שתף קטע נבחר

 

הלוגואים האבודים של החברה להגנת הטבע

הארגון הסביבתי חוגג יום הולדת 60 וזו הזדמנות טובה להיזכר בלוגואים היפים שליוו אותו לאורך השנים וגם לשישה שעוצבו עבורו לאחר הקמתו - אך נגנזו ונחשפים לראשונה ב-ynet. מסע נוסטגלי לעבר

כשהחברה להגנת הטבע החלה לפעול בסוף שנת 1953, לא בטוח שמייסדיה האמינו שהארגון הסביבתי שזה עתה הקימו יחגוג יום הולדת 60. אבל זה בדיוק מה שיקרה ביום חמישי הבא, 10 באוקטובר, כאשר עובדים בחברה בהווה ובעבר יתכנסו בפארק אגם החורף בנתניה כדי לציין את יום ההולדת העגול הזה.

 

עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה וקיימות

56% מהציבור: די לשימוש בשקיות פלסטיק

התחממות כדוה"א: העולם מחכה לקטסטרופה

בלי שקיות פלסטיק עוד נבכה על חלב שנשפך / דעה

כמו בכיפור: יום ללא מכוניות ברחבי העולם

 

כן, הרבה מים זרמו בנהר מאז המאבק הסביבתי הראשון של הארגון על צמצום ייבוש החולה והקמת השמורה שם ועד ל-120 המאבקים הסביבתיים שהוא מנהל כיום במקביל. לרגל המאורע, חזרנו ללוגואים שליוו את החברה בששת העשורים האחרונים, ללוגו החדש שעוצב לכבוד יום ההולדת ה-60, ובעיקר לשישה לוגואים שעוצבו עבורה עם הקמתה, אך נגנזו ונחשפים כעת לראשונה ב-ynet.

ששת הלוגואים שלא נעשה בהם שימוש (באדיבות החברה להגנת הטבע) (באדיבות החברה להגנת הטבע)
ששת הלוגואים שלא נעשה בהם שימוש(באדיבות החברה להגנת הטבע)

 

"המיתוג של החברה להגנת הטבע נעשה על ידי אנשי חינוך ואנשי סביבה, ולא על ידי אנשי שיווק", מספרת גל יעקבי אזולאי, מנהלת אגף השיווק בחברה להגנת הטבע. למרות זאת, עם היווסדות החברה עלו הצעות רבות לסמלים אשר גרמו ללבטים גדולים בקרב אנשיה.

 

אחד הלוגואים (צד ימין למעלה), מורכב מציור בשחור לבן של ציפור שכנפיה פרושות ומתחתיה עלה. בלוגו שמשמאלו נראים יונה (בלבן) ושועל (בשחור) משתלבים זה בזה ויוצרים מעין עיגול. לוגו נוסף (צד שמאל למעלה) מורכב מציור של יד שנושאת שלושה בעלי חיים קטנים ומתחתיה עלה.

 

גם הלוגו הרביעי (צד ימין למטה) משלב שתי צורות - עץ שבמרכזו פנים של בעל חיים. הלוגו החמישי, משמאלו, דומה ללוגו השלישי, אך הפעם בצבעים ירוק, צהוב ולבן. הלוגו השישי מורכב משתי ציפורים הפונות אחת לשנייה ויוצרות מעין צורה של עץ.

 

מימין, הלוגו הראשון. בצד שמאל למעלה, הלוגו השני. למטה, הלוגו הנוכחי (באדיבות החברה להגנת הטבע) (באדיבות החברה להגנת הטבע)
מימין, הלוגו הראשון. בצד שמאל למעלה, הלוגו השני. למטה, הלוגו הנוכחי(באדיבות החברה להגנת הטבע)

 

הלוגו שנבחר בסופו של דבר, וליווה את הארגון ממאי 1955 ועד 1970, היה מורכב וציורי

יותר מההצעות האחרות. כפי שניתן לראות, מדובר במשולש שקודקודו כלפי מטה ובתוכו צבי, עץ ופרח. שם הארגון מופיע למעלה, בניגוד ללוגואים האחרים שבהם הוא נמצא למטה.

 

כאשר התמנה עזריה אלון, ממייסדי ומקימי החברה להגנת הטבע, למזכיר החברה, הוא חיפש סמל מובהק עבור החברה. באותם ימים, החל הדואר להפיק בולים עם תמונות פרחים ישראלים ובהם האירוס. התמונה צדה את עינו של אלון והוא החליט שפרח ישראלי זה יסמל את החברה להגנת הטבע, במיוחד משום שהוא נמצא באזורים רבים בארץ ולכל אזור אירוס אופייני לו.

 

עזריה פנה לעמרם פרת, שהיה יו"ר אגודת המעצבים בישראל, בבקשה שיצייר את האירוס עם שני עלים וכך, ב-1970, נוצר סמל חדש שליווה את הארגון במשך שנים רבות. ב-2006, במסגרת מיתוג מחדש, שוב הוחלף הלוגו - האירוס נצבע בלבן ו"הוכנס" אל תוך חלוק נחל ירוק. השנה, לרגל יום ההולדת ה-60, התווסף ללוגו המספר 60 בכחול. בארגון מסבירים כי הצבע הכחול נבחר משום שהוא מתכתב עם חלוק הנחל ומייצר תחושה של ישראליות בשל השימוש בצבעי הדגל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות החברה להגנת הטבע
הלוגו הראשון, הלוגו השני והלוגו הנוכחי
באדיבות החברה להגנת הטבע
מומלצים