שתף קטע נבחר
 

טור בארה"ב: פישר הכי מתאים לפדרל ריזרב

עיתונאי ה"וושינגטון פוסט", נייל איירווין, כותב כי אם בחירת מחליפו של ברננקי היתה נעשית בידי יושבי ראש של בנקים מרכזיים או כלכלנים אקדמיים, היה מדורג סטנלי פישר במקום הראשון. "כלכלן אקדמי יוצא דופן" ו"בעל ביצועים מרשימים בהובלת בנק ישראל" הם חלק מהמחמאות להן זוכר הנגיד לשעבר

"הבחירות הקרובות לתפקיד מחליפו של בן ברננקי, יו"ר הבנק הפדרלי המרכזי, נראות כמירוץ בהשתתפות שלושה מתחרים עיקריים אותם ציין הנשיא ברק אובמה: לארי סאמרס, ג'נט ילין ודונלד קוהן. אך אם הבחירות היו נעשות על ידי יושבי ראש של בנקים מרכזיים, וכלכלנים אקדמיים שנכחו בכנס בוויומינג בסוף השבוע, היה שם נוסף ברשימה - וככל הנראה מדורג ראשון במירוץ - סטנלי פישר" - כך כותב עיתונאי ה"וושינגטון פוסט", נייל אירווין.

 

המירוץ לבנק המרכזי - גם בישראל

 

פישר, כותב אירווין, הוא "כלכלן אקדמי יוצא דופן, מספר 2 בקרן המטבע העולמי, ובעל ביצועים מרשימים בהובלת בנק ישראל עד לא מזמן. אם מחפשים מצוינות אקדמית, ניהול משברים וניסיון בבנקאות, קורות החיים של פישר בולטות במיוחד".

 

עוד נכתב בטור, כי פישר "מוערך מאוד, אפילו נאהב, בקהילה של ראשי בנקים מרכזיים, מוביל אינטלקטואלי בקבוצת נשים וגברים שמכוונים את הכלכלה העולמית. למעשה, הוא כמעט מנטור של חלק מהם - הוא היה המנחה בתיזה של ברננקי ושל נשיא הבנק האירופי המרכזי, מאריו דראגי".

 

אירווין מציין, כי לפי משתתפי הכנס, אם אובמה רוצה להמשיך את אופי ניהול הבנק, ילן או קוהן הם בחירות מעולות. עם זאת, ייתכן שנדרשת חשיבה מחדש - ומשימה זו דורשת מינוי של "סוכן שינוי", שלא היה מעורב עמוק בהחלטות העבר. 

 

עוד נכתב בטור, כי שלוש מדינות שחיפשו השנה נגיד חדש לבנק המרכזי שלהן, יפן, בריטניה וקנדה, בחרו בנגידים זרים, בניסיון למצוא דרך לשינוי במקום לקדם מישהו מבפנים. הכותב מציין, כי פישר, שנולד בזמביה וקיבל את אזרחותו האמריקאית ב-1976, בחר לשמור עליה גם כששהה בישראל. "קשה לדמיין שהנאמנות של פישר לישראל ישפיעו על נטייתו להוריד או להעלות את שיעור הריבית בארה"ב", מעריך עיתונאי הוושינגטון פוסט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
"מוערך מאוד, אפילו נאהב". פישר
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים