שתף קטע נבחר
 

אדום עולה: סלטי אורז אדום

חם, הילדים בחופש והסידורים לא נגמרים. מה עושים? מיכל וקסמן שמה פול גז על המזגן ומכינה סלט עם אורז אדום עם שלל ירוקים. ויש גם מתכונים של אורז אדום בסיסי ושל סלט אורז אדום צבעוני בסגנון אסייתי

חם, חם, מתחמם. באמת יכול להיות יותר חם מזה? ולא רק מזג האוויר מגיע לנקודת רתיחה. נראה שסביבתי כולה מבעבעת.

 

עוד בערוץ האוכל:

סאמר סקול: שקשוקה למתחילים

 

ספר שצריך להיסגר לדפוס בלו"ז צפוף. מסיבות סיום בית ספר יסודי מלווות בהרבה אמוציות והתקפי זעם רוויי הורמונים של גיל ההתבגרות. מתבגרים נרגשים ממלאים את הרשתות החברתיות בכל קלישאת ביחדנס אפשרית ומנסים להיאחז עוד רגע אחרון זה בזה, בחממת בית הספר היסודי השכונתי שהיה להם בית חם, בשאריות אחרונות של ילדות וילדותיות לגיטימית. איך גדלו כל כך מהר?

 

בית שצריך להשתפץ פה ושם, חופשה משפחתית שהגיעה מהר מהצפוי, החלטות בכל התחומים לקראת שנה הבאה, שתגיע גם היא לפני שנמצמץ.

 

המון עניינים שאינם ברומו של עולם ובכל זאת תובעים מזמני ומעלים אגלי זיעה על מצחי.

 

אני יודעת שנקודת השבירה מתקרבת כשנהיה חם אפילו מכדי לבשל... אין זמן, אין כוח והביקיני, שכבר נכנס לשימוש שוטף, מזכיר שאין ממש סיבה לצרוך יותר מדי קלוריות, גם אם יש בהן לפעמים נחמה רגעית.

 

מעמידה סיר של אורז אדום. מלא, מזין, טעים ויפה בהרבה מאחיו החיוורים.

 

ירקות, פירות, ירוקים. טעמים חזקים או רגועים יותר, לפי מצב הרוח ומה שיש במקרר. אורז אדום נגד חום. הולך מצוין עם מזגן בפול גז.

 

אורז אדום - מתכון בסיסי

 

המרכיבים:

250 גרם (1/2 שקית או כוס ורבע) אורז אדום (עדיף אורגני)

5 כוסות מים

קורט נדיב של מלח

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את האורז, המים והמלח בסיר גדול.
  2. מכסים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 20-25 דקות או עד שהאורז מתרכך אבל שומר על נגיסות ואינו מתפרק.
  4. מסננים את האורז משאריות של מים.
  5. מקררים לטמפרטורת החדר.

 

סלט אורז אדום עם ירוקים

 

המרכיבים: 

250 גרם אורז אדום מבושל בטמפרטורת החדר (לפי המתכון הבסיסי)

4 בצלים ירוקים פרוסים דק

עלים מ-5 גבעולי נענע, קצוצים גס

צרור פטרוזיליה קצוץ גס

2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

1 עגבניה ירוקה חתוכה לקוביות קטנות (לא חובה)

1 תפוח ענה או גראני סמית חתוכים לקוביות קטנות

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

לרוטב:

מלח ים

מיץ סחוט טרי מ-1.5 לימונים

שמן זית בנדיבות

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הסלט.
  2. מתבלים במלח, לימון ושמן זית.
  3. מערבבים היטב ואוכלים.

 

סלט אורז אדום בניחוח אסייתי ובכל צבעי הקשת (כמעט)

 

המרכיבים: 

250 גרם אורז אדום מבושל בטמפרטורת החדר (לפי המתכון הבסיסי)

חופן עלי כוסברה שלמים

1 נקטרינה בשלה ומוצקה חתוכה לקוביות קטנות

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

1 לפת ורודה (או צנון) חתוכה לקוביות קטנות

1 צ'ילי אדום טרי חתוך לקוביות קטנות

גרידה מ-1 לימון שלם

 

לרוטב:

מיץ מ-1 לימון שלם סחוט טרי

1 שן שום כתושה או מגוררת בפומפיה

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מקולף ומגורר בפומפיה

2 כפות רוטב דגים אסייתי

שמן זית בנדיבות

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הסלט.
  2. בקערית מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  3. מתבלים את הסלט ברוטב. מערבבים היטב ואוכלים.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
אורז אדום
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים