתכון מראש עד סופו לפני שמתחילים, כך ימנעו תקלות ואי הבנות רבות.

 

2. יש להכין את כל המרכיבים מראש ולשקול ולהניח אותם במיכלים או בקעריות לפני שמתחילים להכין את המתכון. כך מדייקים במידות ומבטיחים שלא שוכחים שום מרכיב.

 

3. רצוי לקנות כמה כלים בסיסיים לאפייה: סט כוסות מידה וכפיות מידה מפלדת אל חלד וכוס מידה מפיירקס לנוזלים, מיקסר רב עוצמה, משקל דיגיטלי וטיימר.

 

4. רצוי שכל החומרים יהיו בטמפרטורת החדר. במצב זה החומרים מתערבבים יותר טוב, ההקצפות יותר מוצלחות ומרקם העוגה יוצא הרבה יותר טוב.

 

5. חמאה להקצפה בעוגה צריכה להיות בטמפרטורת החדר, גמישה כמו פלסטלינה ולא חמה, נמסה ושמנונית.

רצוי לתת לחמאה להתרכך מחוץ למקרר זמן מה בטמפרטורת החדר (לפעמים היא גמישה ואפילו טיפה עדיין קרירה)

 

6. עדיף תמיד להקציף ביצים בטמפרטורת החדר (אבל חשוב לדעת כי ביצים קרות קלות יותר להפרדה)

 

7. הקצפת חלבונים תמיד כדאי לעשות בסוף כי אז אין איבוד נפח. חלבונים שנשארו ניתן לשמור במקרר מכוסים למשך כמה ימים וניתן להקפיאם בקופסא אטומה לכמה חודשים. חלמונים שלמים אפשר לכסות במעט מים, לכסות בניילון ולשמור יום במקרר, ולא ניתן להקפיאם.

 

8. קיפול היא הוספה עדינה של חומרים (או תערובת) נוספת לתערובת, מבלי לפגוע בנפח או להוציא את האוויר של התערובות. תמיד כדאי לערבב ולקפל בקערה גדולה ממה שצריך. הערבוב יהיה טוב ואחיד יותר כי בקערה גדולה מספר הקיפולים מופחת וכך מונעים את "שבירת" הקציפה ושומרים על נפח מקסימלי.

 

אסור לקפל שתי תערובות שאינן באותה טמפרטורה משום שהן עלולות להתפרק, לאבד מנפחן או להתבשל (כמו קציפות ביצים, חלמונים או חלבונים) עם התערובת החמה.

 

לשם כך עושים "השוואת טמפרטורות" כלומר - קודם מביאים את שתי התערובות לאותה דרגת חום, ורק אח"כ מקפלים אותן יחד. לשם כך מערבבים לאט ובהדרגה קצת מהתערובת החמה לתוך התערובת הקרה או הפושרת, תוך ערבוב רצוף. לאחר שהתערובת הקרה התחממה מעט, אפשר לערבב או לקפל את השתיים ביחד ללא חשש.

 

9. מומלץ להשתמש בתבניות חד פעמיות לאינגליש קייק, למאפינס ולעוגות אישיות. רצוי לקנות גם שקיות זילוף חד פעמיות ,נייר אפייה ,מברשות סיליקון (אפשר לשטוף במדיח) וכו כדי לחסוך בזמן הנקיון שאחרי האפייה.

 

10. רצוי לבדוק אם העוגה מוכנה כ-10 דקות לפני תום האפייה ולפי המדד שכתוב במתכון (מבחן הקיסם יבש או עם פירורים לחים, צבע העוגה הרצוי וכו'). פעולה זו תמנע תקלות כי כל תנור הוא שונה, סוג המתכת של התבנית שונה ועוד. בתבנית עם עוגיות רצוי לבדוק ולעשות טסט על תבנית אחת ואז לווסת את הטמפרטורה.

 

בהצלחה!

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

הטיפים באדיבות רוני ונציה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים