שתף קטע נבחר
 

מאפינס קלילים בצ'יק צ'ק

בלי התפחה ובמינימום מאמץ: מאפין שכולו בריאות עם הרבה חמוציות, יוגורט, תפוח עץ ועוד המון דברים טובים

 

מאפינס בריאות    (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

מאפינס בריאות    (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאפין בריאות

 

המרכיבים:

125 גרם קמח מלא

3 גרם אבקת אפיה

1 כוס שיבולת שועל

1 ביצה

1 כוס יוגורט

100 גרם שמן "אפיולה" בטעם אגוזים

100 גרם סוכר דמררה

35 גרם גרעיני דלעת

50 גרם חמוציות

1 תפוח עץ, חתוך דק

1.5 גרם סודה לשתייה

3 גרם קינמון טחון

3 גרם מלח

 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את שיבולת השועל עם היוגורט בקערה עמוקה. נותנים לתערובת לעמוד במשך כ-3 דקות לספיגת כל הטעמים.
  2. שופכים את הקמח המלא לתוך קערה. מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, מלח, גרעינים, תפוח העץ החתוך והחמוציות ומערבבים.
  3. מוסיפים לקערה עם היוגורט ושיבולת השועל את הביצה ומערבבים עד להטמעה מלאה. מוסיפים שמן "אפיולה" בטעם אגוזים וממשיכים לערבב עד להטמעה מלאה של השמן בתערובת. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים.
  4. שופכים את התערובת של היוגורט לתוך הקערה של המרכיבים היבשים. מערבבים מספר דקות עד לקבלת מאסה אחידה.
  5. מעבירים את המאסה לתבניות אישיות - מכסים עד ל-3/4 גובה ואופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

טיפ: אפשר גם לקשט באבקת סוכר. בתיאבון!

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
מאפין בריאות
צילום: חגי דקל
מומלצים