חj שNח: הפטנט לכתיבה בחול המועד
מתי חל יום כיפור מספר 2? מה עושים אלה שחייבים לכתוב בחול המועד על אף האיסור - ולמה תאודור הרצל מופיע על דגלי שמחת תורה? רגע לפני שנגמרים החגים, קובי נחשוני מגיע לאולפן עם אנקדוטות מהמגזר
מי אמר הדרת נשים וחילונים מחגיגות שמחת תורה? "צעירי חב"ד", המקיימים כבר עשרות שנים אירועי "הקפות שניות" במוצאי החג, החליטו לראשונה להכיר לציבור הלא-דתי גם את "ההקפות הראשונות", ומזמינים אותם השנה לרקוד עם ספר התורה גם בחג עצמו.
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו >>
בתנועה המסורתית העולמית, הגוף המייצג את הזרם הקונסרבטיבי, החליטו לשים סוף לקיפוח אוכלוסייה אחרת - הנשים, ולשתף אותן בחגיגות בדרך מקורית: עיצוב "שוויוני" לדגלוני הילדים המאפיינים את שמחת תורה. לא רק בנות מופיעות על הדגלים בגרסתם הליברלית, אלא גם דמויות אחרות המבקשות לייצג את "האחר", שיש הטוענים כי הן מודרות מבית הכנסת האורתודוכסי, למשל - הרצל, אישה בכיסא גלגלים וילד כהה עור.
ובחזרה לסוכות: לא רבים יודעים, אך ימי חול המועד, שבהם על פי ההלכה, מותר לנסוע ברכב ואפילו לעשן,
אסורים דווקא במלאכה אחת פשוטה ושגרתית מאוד – הכתיבה. מי שמוכרח לאחוז בעט למרות קדושת החג, יעשה זאת בדרך כלל ב"שינוי" – למשל בידו החלשה או בצורה לא נוחה, כזו שהמורה בכיתה א' לא אהבה.
ומה בדבר הודעת SMS? לשם כך ניחנּו כולנו במוח יהודי – והנה אחד הפיתרונות המבריקים שהוא המציא עבורנו: "חj שNח. זה Nה eיlצK כשכlתzיN בeינlי בחוf הNוyד".
ועוד דבר שלא כולם יודעים: היום, יומו האחרון של חג סוכות, הוא למעשה יום כיפור השני. יום "הושענא רבה" מקובל כיום דין שבו נחתם באופן סופי גורלו של האדם לשנה הקרובה - כפי שנקבע ביום כיפור. בלי צום ובלי אופניים (שהרי הכבישים בערב החג סואנים מתמיד), ניתנת לכל יהודי הזדמנות אחרונה לפתוח דף חדש לשנה שהתחילה זה עתה, ולמחוק את החטאים הקטנים שהספיק לצבור בתקופת החגים – כמו למשל הדחיינות וההשמנה.