שתף קטע נבחר
 

שבוע אחרי המנכ"לית: יו"ר הבורסה התפטר

סם ברונפלד הודיע על התפטרותו, לאחר מכתב חריף ששיגר לו יו"ר רשות ניירות ערך, שמואל האוזר, בו ביקר בחריפות את התנהלותו; ברונפלד: "אני נאלץ להתפטר בגלל פעולות 'השתלטות עויינת' מצד רשות ניירות ערך". יו"ר רשות ני"ע: תחת הנהלה חדשה הבורסה תעלה למסלול של צמיחה ופיתוח

שבוע לאחר ההתפטרות של מנכ"לית הבורסה, אסתר לבנון , יו"ר הבורסה סם ברונפלד הודיע היום (ה') על התפטרותו מהתפקיד. "אני נאלץ להתפטר מתפקידי בגלל פעולות נמשכות ל"השתלטות עויינת" על הבורסה, מצד רשות ניירות ערך", כתב היו"ר במכתב ההתפטרות.

 

"מצד אחד, הרשות מאשימה את הבורסה בכל הנזקים שנגרמו לשוק ההון על ידי הרגולציה הלא-מידתית. מצד שני, הרשות מבטלת בהבל פה את העשייה הרבה והטובה, במשך שנים רבות, של סגל הבורסה והדירקטורים. הרשות גם מתערבת מעבר לסביר בניהול האקזקוטיבי של הבורסה ובכך פוגעת בניהולה התקין (הרשות טישטשה את הגבול הברור בין פיקוח לגיטימי, לבין התערבות ניהולית, לא לגיטימית)", כתב ברונפלד. 

 

"לנוכח כל אלה המשך שרותי שוב אינו אפשרי. אני נפרד בצער מהדירקטוריון וממנהלי ועובדי הבורסה ומודה לכולכם על העזרה שהושטתם לי בכל שנות עבודתי", סיכם היו"ר המתפטר.

 

בתוך כך דירקטוריון הבורסה החליט לאחר הודעת ההתפטרות של היו"ר ברונפלד למנות את חברי ועדת הביקורת לכהן בועדת האיתור שתבחר את המנכ"ל החדש של הבורסה. כך נודע ל"כלכליסט". בוועדת הביקורת יושבים הדירקטורים החיצונים הבלתי תלויים בבורסה - ד"ר רון מלכא, העומד בראשה ולינדה בן שושן, גתית גוברמן, וברכה ליטבק.

 

הדח"צים, להבדיל מיתר חברי הדירקטוריון, חוששים יותר מיו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר ופועלים בהתאם להכוונתו, כך שככל הנראה תהיה להאוזר השפעה מהותית על זהות המנכ"ל החדש.

 

על פי גורמים המקורבים לבורסה, לינדה בן שושן החברה בוועדת הביקורת ובועדת איתור המנכ"ל החדש עשויה להגיש מועמדות לתפקיד יו"ר הבורסה במקומו של ברונפלד הפורש.

 

ביקורת הדדית 

אתמול נחשפה תכתובת מכתבים סוערת בין האוזר לברונפלד. האוזר שיגר מכתב לדירקטוריון הבורסה והפציר בו שלא לכלול את ברונפלד כחבר בועדת האיתור למנכ"ל החדש. זאת למרות שבאופן טבעי היו"ר אמור להיות מעורב בבחירתו.

 

האוזר תקף בחריפות את התנהלותו של ברונפלד וטען כי לא פעל לשיפור מצב מחזורי המסחר בבורסה. האוזר אף ביקר נחרצות את הממשל התאגידי בדירקטוריון וטען כי הדירקטוריון מאשר שכר בכירי הבורסה שלא בהתאם לפרוצדורות המקובלות ונותן מענקים והטבות שלא בכפוף לתכניות תגמול מוגדרות.

 

ברונפלד עצמו לא נשאר חייב ושלח מכתב תגובה חריף בו האשים את האוזר והרגולציה ההדוקה במצב הבורסה. ברונפלד חזר על טענות שעולות בקרב פעילי שוק ההון כי הרגולציה מרתיעה חברות מלפעול בבורסה המקומית. ברונפלד קרא לדירקטורים שלא לפחד לא ממנו ולא מהאוזר ולקבל החלטה מושכלת בנושא חברי ועדת האיתור.

 

בתגובה להתפטרות אמר האוזר: "אני מאמין כי הבורסה בתל-אביב תצא מחוזקת מההתפתחויות האחרונות. יש לבורסה דירקטוריון מקצועי, מנוסה ואחראי, ואני סמוך ובטוח כי הוא יפעל בהקדם למינוי מנכ"ל ויו"ר דירקטוריון ראויים.

 

"הבורסה בתל-אביב היא משאב לאומי, ויש להשיב לה את מקומה החשוב בכלכלה הישראלית. אני משוכנע כי תחת הנהגה של הנהלה חדשה, הבורסה תעלה למסלול של צמיחה ופיתוח ותצעד לעידן חדש של בורסה מודרנית, משוכללת ואטרקטיבית הן למשקיעים מקומיים והן למשקיעים זרים.

 

"לצד זאת, מכירה הרשות בצורך להתאים את הרגולציה למצב השוק, ואנו פועלים במלוא המרץ לחזק את שוק ההון, לפתח אותו, וליישם הקלות לגופים המפוקחים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים