מותשים משלושה חודשי חופשה? הנה בא עוד אחד
חשבתם שנגמרו החופשים והתמרונים עם הילדים עד חנוכה? טעיתם. רשמו לעצמכם יום חופשה נוסף: ה-22 באוקטובר, יום הבחירות המקומיות. ואיפה אתם תהיו? בעבודה, כמובן. אפרת מונשרי-גורן כועסת על הזלזול בציבור ההורים - ומציעה להפסיק לשתוק
מותשים? הגיוני. חודשיים של חופש גדול וכמעט חודש של חגי תשרי השאיר אותנו, ההורים, ללא טיפה של כוח כדי להתלונן. כל ימי החופש השנתיים נוצלו עד תום וכך גם הבייביסיטר, והסבתא והשכנה. הארנק התרוקן לגמרי מכסף והייתה לנו רק נקודת אור אחת: החגים הסתיימו והלימודים חזרו לסדרם, לפחות עד שיגיע חנוכה.
אז זהו, שלא. הבחירות המקומית בפתח וב-22 באוקטובר חלק לא מבוטל מילדים יזכה ביום חופש נוסף, כדי לפנות את כיתות בתי הספר והגנים לקלפיות, שיפתחו בשעה שבע בבוקר ויסגרו בעשר בלילה. אתם, אם תהיתם, תעבדו באותו יום כרגיל כיוון שהמשק לא בשבתון.
עוד טורים של אפרת בערוץ הורים :
מקום 7 במתמטיקה? אל תעבדו עלינו
סחוטים מהחופשות? בשנה הבאה יהיה גרוע יותר
חינוך חינם מגיל 3: חוסכים כסף - פוגעים בילדים
אבל זה לא נגמר בכך, כי הבלבול בעיצומו. למה? כי ישנם בתי ספר ורשויות מקומיות שהחליטו שהלימודים יתקיימו כרגיל. איך תדעו מה יקרה בעיר שלכם? בינתיים לא תדעו. משרד החינוך אמנם המליץ שהלימודים יתקיימו כרגיל, אבל כל רשות ומנהל מחליטים בעצמם מה יקרה - והבלגן חוגג.
ולמה אתם לא ידעתם על זה עד עכשיו? שאלה טובה. נראה שכל הערכות בנושא מתקיימות בשקט, בין אם במשרד החינוך או ברשויות המקומיות. אף הורה לא קיבל עדיין עדכון. אולי הם חושבים שאם הם יחכו בשקט להורים, אז שוב לא יהיה לנו מה לעשות - ונקבל את רוע הגזירה. אבל אני טוענת בדיוק את ההיפך: אם נתארגן מראש ונדרוש חלופות אולי יום החופשה הזה יתבטל. אני מזכירה לכם שלמערכת החינוך, למשרד הפנים ולרשויות היו כמה שנים להתארגן, אבל הסגה הזאת, שחוזרת בכל בחירות מקומיות, ממשיכה בלי פתרון אמיתי, כי ההורים הם ציבור שפשוט לא סופרים אותו.
הפתרונות, אגב, הם אינסופיים. רוצים דוגמאות? הנה כמה אפשרויות ישימות לגמרי לפתרון יום החופשה הכפוי, שאת חלקן משרד החינוך אפילו הציע לרשויות, אך נראה שלא נעשה לגביהן דבר:
יום טיול
מנכ"לית משרד החינוך דלית שטראובר הבינה כבר לפני תקופה שיש כאן בעיה וגם חשבה איך לפתור אותה. שטראובר שיגרה מכתב למנהלי בתי הספר ובו הציעה להפוך את יום הבחירות ליום טיול או פעילות אחרת בחוץ. מה נעשה עם זה? לא הרבה, מסתבר.
מי אמר שקלפי צריכה להיות בבית הספר?
אם ברשויות המקומיות היו חושבים לרגע הם היו מוצאים שלל מבנים אחרים שבהם ניתן להפעיל קלפיות: מתנ"סים, אולמות ספורט ואפילו מקלטים ציבוריים - כולם יכולים להוות אופציה טובה, שתאפשר לתלמידים ללמוד באותו היום.
להחזיר את יום הלימודים לתלמידים
נשמע מופרך? ממש לא. את ימי החופשה שהורידו למורים מהחופש הגדול החזירו להם בשלל ימים אחרים, אז למה לא להיפך? בחנוכה, למשל, יש יום חופשה נוסף בנר ראשון, שבהחלט היה ניתן לבטל השנה.
בחירות משעות הצהריים
במקום להתחיל בשעה שמונה, ניתן היה לפתוח את הקלפיות בשעה אחת, כשיום הלימודים מסתיים - ולפתור את הבעיה לטובת כל הצדדים. גם ככה רוב האזרחים עובדים או עסוקים בשעות הבוקר ויגיעו להצביע רק אחרי שעות העבודה.
אני בטוחה שיש עוד רעיונות טובים לפתרון ולהתמודדות ואני בטוחה שיש גם מספיק זמן להתארגן ולא לכפות על ההורים יום נוסף של תמרון. אני גם בטוחה באותה נשימה שיהיו טוקבקיסטים שיחליטו שזו בעיה שלי ש"עשיתי ילדים" או שאני רואה במערכת החינוך בייביסיטר. אז תעשו לי טובה, הילדים הפרטיים שלי מספיק גדולים כדי להישאר בבית לבד, למעשה אחד מהם כמעט בגיל שאפשר להצביע. אני זה לא הנושא כאן, אלא המערכת והיכולת שלה להתמודד עם העובדה שהורים כבר לא מוכנים לשתוק יותר.
הכותבת היא מנהלת פורום ייעוץ הורים, מנחת הורים, אמא לארבעה ומתמודדת למועצת עיריית רחובות. לאתר של אפרת . לעמוד הפייסבוק של אפרת