ארדואן לא מתרגש מהמחאה: נמשיך לבנות הקניון
ערב חזרתו ממסעו בצפון אפריקה אמר ראש ממשלת טורקיה כי שבעה אזרחים זרים נעצרו במהלך ההפגנות במדינה ושבניית המרכז המסחרי בפארק גזי תימשך כמתוכנן: "הפרויקט מכבד את ההיסטוריה, את הטבע והסביבה. מה שאנחנו עושים זה להגן על זכויות הרוב ולשמור על יופיה של איסטנבול"
עוד חדשות בעולם :
תקדים: בריטניה תפצה את מורדי המאו מאו מקניה
בלב פריז: גלוחי ראש היכו למוות פעיל שמאל
הממשל ריגל אחר טלפונים של מיליוני אזרחים
מכה לנסראללה בסוריה: מאות נפגעים לחיזבאללה
"הפרויקט מכבד את ההיסטוריה, את הטבע והסביבה. מה שאנחנו עושים זה להגן על זכויות הרוב ולשמור על יופיה של איסטנבול", אמר ארדואן וגינה את "ההתנהגות הרעה" מצד מתנגדיו. "נמשיך בפרויקט זה עד הסוף. לא נרשה למיעוט להכתיב לרוב את החוק שלו וגם לא נקבל את עריצות הרוב".
ארדואן גם גינה את "גורמי הטרור" שמעורבים בהפגנות המחאה נגדו, אך נראה שמיתן במקצת את הרטוריקה שלו ואמר שהוא מודע לכך שיש טורקים שהשתתפו במחאה מנימוקים סביבתיים בלבד.
החילונים נגד האיסלאמים
"בקרב המפגינים יש קיצוניים, כמה מהם מעורבים בטרור ותומכים בארגון טרור והם נוכחים בכיכר טקסים", אמר ראש הממשלה הטורקי שצפוי לחזור היום לארצו לאחר מסע שערך בצפון אפריקה.
בינתיים, הפגנות המחאה נגד הממשלה עדיין נמשכות והמוני מפגינים עדיין מוחים באיסטנבול, אנקרה וערים נוספות נגד הקמת המרכז המסחרי בפארק גזי וקראו לארדואן להתפטר מתפקידו.
המפגינים מאשימים את ארדואן ואת ממשלתו בנקיטת צעדים אוטוריטריים ובניסיונם לכפות את הערכים האיסלאמיים על המדינה החילונית שייסד מוסטפא כמאל אטאטורק. מאז החלו הפגנות המחאה בשבוע שעבר נהרגו ארבעה בני אדם ומאות מפגינים נעצרו על ידי המשטרה. ארדואן כינה מצדו את ההפגנות כלא דמוקרטיות.
בטרם יצא למסעו בצפון אפריקה חזה ארדואן כי הפגנות המחאה ישככו עד חזרתו לטורקיה, אולם למפגינים היו תוכניות אחרות. גם היום השתמשה משטרת טורקיה, הפעם באנקרה, בגז מדמיע ובתותחי מים נגד מפגינים שהעלו באש מחסומים משטרתיים. גם בעיר טונצ'לי נרשמו עימותים אלימים בין המשטרה לבין המפגינים.
מוקדם יותר השבוע התנצל סגן ראש ממשלת טורקיה בולנט ארינץ' על האלימות המשטרתית בהפגנת המחאה הראשונה באיסטנבול ונפגש עם נציגי המפגינים. "יש צורך לתקשר כדי לא לבלבל את הציבור", אמר ארינץ'.
המחאה באזור כיכר טקסים באיסטנבול החלה ביום שני שעבר, לאחר שמספר עצים נעקרו בהוראת הרשויות לטובת הקמת מרכז מסחרי במסגרת תוכנית לפיתוח המקום. היא תפסה תאוצה והפכה להתקוממות המונית נגד מדיניות ארדואן ומפלגתו האיסלאמיסטית.