שתף קטע נבחר

 

סיורים לחרדים: "זרקת מגבון? זה הנזק לביוב"

האוכלוסייה החרדית היא שיאנית השימוש במגבונים לחים, הגורמים לנזקים של מאות אלפי שקלים בשנה למערכות הביוב. בתאגיד המים והביוב של בני ברק מקווים שסיורים מאורגנים להורים וילדים במכון לטיהור שפכים יפתרו את הבעיה

נזקי השלכת מגבונים לאסלה מוערכים על ידי מכון טיהור השפכים של גוש דן (השפד"ן) במאות אלפי שקלים בשנה - סתימות, נזקים לציוד ושעות עבודה רבות לטיפול בנזקים. בשל הצריכה הגבוהה של מגבונים בקרב האוכלוסייה החרדית, החלו הקיץ לערוך סיורים לתושבי בני ברק, הורים וילדים, כדי שייראו במו עיניהם את הנזקים.

 

עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה וקיימות :

מחקר: עצים במדבר יילחמו בשינויי האקלים

"התחממות כדוה"א גורמת ליותר אלימות"

העתירה נגד ייצוא הגז תידון בהרכב מורחב

ת"א: לא זרקת פסולת למיחזור? תקבל קנס 


המגבונים שסותמים את הביוב (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
המגבונים שסותמים את הביוב(צילום: יחסי ציבור)
  

"הסיפור האבוד של המגבון" (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
"הסיפור האבוד של המגבון"(צילום: יחסי ציבור)

ילדי בני ברק לומדים על הביוב (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
ילדי בני ברק לומדים על הביוב(צילום: יחסי ציבור)

בדיקה שהזמין המשרד להגנת הסביבה בשנה שעברה העלה כי האוכלוסייה החרדית משתמשת בשיעור גבוה יותר משאר חלקי האוכלוסייה במגבונים לחים. לפי הדו"ח, שיעור החרדים עומד על 9% מהאוכלוסייה ואילו נתח השוק של המגבונים שם עומד על 15%. במספרים מדובר על צריכה כללית של 3.1 מיליארד מגבונים בשנה, ומתוכם 459 מיליון מגבונים באוכלוסייה החרדית. הממוצע של מגבון לנפש באוכלוסייה הכללית עומד על 407 מגבונים לאדם, ובאוכלוסייה החרדית - כל חרדי משליך 712 מגבונים בשנה לאסלה.

 

עיקר המסקנות בדו"ח היו לפעול למניעת הפרסום על גבי המגבונים כי הם מותרים לשטיפה באסלה ובמקום זאת לחייב פרסום המתריע כי המוצר גורם לנזקים קשים למערכת הביוב. בנוסף, הומלץ למשרד לצאת בקמפיין הסברתי שיצמצם את התופעה.

 

בתאגיד המים והביוב של בני ברק, מי ברק, החליטו כי תקופת הקיץ היא המועד הנכון להנעים להורים ולילדים שעות איכות של הסברים על ביוב. החל מתחילת השבוע, אלו ארגנו ביקורים במרכז המבקרים של השפד"ן, שנתן חסותו לפרויקט.

 

"הסיפור האבוד של המגבון" 

במהלך הסיור נחשפים המבקרים לפעילות בשפד"ן ורואים כיצד המערכות במקום מתקשות להתמודד עם הכמויות הרבות של מגבונים לחים שגורמות לסתימות ופוגעות בטיהור מי השפכים.

 

"אין טוב ממראה עיניים", אמר מנכ"ל איגוד ערים דן לתשתיות איכות הסביבה, מרק אוקון. לדבריו, "הסיורים במרכז המבקרים של השפד"ן הם הדרך הטובה ביותר להראות לציבור החרדי ולציבור בכלל את הנזק העצום שגורמים המגבונים הלחים".

 

בנוסף לביקורים בשפד"ן, בחודשים האחרונים הודבקו ברחבי העיר מודעות שעליהן נכתב "הסיפור האבוד של המגבון". חלק מהמודעות הללו אף הוצמדו למכסי הביוב.

 

ראש העיר בני ברק, הרב אברהם רובינשטיין, מצא קשר בין האמונה לצמצום הפגיעה ואמר כי "חובה עלינו כעיר התורה והחסידות להיות ערבים זה לזה ולגרום ביחד לצמצום פריצות הביוב בעיר. כתוצאה מחוסר המודעות לנושא זה - נגרם נזק וסבל לתושבים שניתן לצמצמו".

 

"חשוב להבין, רוב המגבונים בשוק אינם מתכלים והדבר גורם לסתימות חוזרות ונשנות הן ברשת התת-קרקעית והן בשוחות הביוב המרכזיים ברחובות העיר", הוסיף מנכ"ל מי ברק, דוד צלניק. "יודגש, כי פריצות ביוב עלולות להביא למחלות קשות ולכן שיפור איכות החיים והסביבה הינו יעד משותף לתאגיד ולתושבי העיר וביחד נצמצם את התופעה, בסייעתא דשמיא".


פורסם לראשונה 04/08/2013 20:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יחסי ציבור
ככה נראים המגבונים שהדחתם באסלה
צילום: יחסי ציבור
מומלצים