שתף קטע נבחר
 

יו"ר ו' הכלכלה: מקווה שקרנית פלוג תהיה הנגידה

ח"כ אבישי ברוורמן הביע תמיכה במינויה של המשנה לנגיד בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג, למחליפתו של סטנלי פישר הפורש. "אני לא מכיר כלכלנים רבים שיש להם את העוצמה השקטה ואת הניסיון שיש לד"ר פלוג. אני מקווה שבקרוב היא תקבל את התפקיד הראוי לה ולנו"

האם יו"ר ועדת הכלכלה רמז על זהות נגיד בנק ישראל הבא? ח"כ אבישי ברוורמן הביע היום (ב') תמיכה מובהקת במינויה של המשנה לנגיד, ד"ר קרנית פלוג, למחליפתו של הנגיד סטנלי פישר.

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

  

בפתח ישיבת פרידה מיוחדת של ועדת הכלכלה מפישר, הודה לו ברוורמן על שירותו למען עם ישראל והוסיף: "בזמן שירותי בבנק העולמי זכיתי להכיר את המשנה לנגיד קרנית. אני לא מכיר כלכלנים רבים שיש להם עוצמה שקטה ואת הניסיון שיש לד"ר פלוג. אני מקווה שבקרוב היא תקבל את התפקיד שראוי לה ולנו למען עם ישראל".

 

הנגיד היוצא, פרופ' סטנלי פישר, לא התייחס בדיון לזהות המחליף שלו, שאמורה להתברר בקרוב. 

 

הנגיד פישר על רקע היו"ר ברוורמן. לא התייחס לזהות מחליפו (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הנגיד פישר על רקע היו"ר ברוורמן. לא התייחס לזהות מחליפו(צילום: גיל יוחנן)

 

בחודש ינואר השנה הטיל פישר פצצה כלכלית ופוליטית והודיע כי יסיים את כהונתו כבר בחודש יוני. במסיבת עיתונאים שכינס יום לאחר הודעתו הסביר כי השיג את רוב היעדים שהציב לעצמו. שמונה שנים זה הרבה זמן. התכוונתי לעזוב בדיוק בסוף השנה השמינית אבל ראש הממשלה הציע שאמשיך עד הגשת התקציב ולכן אעזוב בסוף יוני", אמר.  

 

בדיון, שעוסק גם בקידום התעשייה בישראל, אמר פישר: "כשמדברים על תעשייה צריך לחשוב על השוק המקומי, כי חלק גדול מהתעשייה נמצא בחברות הקטנות שכמעט ולא מייצאות או לא מייצאות בכלל. אנחנו מצפים לצמיחה של 3.5% בסחר העולמי בכלל וזה משפיע גם על הייצוא של ישראל".

 

עוד הוסיף פישר: "הוזלת ייצור החשמל בגז לא תתבטא מיד במחירי החשמל. המעבר לגז יצור יציבות במחירי האנרגיה וישפר את מצב הצרכנים בישראל".

 

לדברי הנגיד היוצא, בנק ישראל לא מתנגד לייצוא הגז הטבעי שנתגלה לחופי ישראל. "אם אנחנו רוצים את הטכנולוגיה לחפש את הגז, נצטרך לתת להם (לחברות זרות - צ"ל) חלק ממנו, הם מחכים לזה".

 

לדבריו, יש מקום לשקול הטלת מס על השימוש בגז אם הגז יעודד התפתחות תעשייה מבוססת על הגז. "נדרשת שמרנות בהערכת כמויות הגז עקב אי הוודאות שנוצרה מקידוחים יבשים או בהיקף נמוך מהצפוי. יש להבטיח אספקה ל-30 שנה למשק הישראלי, ואם יתגלו כמויות נוספות, אז נחשוב מה יש לעשות בהן", אמר.

 

נשיא התעשיינים צבי אורן אמר בדיון כי האיום הכי קשה והכי מטריד זו הרגולציה הממשלתית שמדכאת את הייצור והיצוא. הוא קרא לבטל את מס המעסיקים שמוטל גם על מפעלים מפסידים ולבחון גם את שיעורי מס הכנסה. הוא הדגיש, "זהו משחק מסוכן כשחוזרים ובאים בדרישות מהתעשיה להוריד עלויות במצב הנוכחי גם כשהשקל מתחזק ולא טוב ליצוא".

 

שר הכלכלה נפתלי בנט הגיב על מכת הרגולציה באומרו שכבר הורה למשרדו לבחון ולסנן צעדים מזיקים ביותר שאין בהם תועלת רבה. "במצב הרגולציה הנוכחית שחושפת את התעשיינים להמון עבירות פליליות "המחוקקים שחושבים על הכל לא מתחשבים במי שמוביל את המשק בעליה ואנחנו יורים בכם חיצים מהעגלה". עוד אמר השר, "במצב הזה לא כיף לעשות עסקים בישראל ועם ישראל. חייבים לעשות סדר בעניין בהורדת נטל הרגולציה ופתיחת השוק ולהפסיק את האובססיה של הנמלים לעשות שביתה איטלקית יום אחד בכל 6 שבועות שעולה מיליון של שכולנו משלמים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ד"ר קרנית פלוג. הנגידה הבאה?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים