שתף קטע נבחר

 

ליברמן: מתקפת הפייסנות האיראנית שקרית. גם את הכור בעיראק תקפנו לבד

יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת הזהיר מתרגיל איראני: "הם נוהגים לאורך כל השנים בדפוס רמייה קבוע, בטקטיקות שונות של הבטחות, במשיכת זמן ובמידע שקרי, ובכל אותו זמן הם המשיכו להתקדם לעבר המטרה שהציבו לעצמם - השגת נשק גרעיני"

לא מאמין לאיראנים: בזמן שראש הממשלה, בנימין נתניהו, עושה את דרכו לארצות-הברית - שם ייפגש עם הנשיא האמריקני ברק אובמה וינאם בעצרת האו"ם - מזהיר הבוקר (יום א') יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח"כ אביגדור ליברמן, מתרגיל איראני. "מתקפת הפייסנות של רוחאני אינה אלא תרגיל שקרי נוסף, נוסח זה שעשתה בשעתו צפון קוריאה", הוא כתב בדף הפייסבוק שלו.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

חשש בישראל ובסעודיה, 'נתניהו יציג עובדות'

רוחאני נחת בטהרן: תשואות ונעליים על האוטו

 

יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת הסביר את עמדתו: "עתה, כשתשומת הלב העולמית מרוכזת בניסיונות של נשיא איראן החדש להצטייר כמתון ופייסני, ראוי להזכיר שהאיראנים נוהגים לאורך כל השנים בדפוס רמייה קבוע: בטקטיקות שונות של הבטחות, במשיכת זמן ובמידע שקרי שסיפקו פעם אחר פעם לקהילה הבינלאומית, ובכל אותו זמן הם המשיכו להתקדם אל עבר המטרה שהציבו לעצמם: השגת נשק גרעיני, שנועד לאיים על שלום העולם".

ליברמן בפייסבוק ()
ליברמן בפייסבוק

רוחאני נואם באו"ם. "דפוס רמייה קבוע" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רוחאני נואם באו"ם. "דפוס רמייה קבוע"(צילום: AFP)
 

ליברמן הזכיר את תקיפת הכור בעיראק ב-1981 על-ידי ממשלת בגין. "כדאי גם לזכור שגם במקרה של הכור העיראקי, ישראל הייתה היחידה שהתריעה ופעלה ובדיעבד התברר שצדקנו, וכך גם במקרים אחרים", הוא כתב. "גם היום, ישראל אינה מוכנה לקחת חלק בתרמית הזאת. לכן, אני מחזק את ראש הממשלה בצאתו למשימה החשובה ואני בטוח שגם אם האווירה והשיח אינם קלים ונוחים בכדי לומר דברים נחרצים, ראש הממשלה

 יידע לעשות זאת ולעמוד באופן נחוש על האינטרסים שהם חיוניים לא רק לביטחונה של ישראל, אלא לשלומו וליציבותו של העולם כולו".

 

נתניהו עצמו אמר לפני עלייתו למטוס לארצות-הברית: "אני יוצא לניו יורק ולוושינגטון להיפגש עם הנשיא אובמה ואחר כך אנאם בעצרת האו"ם. אני אייצג שם את אזרחי ישראל, את האינטרסים הלאומיים שלנו, את הזכויות שלנו כעם, את הנחישות שלנו להגן על עצמנו ואת תקוותנו לשלום. אני אומר את האמת מול מתק השפתיים, מול מתקפת החיוכים. צריך לומר עובדות, צריך לומר את האמת. אמירת האמת היום היא חיונית לביטחון שלום העולם וכמובן חיונית לביטחונה של המדינה שלנו".

 

פגישה היסטורית, שיחה מכוננת

התבטאותו של ליברמן מגיעה לאחר שיחת הטלפון ההיסטורית שנערכה בין נשיא ארה"ב ברק לנשיא איראן, בסוף שבוע, אשר חתמה שתיקה של 34 שנים. השניים הפכו לשני המנהיגים הראשונים בארצם שמשוחחים ישירות מאז המהפכה האיראנית ב-1979. אובמה, שהודיע על השיחה זמן קצר לאחר שרוחאני סיים את ביקורו הראשון בארצות הברית, בישר: "יש בסיס לפתרון". עוד הסביר: "דנו במאמץ להשגת הסכם. אמרתי לו שהצלחה אינה מובטחת, אבל אנחנו יכולים להשיג הסכם כולל". לדבריו, "התקדמות במו"מ עם איראן תיעשה בתיאום ידידותיה של ארה"ב באזור, ובכלל זה ישראל". הוא הוסיף כי שניהם הנחו את אנשיהם לעבוד מהר כדי להגיע להסכם. ברומזו למשא ומתן בין ישראל לפלסטינים, הוסיף אובמה כי פתרון הנושא "גם יעזור לנו לפנות לנושאים מדאיגים אחרים, שיוכלו להביא יותר שלום ויציבות למזרח התיכון".

אובמה משוחח עם רוחאני בסוף השבוע (צילום: MCT) (צילום: MCT)
אובמה משוחח עם רוחאני בסוף השבוע(צילום: MCT)

קרי, זריף ואנשיהם בפגישה היסטורית בכנס האו"ם (צילום: AP) (צילום: AP)
קרי, זריף ואנשיהם בפגישה היסטורית בכנס האו"ם(צילום: AP)
 

אובמה ציין בדבריו: "לשני הצדדים יש דאגות משמעותיות שיש להתגבר עליהן", והדגיש כי המבחן האמיתי יהיה נקיטת "צעדים משמעותיים, שקופים וכאלו שניתנים לאימות". לדבריו, פעולות שכאלו יוכלו גם להביא להקלת הסנקציות הבינלאומיות המקיפות שהוטלו על איראן. רוחאני, מצדו, אישר בהודעת טוויטר כי הוא שוחח אתמול עם אובמה ואמר כי הם שבו והדגישו את מחויבותם לפתרון סוגיית הגרעין. בציוץ נכתב שהם "הדגישו את הרצון המדיני לפתור במהירות את המשבר ולסלול את הדרך לפתרון סוגיות אחרות ולשתף פעולה בסוגיות אזוריות". בכיר בממשל האמריקני מסר כי שיחת הטלפון נערכה ביוזמת הנשיא רוחאני, שביקש לדבר עם אובמה לפני שהוא עוזב את ארה"ב, והיא נמשכה 15 דקות.

 

אובמה הוסיף בדבריו לרוחאני שפריצת דרך בנושא הגרעין תפתח את הדלת ליחסים בין שתי המדינות, וקרא גם לשחרורם של שני עצורים אמריקנים שמוחזקים באיראן. בכיר בממשל האמריקני הוסיף כי ההתפתחות החיובית שנרשמה בפגישה שערכו מזכיר המדינה ג'ון קרי ומקבילו האיראני מוחמד ג'וואד זריף, "תרמה לאווירה לקראת שיחת אובמה ורוחאני היום".

 

בתום הפגישה בין איראן למעצמות אמר קרי כי הוא שמח ששר החוץ האיראני הגיע לפגישה והניח על השולחן "כמה אפשרויות". עם זאת, הוא הבהיר: "אין צורך לומר כי פגישה אחת ושינוי הטונים, שהוא דבר מבורך, לא עונים על השאלות שנותרו פתוחות. יש עוד הרבה עבודה לפנינו". זריף, מצדו, אמר כי המפגש היה "בונה מאוד". לדבריו, "יש להסיר את הסנקציות כדי להתקדם".  היה זה המפגש הראשון בין הדיפלומטים הבכירים של ארצות הברית ואיראן מאז 1979. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
ח"כ אביגדור ליברמן
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים