מעושרת: עוגת טחינה וסילאן
הכי ישראלי שיש - מירי ארזי ("מתוקה") לסוף השבוע עוגה בחושה ויפהפייה, שכולה טעמי ארץ ישראל, עם טחינה וסילאן - דבש תמרים עסיסי
העוגה שלפניכם משלבת צמד מקומי שכולם אוהבים: טחינה וסילאן.
עוגה בחושה עם טחינה וסילאן (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)
סילאן הוא דבש תמרים שמייצרים בין השאר באיזור עמק בית שאן, בסמוך לכנרת. מחירו שווה לכל נפש - במיוחד בהשאווה לדבש. לכן מומלץ שלא לעשות קיצורי דרך ולהשתמש רק בסילאן טבעי, שמורכב מ-100% תמרים.
עוגת טחינה וסילאן
מתכון של מירי ארזי ("מתוקה")
טיפ: למי שרוצה לגוון אפשר גם להכין את העוגה בתור מיני מאפינס אישיים.
לכל שאר המתכונים של "עוגה לשבת"
המרכיבים עבור 2 תבניות אינגלישקייק 25 ס"מ:
3 ביצים גדולות
2 כוסות קמח (280 גרם)
1.5 כוסות סוכר (330 גרם)
1 כוס טחינה גולמית (180 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
1/2 כפית גרגירי וניל אמיתיים
180 מ"ל שמן "אפיולה", בטעם אגוזים
מיץ מ-2 תפוזים טריים + בשר התפוז שנשאר על המסחטה
קורט מלח
לקישוט:
6 תמרים, מגולענים וחתוכים (אפשר להשתמש בתמר "מג'הול")
20 גרם שומשום
כ-8 כפיות סילאן
אופן ההכנה:
- שמים ביצים, סוכר ווניל בקערת המיקסר ומקציפים במשך מספר דקות, עד לקבלת מאסה תפוחה.
- מוסיפים לסרוגין שמן "אפיולה" ומיץ תפוזים ומערבבים היטב - עד שהם נטמעים בתוך הבלילה.
- מוסיפים את כל המרכיבים היבשים, תוך כדי ערבוב. מערבבים היטב עד לקבלת מאסה אחידה.
- מוסיפים את הטחינה הגולמית.
- משמנים 2 תבניות אינגליש ומרפדים בנייר אפייה. מקשטים את הדפנות הפנימיות של התבנית בסילאן ומפזרים שומשום.
- יוצקים לתבנית מחצית מהמאסה ושוב מקשטים בסילאן ובשומשום. יוצקים את יתרת המאסה ומפזרים שומשום וסילאן מלמעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 40 דקות.
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה נפלאים של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים אשר שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
- המתכון באדיבות הבעלים והקונדיטורית הראשית של "מתוקה", מירי ארזי.
בחושה עם טחינה וסילאן
צילום: חגי דקל
מומלצים