שתף קטע נבחר

 

רק בישראל: הבריכה האולימפית לא נגישה לנכים

אחרי שהושקעו בה 90 מיליון שקל, מסתבר שהבריכה בווינגייט אינה מותאמת לשחיינים נכים. אדני הזינוק גבוהים, אין מעלית מיוחדת ויש קושי לצאת מהשירותים. מכון וינגייט: "דוחים את הטענות על הסף"

חשבתם שהסתיימו הבעיות בבריכה האולימפית החדשה בוינגייט? טעות בידכם. הבריכה תיחנך מחר (א'), במעמד שרת התרבות והספורט לימור לבנת, ראש עיריית נתניה מרים פיירברג ומכובדים נוספים, אך יש כאלה שבשבילם אין עדיין בשביל מה לחגוג את הקמתה.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

לאחר הבעיות הטכניות בשעון בתחרות ההרצה, אי הקמת מיזוג אוויר (למרות התשתיות המוכנות) ויציע שלם מחוסר בכיסאות, מסתבר שיש עוד תקלות בבריכה המדוברת. השחיינים הנכים שהגיעו להתאמן במקום, הופתעו לגלות שמבחינות רבות, הוא אינו מותאם בשבילם.

 

צפו בממיסטבלוב מתקשה בבריכה האולימפית החדשה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כך למשל, שחיין בעל רגל תותבת שרוצה לעלות לאדני הזינוק, לא יכול לבצע זאת, מאחר והאדנים עצמם נמצאים על מדרגה גבוהה שמפריעה לגישה. על אחת כמה וכמה, משימה זאת הופכת לקשה יותר עבור שחיינים בעלי כיסא גלגלים.

 

גם אדני הזינוק לא מוקמו כמו שצריך (צילום: נח רם) (צילום: נח רם)
גם אדני הזינוק לא מוקמו כמו שצריך(צילום: נח רם)

  

אבל זוהי רק ההתחלה. גם כדי להיכנס למים יש ספורטאים נכים הזקוקים למעלית שתעזור להם וגם היא לא נראית באופק. כמו כן, למרות שיש מקלחות לנשים וגברים, הם לא הותאמו גם לספורטאים הנכים. אבל אם תישאלו את מדליסט הזהב הפראולימפי, איציק ממיסטבלוב, מה הדבר שהכי מקשה עליו במתקן המפואר שעלותו נעמדת בכ-90 מיליון שקל, הוא יגיד שזה הצורך "להתפנות". כפי שניתן לראות בוידאו המצורף, דלת גדולה וכבדה מקשה על הכניסה לשירותים והמשימה הקשה יותר מלהיכנס, היא לצאת, שם הוא כבר מצלצל למאמנו, נח רם, כדי שיעזור לו.

  

המדרגה המכשילה בבריכה החדשה  (צילום: נח רם ) (צילום: נח רם )
המדרגה המכשילה בבריכה החדשה (צילום: נח רם )

 

"אי אפשר שמדינה שמתיימרת להיות מתוקנת ונכים לא יכלו להיות חלק ממנה", אומר רם. "אולי אלו דברים שבלתי ניתן לתקן כעת ויש דברים שמצריכים עוד כסף, אבל אני מקווה שיום אחד הם כן יפתרו.

  

"בכל הבריכות בעולם מתחשבים בנכים ומקימים אביזרי נגישות עבורם. כל הדברים שצריך קיימים, זה לא שהיה צריך להמציא כפתור לפתיחת דלת השירותים ומעלית לכניסה לבריכה", הוסיף.

 

עלות של 90 מיליון שקל. הבריכה האולימפית בווינגייט (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
עלות של 90 מיליון שקל. הבריכה האולימפית בווינגייט(צילום: אורן אהרוני)

 

מכון וינגייט: "יש לנו את כל האישורים הרלוונטים"

ממכון וינגייט נמסר בתגובה: "מכון וינגייט דוחה את הטענות על הסף, למכון כל האישורים הרלוונטים המעידים על נגישותו. יתר על כן, הבריכה לא יכולה להיפתח ללא קבלת היתר נגישות".

 

"השחיינים הפראלימפיים משתתפים בבריכה בתחרויות המכביה ולא קיבלנו מהם באופן ישיר הערות או ביקורת על הנושא הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
הבריכה האולימפית בווינגייט
צילום: אורן אהרוני
מומלצים