ספרדי טהור / טור
לא משנה אם מדובר בבוגרת או בצעירה, אם המערך כולל חלוץ או לא, הכדורגל של אלופת אירופה משוחק באותו הסגנון שמתסכל את היריב. תומר גנור משוכנע שספרד פייבוריטית ברורה בגמר היורו עד 21 ומרוצה שישראל לא שיחקה נגדה
עוד ב-ynet ספורט:
- צפו בתקצירי יורו הצעירות
- השוער דגרה יגיע הלילה להפועל ת"א דודי סלע הודח מווימבלדון
- "ההחלטה" / על משחק מספר 5 בגמר ה-NBA
הדברים נראים היטב בימים האחרונים, בכל הגילאים. נבחרת ספרד הצעירה מלהיבה על המגרשים בישראל ופייבוריטית לזכות מחר (19:00, טדי. שידור ישיר בערוץ 1) בפעם השניה ברציפות ביורו עד גיל 21. הנבחרת הבוגרת שלה, אלופת אירופה פעמיים ברציפות ואלופת העולם, העמידה בצל את אורוגוואי בדרך לניצחון 1:2 בגביע הקונפדרציות.
הבוגרת לא שיחקה מול יריבה נחותה. זו היתה אורוגוואי, שאמנם לא נמצאת בשיאה ועברה תקופת משבר במוקדמות המונדיאל, אבל היא עדיין מחזיקת הקופה אמריקה והנבחרת שסיימה רביעית במונדיאל האחרון.
ביורו 2012 הציגה ספרד לעולם מערך שונה, ללא חלוצים, כמוהו לא נראה לפני עידן פפ גווארדיולה בברצלונה. כיום ברור שלא משנה מי המאמן ולא משנה באיזה גיל, ספרד היא אותה ספרד שממשיכה באותו סגנון, גם אם המערך משתנה מפעם לפעם.
גם בניצחון על אורוגוואי העלה ויסנטה דל בוסקה שלישיה קדמית - אינייסטה, רוברטו סולדאדו ופדרו, כשלעומת זאת הצעירה משחקת בישראל בדרך כלל עם חלוץ קדמי, רודריגו משאדו.
ההבדל הקטן הזה אינו משנה ובסופו של דבר רואים את אותו כדורגל מלהיב. המסירות המסחררות מרגל לרגל והעברת הכדור מאגף לאגף מוציאים את היריב משיווי משקלו.
לאורוגוואי לא היה מענה נגד הבוגרת ושחקניה נראו מיואשים כבר בשלב מוקדם של ההתמודדות ברסיפה, בעוד שחקני הולנד ונורבגיה נראו אובדי עצות במשחקים האחרונים של הצעירה. מי שעדיין חושב שמדובר בכדורגל משעמם, עדיף שיתפוס שיחה עם המגינים ששיחקו נגד הספרדים.
לא משנה אם ספרד עולה עם חלוץ או בלי, הסגנון הוא אותו סגנון ובסופו של דבר מוצאים שחקניה את הדרך לשער ובכל משחק הם מגיעים להזדמנויות רבות.
לפעמים זה נגמר בתוצאות משכנעות כמו נגד הולנד ונורבגיה הצעירות, לפעמים זה הולך קצת יותר קשה בגלל החמצות, כמו נגד רוסיה וגרמניה במשחקים הראשונים.
גם ביורו 2012 לקח לבוגרת (ה"אבסולוטה", כפי שהיא מכונה במדינה) זמן עד שהתפוצצה ב-0:4 בגמר מול איטליה. על כל פנים, 0:1 לא תמיד משקף ולא מעיד על כדורגל משעמם.
המאמנים גם עושים את ההתאמות תוך כדי משחק. נגד נורבגיה הורה לופטגי למשך מספר דקות לעבור למערך ללא חלוץ - רודריגו משאדו עבר לשחק בקו של איסקו וכריסטיאן טיו, וגם בבוגרת - כאשר רוברטו סולדאדו עובר לשחק מלפנים, ספרד רק משנה את המערך אבל לא את הסגנון. כל השחקנים שלה משתתפים בהתקפות ועבודה רבה מבצעים הקשרים האחוריים.
טיאגו אלקנטרה מברצלונה ואסייר איראמנדי מריאל סוסידאד מחזיקים המון בכדור במשחקים של הצעירה ומרבית ההתקפות עוברות דרכם. ממש כפי שקורה עם צ'אבי ופברגאס במשחקים של הבוגרת. במצב כזה, כששחקן עולה מהצעירה לנבחרת הבכירה, הוא כבר מתורגל בשיטה ולא צריך לבצע שום התאמות מחודשות.
בכלל, על איראמנדי שווה להתעכב. לא מדובר בכוכב בעל שם גדול ומרבית אוהדי הכדורגל הישראלים לא יזהו אותו אם יעבור לידם ברחוב. אבל, הוא שחקן מצוין שמשקיע המון בלחימה בהגנה, חוטף כדורים, עובד המון בסגירה ומוציא התקפות. ההצלחה של ריאל סוסידאד העונה הושגה לא מעט בזכותו ולמרות שאינו מסוקר בצורה אינטנסיבית, סביר להניח שיעבור למועדון גדול יותר.
איקר מוניאין, שחקן הכנף מבילבאו שדומה לאיראמנדי חיצונית ונחשב לכוכב הרבה יותר גדול ממנו, משמש רק כמחליף בטורניר.
עובדה מדהימה זו מראה על העומק האיכותי של ספרד. לופטגי לא חשב פעמיים כשהשאיר מול נורבגיה על הספסל את פדרו סראביה מחטאפה, למרות שהוא היה אחד המצטיינים מול הולנד.
איטליה תהיה חייבת להציג משחק הגנה מושלם על מנת להוות יריב ראוי בגמר של הצעירות. אחרת, כמו אצל הבוגרים, היא תהווה תפאורה בלבד. וכמו שנבחרת ישראל נראתה, מזלה שלא פגשה את אלופת אירופה. סביר להניח שזה היה מסתיים בביזיון הרבה יותר גדול מכפי שקרה מול האיטלקים.