הגודל כן קובע! מתכוני מלפפונים
ככל שהם דקים יותר כך מובטח שיהיו מוצקים יותר וטעימים יותר. מיכל וקסמן עם זוג מתכונים ירוקים: סלט מלפפונים ועוף בסגנון אסייתי וגם סלט מלפפונים עם יוגורט, נענע ותותי עץ
רוב השנה הוא בשבילי עוד ירק לשים בסלט כזה או אחר בשביל אקסטרה קראנץ', בלי יותר מדי הסחות טעם וגם משהו להגיש לילדים סרבנים שמוכנים לאכול רק אותו מכל הירקות בעולם.
עוד בערוץ האוכל:
אבל ממש עכשיו, איך שמתחיל הקיץ, המלפפונים בשיאם. אם מתאמצים ומחטטים בארגזים אפשר למצוא אותם קטנים, מוצקים, צעירים ודקיקים עם גבעול טרי בקצה אחד ושארית של פריחה צהובה-כתומה בשני.
תשכחו את כל מה שאמרו לכם עד היום - במלפפונים הגודל בהחלט קובע. כשהם קטנים, דקים, זקורים ונוקשים מאוד הם נושאים עימם הבטחה לענג במתיקותם העדינה ובפריכותם האבסולוטית.
סלט מלפפונים ועוף
קלאסיקה ממטבחים אסייתיים שיש לה המון וריאציות. ארוחת קיץ מהירה, טעימה ונעימה בצלחת אחת. אפשר עם או בלי צ'ילי וג'ינג'ר לפי טעמם של האוכלים. אפשר להכין מראש ולערבב ממש לפני הארוחה.
המרכיבים:
לעוף:200 גרם פילטים של עוף או חזה עוף
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
לסלט:
4 מלפפונים טריים, מוצקים ודקים
1 צ'ילי אדום טרי פרוס דק
לרוטב:
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מקולף ומגורר
3 כפות סויה
3 כפות מירין
1 כפית חומץ אורז
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
- מכינים את העוף: מערבבים בקערה את נתחי העוף עם שמן, שום, מלח ופלפל. מחממים מחבת כבדה מעל להבה גבוהה ביותר וצולים את נתחי העוף עד שהם משחימים משני הצדדים ועשויים לגמרי מבפנים. 4-5 דקות מכל צד או קצת יותר אם הנתח עבה. מורידים מהאש ושומרים בצד.
- מכינים את הסלט: חוצים את המלפפונים לאורכם, בלי לקלף. בעזרת כפית קטנה מוציאים את מרכזו המימי של המלפפון, האזור בו מרוכזים הגרעינים.
- פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות אבל לא דקות מדי.
- מערבבים מלפפונים וצ'ילי. מערבבים את חומרי הרוטב.
- יוצקים 2/3 מהרוטב על המלפפונים ומערבבים.
- פורסים את נתחי העוף לפרוסות דקות ככל האפשר ויוצקים עליהם את שארית הרוטב. מערבבים.
- בצלחת או צלחות הגשה מסדרים ערימת מלפפונים ובראשה ערימת פרוסות עוף. משקים ברוטב ואוכלים.
סלט מלפפונים ביוגורט עם נענע, פיסטוקים ותותי עץ
את הסלט הזה גיליתי בביקור של פעם ב בספרה המקסים של סילבנה רואו: purple citrus & sweet perfume. לא זוכרת איך ואיפה פגשתי את הספר הזה לראשונה, אבל זו היתה לגמרי אהבה ממבט ראשון איתו וגם איתה.
סילבנה היא שפית בריטית ממוצא תורכי-בולגרי. האוכל שלה צבעוני ושמח וכזו גם היא בעצמה. המתכונים, הצילומים וקטעי הכתיבה שלה הופכים את הספר למסיבה גדולה ומלאת השראה בשבילי, גם אם אופן הבישול שלה הוא לפעמים קצת עמוס.
יוגורט, נענע ומלפפון הם שילוב מוכר ומענג. גם הסלט הזה של סילבנה מתבסס עליו, עם כמה אילתורים מקוריים משלה. את המלפפונים היא שוברת בעזרת מערוך במקום לחתוך אותם. אין בספר הסבר למה בחרה דוקא בטכניקה הזו אבל התוצאה היא פיסות גסות של מלפפון בגודל ביס שאוספות אליהן את הרוטב תוך שמירה מלאה על נוכחות מלפפונית, מבלי להיכנע לו ולאבד מקשיחותן ופריכותן.
יש בסלט שילוב טוב של טעמים וטקסטורות ובעיקר המון יופי בשזירה הסופית של הצורות והצבעים לכדי צלחת אחת.
טיפ: תותי העץ עכשיו בשיא עונתם. הם שחורים ובשלים, מכתימים כל חלקה טובה בדיו מתוק. הנה עוד דרך מקורית לשלב אותם בצלחת.
המרכיבים:
לסלט:5 מלפפונים קטנים, צעירים ומוצקים, מקולפים
חופן פיסטוקים קלויים חצויים
20 עלי נענע שלמים
6-8 תותי עץ שחורים ובשלים
לרוטב:
1/2 כוס יוגורט צאן סמיך (יוגורמה או דומה)
2 כפיות רכז רימונים
מלח ים
שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
- מניחים את המלפפונים על קרש חיתוך גדול. בעזרת מערוך מכים בהם בעדינות כך שיישברו לנתחים גסים בגודל ביס אבל לא יימעכו לגמרי. מערבבים את שברי המלפפונים עם רוב עלי הנענע. משאירים כמה בצד.
- ממליחים. יוצקים על המלפפונים רכז רימונים. יוצקים על הכל יוגורט ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים.
- עורמים את הסלט בתלולית גבוהה בצלחת הגשה.
- מפזרים מעל את עלי הנענע הנותרים, תותי עץ ופיסטוקים ויוצקים על הכל שמן זית.
- לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"
- לכל הטורים של מיכל וקסמן