בלעו לשון: 400 מיליון סינים לא דוברים שפתם
שטחה של המדינה הקומוניסטית עצום והממשלה לא משקיעה בחינוך, בעיקר באזורים הכפריים העניים. התוצאה: 30 אחוזים מהאוכלוסייה לא דוברים את השפה הרשמית. קמפיין חדש של הממשלה מנסה לשנות את המצב העגום
יותר מ-400 מיליון סינים לא דוברים מנדרינית, השפה הרשמית ברפובליקה העממית של סין, ומספר רב של סינים שכן דוברים את השפה עושים זאת בצורה קלוקלת. התקשורת הממלכתית במדינה הקומוניסטית דיווחה בסוף השבוע כי בעקבות המצב פתחה הממשלה בקמפיין למען אחדות לשונית.
עוד חדשות בעולם :
ארה"ב: בן 107 נהרג בקרב יריות עם קומנדו
יוזמה של צבא לבנון: סמארטפון נגד טרור
אסד: מודאג מאוד מתקיפה. ידידותינו ינקמו
המפלגה הקומוניסטית השלטת קידמה במשך עשורים את השפה המנדרינית כדי לאחד מדינה שבה קיימים אלפי ניבים לא מובנים ומספר רב של שפות של בני מיעוטים, אולם התקשתה במשימתה בגלל גודלה העצום של המדינה וחוסר ההשקעה של הממשלה בחינוך, בעיקר באזורים הכפריים העניים.
גורמים בסין הודו שהם ככל הנראה לעולם לא יצליחו לגרום לכל המדינה לדבר מנדרינית
כיום קיימות שתי גרסאות של מנדרינית תקנית מדוברת. אחת נמצאת בשימוש בסין ומכונה פּוּ-טוֹנְגּ-חְװַה ("לשון משותפת") והשנייה נמצאת בטייוואן, ומכונה גְּװוֹ-יוּ.
סוכנות הידיעות הסינית "שינואה" ציטטה את דוברת משרד החינוך, שוּ מיי, אומרת שרק 70 אחוזים מאוכלוסיית המדינה מסוגלים לדבר מנדרינית, רבים מהם בצורה גרועה והיתר, 30 אחוזים או 400 מיליון, לא דוברים בכלל את השפה.
"המדינה עדיין צריכה להשקיע בקידום המנדרינית", אמרה דוברת משרד החינוך לרגל הקמפיין לקידום השפה שנערך מדי שנה מאז שנת 1998. "השנה יתמקד המשרד באזור הכפרי המרוחק של המדינה ובאזורים שמאוכלסים במיעוטים אתניים", אמרה שוּ.
קידום השפה המנדרינית היה במשך שנים נושא שנוי במחלוקת בסין למרות היתרונות הרבים שיש בכך שאוכלוסייה שלמה דוברת שפה אחת בצורה שוטפת. ובכמה מקרים אף גלש הוויכוח על השפה לפסים אלימים. בשנת 2010, למשל, מחו טיבטים בסין בצורה אלימה נגד הדרישה מהם להשתמש בשפה המנדרינית בבתי הספר.
(ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים