הכנרת מאבדת גובה: ירדה 34 סנטימטר ביולי
מפלס הימה נמצא כיום 2.8 מטר מעל הקו האדום התחתון, לאחר שבחודשיים האחרונים ירד ב-54 סנטימטר. וגם המקום הכי נמוך בעולם נעשה יותר נמוך: ים המלח איבד 15 סנטימטר בחודש שעבר
מפלס הכנרת ירד במהלך חודש יולי ב-34 סנטימטר ועמד בתחילת אוגוסט על -210.54 מטר - כך הודיעה היום (ג') רשות המים. בתקופה המקבילה אשתקד איבדה הכנרת כ-15 סנטימטר ובמהלך חודש יוני המפלס ירד ב-20 סנטימטר.
עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה וקיימות :
על רטוב: מתקן ההתפלה בשורק הלך לספק מים
רק חצי מהפסולת של התעשייה עבר למיחזור
סיורים לחרדים: "זרקת מגבון? זה הנזק לביוב"
מחקר: עצים במדבר יילחמו בשינויי האקלים
מפלס הכנרת גבוה כיום ב-2.8 מטר מהקו האדום התחתון ונמוך ב-1.74 מטר מהקו האדום העליון. מנתוני השירות ההידרולוגי ברשות המים עולה כי גם מפלס ים המלח ירד בחודש שעבר וכי בתחילת אוגוסט הוא עמד על -427.28 מטר - ירידה של 15 סנטימטר.
בנוסף דווח גם על מגמת ירידה במפלסי מי התהום: במרכז ובצפון אגן ירקון תנינים (ירת"ן) ירד גובה המים בשיעור של 11 עד 15 סנטימטר, ואילו בדרומו המפלס נותר יציב. באגן החוף נרשמה עליית מפלס בדרום ובמרכז וירידה קטנה בצפון. בגליל המערבי ירד המפלס ב-41 עד 57 סנטימטר, באגן הנעמן המפלס עומד על 1.13 מטר מעל הקו האדום ובאגן כברי הוא גבוה ב-4.29 מטר מהקו האדום.
ומה קורה בנחלים ובמעיינות? ברשות המים אומרים כי ספיקות הבסיס בנחלי אגן ההיקוות
של הכנרת נמצאות בקרבת הממוצע הרב-שנתי לתקופה זו. במעיינות הדן עומדת הספיקה נכון לתחילת החודש על 8.28 מ"ק בשנייה - גבוה מעט מהספיקה הממוצעת בתקופה זו. במעיין הבניאס עומדת הספיקה על 2.22 מ"ק לשנייה ובמעיינות התנינים היא עומדת על 0.66.
יש לציין כי למרות מגמת הירידה בגובה המים, דבר טבעי בחודשי הקיץ, רק אתמול הודיעה רשות המים כי לאור ההתפתחויות במשק המים בשנים האחרונות - בהן הקמתם והפעלתם של שורת מתקני התפלה - לא צפוי מחסור במים לפחות עד שנת 2025.
"משק המים הישראלי עבר מהפכה של ממש", אמרו אתמול ברשות, "ממשק הנשען רק על מקורות מים טבעיים, ישראל עברה בתוך כעשור למשק מים יציב, כשכבר היום כ-50 אחוז מהמים שבהם אנו משתמשים מיוצרים על-ידי אדם".