איזה ועד עובדים טס הקיץ ליוון ובולגריה?
כחצי מיליון עובדים ובני משפחותיהם ינפשו הקיץ מעבר לים, בהם 4,000 מבנק הפועלים שיישהו שבוע בקרואטיה; עובדי עיריית ת"א ומפעלי ים המלח בתאילנד וגרמניה; ועובדי רכבת ישראל ביוון ובולגריה. לקרוא ולקנא
כמות העובדים שוועדי העובדים שולחים לחו"ל, שוברת הקיץ שיא חדש: כחצי מיליון עובדים ובני משפחותיהם ינפשו השנה מעבר לים, לעומת 400 אלף עובדים אשתקד - גידול של יותר מ-25%. כך עולה מנתוני חברת "ועדים" המרכזת את המידע על הפעילות הכלכלית-חברתית של הוועדים.
- קיצוצים? השי לעובדים מעולם לא היה גבוה יותר
- בצרפת יש וקאנס, ולנו? השוואת זכויות עובדים
- רק אני לא קיבלתי שי לחג - זו אפלייה?
עוד עולה מהנתונים, כי הוצאות הוועדים על פעילויות הנופש גדלו בהתאם, מ-2 מיליארד שקל בקיץ שעבר, לכ-2.5 מילירד שקל השנה. יעקב אלוש, מנכ"ל חברת ועדים, מסביר כי לרוב הועדים מקבלים מחירים מוזלים בכ-30% ממחירי השוק, כאשר עלויות הנופשים מתחלקות בין העובדים להנהלות הארגונים.
מהנתונים עולה כי היעדים הפופולריים של החופשות השנה, הם יוון, איטליה וארצות הברית. בתוך כך, עובדי רכבת ישראל צפויים לנפוש ביוון ובבולגריה, עובדי התעשייה האווירית, משרד האוצר וקמ"ג יטיילו באירופה הקלאסית; ועובדי רפא"ל - בארצות הברית ואיטליה.
אלוש מוסיף כי הנופשים הגדולים של הקיץ הם עובדי הבנקים. כך למשל, בבנק הבינלאומי, שם העובדים נמצאים בסכסוך עבודה מול ההנהלה, יצאו כ-600 מורשי חתימה של הבנק לנופשים בדרום איטליה או להרי הרוקי בארה"ב. שאר העובדים צפויים לצאת לטיולי משפחות בפארקים באירופה ובחנוכה מתוכננים גם טיולים מאורגנים לתאילנד ולהודו.
בנוסף, בבנק הפועלים צפויים לצאת כ-4,000 עובדים לנופש של שבוע בקרואטיה, עובדי בנק מזרחי צפויים לבלות 5 ימים בהולנד ובלגיה, עובדי בנק דיסקונט עתידים לצאת לנפוש בגאורגיה ועובדי בנק לאומי אמורים לצאת לחופשה קצרה במיקונוס ובאיים נוספים ביוון.
ומה עם שאר ועדי העובדים? עובדי בזק, מכון התקנים ומכתשים ייסעו ליוון, רודוס וכרתים; עובדי תנובה ייסעו אף הם לכרתים ולחילופין לברלין; ואילו עובדי אסם ומקורות - בגאורגיה; עובדי אגד ובית החולים ברזילי באשקלון ינפשו בפראג, בודפסט ורומניה; ועובדי מספנות ישראל ייסעו לצפון איטליה;
בנוסף - היעדים של עובדי תרכובות ברום כוללים את ארצות הברית, סין, תאילנד או שייט מסביב לעולם; עובדי מפעלי ים המלח ועיריית תל אביב צפויים לנסוע לתאילנד וגרמניה; עובדי עיריית באר שבע - לגרמניה; עובדי עיריית ראשון לציון - לפולין; עובדי משרד הכלכלה - להודו, יון ורומא; ואילו עובדי הכנסת ועובדי דואר ישראל ינפשו בברצלונה.
ומה עם טורקיה, שהיתה בעבר יעד פופולרי במיוחד של ועדי העובדים? מהנתונים עולה כי חרף הגידול ביציאה של ישראלים לטורקיה, הוועדים ממשיכים להחרים אותה : בסקר שערכה החברה הכריזו 72% מהוועדים על המשך החרם ולא נמצאו השנה כאלה שהוציאו את העובדים לנופש בה באופן מאורגן.