שתף קטע נבחר

 

כוח השנ"צ: כמה זמן הכי יעיל לנמנם בצהריים?

תנומה קצרה במהלך היום יכולה לעשות נפלאות לערנות שלנו ולכושר הזיכרון, אבל מהו פרק הזמן המיטבי שיותיר אותנו רעננים ולא תשושים? מומחים מגלים

תנומה קצרה יכולה "להתניע" מחדש את המוח שלכם ביום עייף, אבל מהו פרק הזמן האידיאלי לנמנום? חוקרים בתחום השינה, דייוויד דינגס מבית הספר לרפואה באוניברסיטת פנסילבניה ושרה מדניק מאוניברסיטת קליפורניה, הסבירו בוול סטריט ג'ורנל כי תנומה של 20-10 דקות תהיה היעילה ביותר - תלוי מה אתם רוצים להשיג בה.

 

 

למה חשוב לישון טוב? 

 

תנומה במשך 20-10 דקות

אם אתם רוצים לזכות בפרץ ערנות, תנומה בפרק זמן כזה תעשה את העבודה. 

 

תנומה במשך 60 דקות

אם אתם רוצים לשפר את פעולת הזיכרון, תנומה של שעה תסייע לכם יותר. שנת גלים איטיים, שינה עמוקה שבה יש רגישות נמוכה ביותר לגירויים חיצוניים, עוזרת לנו לזכור עובדות, מקומות ופרצופים. החיסרון בנמנום ארוך כזה: תהיו כנראה קצת יותר מסוחררים כשתתעוררו.

 

תנומה במשך 90 דקות

התנומה הארוכה ביותר, כזו שמגיעה עד שעה וחצי במהלך היום, מאפשר להשלים מחזור שינה שלם אשר מסייע לתהליכים יצירתיים ולזיכרון הרגשי והנוהלי, כזה הקשור לאופן הביצוע של פעולות שונות, כמו רכיבה על אופניים.

 

בנוסף להמלצות האלו, הצעה מפתיעה אחת שהעלו המומחים היא לנמנם בזווית ישיבה קלה, כדי להימנע משקיעה בשינה עמוקה. ואם אתם מספיקים לחלום כבר בתנומה הקצרה, כנראה חסרות לכם כמה וכמה שעות שינה. 





פורסם לראשונה 20/10/2013 12:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אם אתם רוצים לשפר את פעולת הזיכרון, תנומה של שעה תסייע לכם
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים