שתף קטע נבחר

 

המשטרה: נאכוף את החוק בכותל - ונגן מאלימות

בתדריך מיוחד הבהיר מפקד מחוז ירושלים, כי המשטרה תאכוף את החוק בזמן התפילה החודשית של "נשות הכותל", והוסיף כי "מי שרוצה לחלוק על המצב הקיים, יכול לעתור לבג"ץ". עוד אמר, כי המשטרה תגן על הנשים מפני איומי האלימות

לקראת תפילת ראש חודש אייר ביום חמישי – המשטרה מבהירה: נאכוף את החוק בכותל. מפקד מחוז ירושלים במשטרה, ניצב יוסי פריינטי, הודיע היום (ג') בתדריך מיוחד, כי המשטרה מנהלת הידברות במטרה לשמור על הסדר בכותל מצד אחד, אך גם להגן על "נשות הכותל" מפני איומי אלימות. "המשטרה צריכה לאכוף את החוק ולקיים את תפקידה", אמר. "אין פה אג'נדה. מי שרוצה לחלוק על המצב הקיים, יכול לעתור לבג"ץ".

 

<< עוד חדשות, כתבות ותוכן - בעמוד הפייסבוק של ynet >>

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

 

התדריך נעשה על רקע איומים מצד גורמים חרדיים שונים, שהודיעו על כוונתם לקיים הפגנה בזמן התפילה החודשית של "נשות הכותל" ביום חמישי הקרוב, ונוכח פרסום מכתבו של פריינטי בסוף השבוע שעבר, שבו הודיע כי בכוונת המשטרה לאכוף את החוק על פי פרשנות מחמירה שניתנה לו במשרד המשפטים בשנת 2005, לפיה ל"נשות הכותל" אף אסור לומר "קדיש" ברחבת הכותל המערבי.

 

פריינטי אמר כי המשטרה רואה "חשיבות גדולה בעניין נשות הכותל". לדבריו, "כמשטרת מחוז ירושלים אנחנו מנהלים הידברות עם כל הצדדים, במטרה לאכוף את החוק מצד אחד, ומצד שני להגן על אותן נשים כך שאיש לא יתקוף אותן ולא תהיה אלימות כלפיהן".

 

מקבלים את חוות הדעת מהיועמ"ש

הוא התייחס לפרסום בעניין האיסור לנשים לומר "קדיש" בכותל, לפי פרשנות היועמ"ש: "בכל הכרוך בהחלטות לגבי

תפילה של 'נשות הכותל', מדובר בהחלטות שהתקבלו בבית המשפט העליון ובג"ץ. חלק מהאנשים חולקים על אותה פרשנות ועל אותה החלטה, אך משרד המשפטים והיועמ"ש, בשתי חוות דעת כתובות שהעבירו למשטרה, אומרים בדיוק מה קובעת החלטת בג"ץ, והאם צריך לאכוף, ומה צריך לאכוף".

 

הוא הוסיף כי "לאחרונה יש גורמים מסוימים שמנסים לנגח את המשטרה על הרקע הזה. אנו מוצאים עצמנו כמשטרה נאלצים לאכוף את החוק, ולא נעים לנו לעשות את העבודה הזו. זו עבודה רגישה ומורכבת".

 

הפריינטי אמר כי בהחלטת בג"ץ משנת 2003 נקבע כי המדינה צריכה להכשיר את אזור "קשת רובינסון" (הכותל הדרומי) כדי ש"נשות הכותל" יוכלו להתפלל שם. "מבחינתו, אם הן יעשו את זה, אין לנו שום בעיה עם זה".

 

המכתב - "כדי שלא יבואו בתלונות"

על הטענות כאילו רב הכותל שמואל רבינוביץ' מכוון את משטרה את מי לעצור ואת מי לא - אחרי שרב הכותל התחייב בשבוע שעבר כי המשטרה לא תעצור נשים האומרות את תפילת קדיש בכותל המערבי - אמר פריינטי: "מי שמעביר את ההנחיות במחוז ירושלים זה אני, ואני מקבל את הפקודות ממפכ"ל המשטרה".

 

פריינטי אמר כי מטרת המכתב ששלח בשבוע שעבר, הייתה להבהיר ל"נשות הכותל" את המצב, כדי "שלא יהיה מצב שנעכב או נעצור אותן, והן יבואו אלינו בתלונות מדוע בשבוע אחד אנו עוצרים אותן, ובשבוע אחר לא. רצינו להבהיר את הדברים, וכתבנו את המכתב עם העובדות.

 

"לא אמרנו שנעצור את כל מי שתגיד קדיש, ואני לא אומר את זה גם היום. אני רק מבהיר את המצב העובדתי". מהמשטרה נמסר עוד כי ההחלטה בנוגע לאופן האכיפה תישקל ותידון בימים הקרובים.

 

מנגד נמתחת ביקורת על רב הכותל מצד גורמים חרדים קיצוניים, על החלטתו להתיר אמרית קדיש לנשים ברחבה ומופעל עליו לחץ להחמיר את המדיניות נגד נשות הכותל.

 

נשות הכותל: נמשיך להיאבק

בתגובה להאשמתן בהפרת חוק, אומרות "נשות הכותל" כי מדובר במאבק לגיטימי נגד הדרת נשים, באתר הלאומי הקדוש, ששייך לכל עם ישראל ולא רק לקומץ חרדי קיצוני.

 

"התעטפות בטלית אינה עבירה", נמסר מ"נשות הכותל". "ועובדה שבמבחן המעשה כל הנשים שעוכבו לחקירה - שוחררו - ומעולם לא הוגשה נגדן תלונה או כתב אישום. אם המשטרה אכן סבורה שמדובר בעבירה, עליה להגיש כתבי אישום ולאפשר לנו לנהל את המאבק בזירה המשפטית".

 

הארגון אף קורא לראש הממשלה ולשרת המשפטים "לבטל את התקנה המבישה בחוק המקומות הקדושים,

המאפשרת – בישראל 2013 – לעצור נשים על קריאה בתורה והתעטפות בטלית בעזרת הנשים בכותל המערבי.

 

"אחרי למעלה מ- 24 שנים, 'נשות הכותל' הן חלק ממנהג המקום. אנחנו דוחות מכל וכל את הפרשנות של היועץ המשפטי לממשלה, המגדירה את 'מנהג המקום' לפי סטנדרטים של בית כנסת חרדי. כל פרשנות קיצונית שהולכת יד ביד עם הרב רבינוביץ ועם 'הקרן למורשת הכותל' איננה מקובלת עלינו, כמו גם על רוב הציבור ישראל.

 

"אנו נמשיך למלא את השליחות שלנו, עד שנשים תוכלנה לקרוא בתורה ולהתפלל בקול, שבנות מצווה תוכלנה לעלות לתורה ושחיילות תוכלנה לשיר את ההמנון הלאומי בכותל". 

 

מן התנועה הרפורמית נמסר בתגובה כי כוונת המשטרה למנוע מ"נשות הכותל" את התפילה כמנהגן בראש חודש אייר, תחריף באופן דרמטי את המתיחות בעם היהודי, וזאת דווקא לקראת חג העצמאות ובשעה שיו"ר הסוכנות פועל לגיבוש הסדרים חדשים ביחס לכותל. "אנו קוראים לשרת המשפטים לבני ולשר לענייני תפוצות בנט, וללשכת ראש הממשלה, להתערב בעניין ולהורות למשטרה להימנע מצעדים חמורים אלה", אמר הרב גלעד קריב.

 

הוא הוסיף כי "החלטת בית המשפט, לפיה נשות הכותל צריכות להתפלל רק בקשת רובינזון, הותנתה בכך שאתר זה יוכשר כאתר תפילה ראוי ומתאים. כל המבקר בקשת רובינזון יודע כי לא מדובר באתר תפילה, וכי בינו ובין האתר המקודש לעם היהודי אין דבר וחצי דבר. במצב עניינים זה הצד שמפר את החלטות בג"ץ אינו 'נשות הכותל', כי אם הממשלה עצמה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשות הכותל
ניצב יוסי פריינטי
צילום: הרצל יוסף
מומלצים