סטודנט בשבוע: שחר וידר
המדור השבועי של ערוץ הלימודים ממשיך עם שחר וידר, סטודנט למדעי המחשב מאוניברסיטת תל-אביב שהעדיף לוותר על לימודי רפואה לטובת מציאת מרפא למחלת הסרטן ומבקש מממשלת ישראל שתעניק "תחבורה ציבורית חינם לסטודנטים"
הכירו את שחר וידר, 24 סטודנט שנה ב' למדעי המחשב-ביואינפורמטיקה באוניברסיטת תל-אביב.
כתבות נוספות בערוץ הלימודים :
- עוד במדור "סטודנט בשבוע": הכירו את שחר בקרמן
- שיעור פרטי לסטודנטים: מה המקצוע הכי מבוקש?
- מתלבשים על הקמפוס: כך סטודנטים שומרים על השיק בזול
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
מגורים: בתל-אביב עם חבר טוב ליד כיכר רבין.
מגורים במקור: את 22 שנותיי הראשונות בעולם הזה בילית בכפר סבא. אני עדיין מרגיש כפר סבאי.
למה בחרתי ללמוד מדעי המחשב-ביואינפורמטיקה: בהתחלה התכוונתי להירשם לרפואה, ולאחר מכן הבנתי שאני לא מעוניין לחיות את חייו של רופא בארץ ובכל מקרה המטרה האמיתית שלי היא לעזור במלחמה כנגד מחלת הסרטן. לדעתי המקצוע שאני לומד יכול לשרת את המטרה הזו טוב יותר מאשר רפואה.
הדבר שאני הכי נהנה ממנו בלימודים: לדעת. התהליך של הלמידה קשה ומתיש, וכמו כולם אני מרבה להתלונן במהלך התהליך. אבל יש משהו יפה בלדעת ולהבין הרבה דברים חדשים כל הזמן. אתה לומד להסתכל על דברים בצורה קצת שונה.
מילה טובה לאוניברסיטה: מגוונת מכל הבחינות ומצליחה לשמור על המגוון בצורה יפה הן מבחינת האנשים והן מבחינת השילובים האפשריים של מקצועות הלימוד.
מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: יחס מרצה-סטודנטים בכיתה קטן הרבה יותר. קשה לפעמים להתרכז כשאתה נמצא עם 150 סטודנטים אחרים בכיתה. בנוסף הייתי מנהיג נוהל של שעה הפסקה בין השעות 14:00-13:00 שבה לא לומדים כדי לאפשר לאכול משהו במהלך היום.
הקושי בלימודים: חוסר בזמן. אני לומד באוניברסיטה 25 שעות בשבוע ועובד עוד 30-20 שעות בשבוע. את שאר הזמן צריך כדי ללמוד בבית ולכן אי אפשר להספיק גם ללמוד, גם לישון וגם לנהל חיי חברה. אני אישית מוותר על שינה.
מה אני אוכל בהפסקה: קונה סנדוויץ' רק בשביל להרגיע את הקיבה עד שאגיע הביתה.
הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: תחבורה ציבורית חינם לסטודנטים, כל הזמן ובכל מקום, כולל בסופי שבוע כי הרי אין מספיק כסף להחזיק רכב. עבורי בסוף שבוע, כסטודנט שאינו שומר שבת, אין ברירה אלא להישאר קרוב לבית כשיש זמן לטייל כי אין תחבורה ציבורית.
קורס אהוב: ביולוגיה של התא בעיקר כי הוא מתמודד מול קורסים במתמטיקה, מדעי המחשב וכימיה.
קורס שנוא: חדו"א - חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי.
מרצה אהוב: ד"ר חג' יחיא ענאן מהמחלקה לכימיה. ולא כי הוא המרצה שלימד אותי הכי טוב עד היום או עניין אותי הכי הרבה בשיעורים שלו, אלא רק כי כיף לראות שיש עוד מרצים שאיכפת להם שהתלמידים שלהם יבינו.
אם לא הייתי לומד ביואינפורמטיקה הייתי לומד: רפואה או צילום ואופטיקה.
עבודה: בדיוק עובר עכשיו בין עבודות ומתחיל עבודה בחברה שיש לה טכנולוגיה חדשה בתחום הקולונוסקופיה עם זיהוי יעיל יותר של סרטן המעיים.
פעילות מעבר ללימודים: התנדבות בבית המדרש לאקטיביזם חברתי של אוניברסיטת תל-אביב.
בחופשה בין הסמסטרים: בעיקר עובד הרבה כדי להקל על עומס העבודה במהלך השנת לימודים הקרבה. אבל מוצא גם את הזמן שלי לנוח ולבלות יותר מאשר במהלך הסמסטר עצמו.
נסיעות אחרונות לחו"ל: כרתים לפני תחילת שנת הלימודים הנוכחית. הופתעתי שזה יותר זול משמעותית מאילת.
תוכניות לעתיד: בעתיד הכל פתוח. לא פוסל גם את האפשרות להמשיך באקדמיה לתואר שני. אבל חיי הוכיחו לי שגם כשאני מתכנן את חיי ב-20 מסלולים שונים קדימה וחושב שחשבתי על הכל. אני מופתע ונוצר מסלול התקדמות בחיים שעליו לא חשבתי.
- סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה קצרה על עצמכם ל-
one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור