שתף קטע נבחר
 

שביעות רצון הסטודנטים: הבינתחומי בראש

סקר שביעות רצון הסטודנטים השנתי של התאחדות הסטודנטים: הציון הגבוה ביותר נרשם במכללות המרכז הבינתחומי, סמינר הקיבוצים ומכללת אפקה. האוניברסיטאות אריאל ובן-גוריון צנחו מהעשירייה הפותחת לסביבות מקום 30. ומי עוד בתחתית? צפו בדירוג המלא

כל מוסד אקדמי רוצה שיבואו ללמוד אצלו כמה שיותר סטודנטים, אך מתברר כי לא כולם מתאמצים מספיק. סקר חדש של התאחדות הסטודנטים בדק את שביעות הרצון מאיכות ההוראה במוסדות האקדמיים ברחבי הארץ, ומצא כי בעוד שחלק מהמוסדות שמרו על מיקומם בצמרת, חלק התדרדרו בצורה מדאיגה.  


דירוג שביעות הרצון מאיכות ההוראה

דירוג שביעות הרצון הכללית מאיכות ההוראה
מקום בדירוג (בסוגריים - המיקום ב-2012) שם המוסד שביעות רצון משוקללת
1 (1) המרכז הבינתחומי בהרצליה 4.18
2 (2) מכללת סמינר הקיבוצים 4.05
3 (11) אפקה המכללה האקדמית להנדסה בתל-אביב 3.90
4 (4) מכון וייצמן למדע 3.88
5 (21) המרכז האקדמי רופין 3.87
6 (-) המכללה האקדמית תל חי 3.79
7 (33) המכללה למנהל 3.77
8 (13) המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון 3.77
9 (-) המכללה האקדמית להנדסה ירושלים 3.77
10 (14) המרכז האקדמי ויצ"ו חיפה 3.75

*מוסדות שדירוגם ב-2012 חסר לא נכללו בסקר בשל מיעוט משיבים
לדירוג המלא של כל 36 המוסדות

 

את המקום הראשון תפס גם השנה המרכז הבינתחומי בהרצליה עם ציון כללי של 4.18 (מתוך 5). במקום השני ניצבת מכללת סמינר הקיבוצים בתל-אביב עם 4.05 כשאחריה מכללת אפקה להנדסה בתל-אביב עם 3.90, מכון וייצמן ברחובות עם 3.88 והמרכז האקדמי רופין בשרון, שסוגר את החמישיה הפותחת בציון של 3.87.

 

כתבות נוספות במדור הלימודים :

 

הסקר, שבוצע על ידי מכון המחקר "מאגר מוחות", בדק את שביעות הרצון של הסטודנטים במספר פרמטרים כגון רמת הקורסים, טיב ההוראה של המרצים, טיב ההוראה של המתרגלים ועוזרי ההוראה ויחס המרצים לסטודנטים. ממצא שניכר ממנו במיוחד הוא כי שביעות הרצון במכללות - ציבוריות או גבוהות - גבוהה מהאוניברסיטאות.

 

מכללת תל-חי הצפונית התברגה למקום השישי עם ציון כללי של 3.79, המכללה למנהל בראשל"צ, מכללת סמי שמעון, לה קמפוסים באשדוד ובבאר שבע והמכללה האקדמית להנדסה ירושלים עם ציון של 3.77 כל אחת, והמרכז האקדמי ויצ"ו חיפה שסוגר את העשיריה הראשונה עם ציון של 3.75.

 

לצפייה בדירוג המלא של כל 36 המוסדות

 

אריאל ובן-גוריון: ירידה משמעותית מהשנה שעברה

בולטת במיוחד ההערכה של הסטודנטים באוניברסיטת אריאל: זו רשמה ירידה חדה מהמקום השלישי בשנה שעברה למקום 31 בשנה. גם אוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע רשמה ירידה - מהמקום העשירי אשתקד למקום 30. רמת שביעות הרצון הכללית של הסטודנטים בטכניון ובאוניברסיטה העברית ירדה קלות: הטכניון בחיפה דורג אשתקד במקום ה-23 וירד השנה למקום ה-26. האוניברסיטה העברית בירושלים ירדה חמישה מקומות מהמקום ה-20 ל-25.

 

לעומת אלה, אוניברסיטת תל-אביב רשמה עלייה קלה מהמקום ה-24 בשנה שעברה למקום ה-22. 

 

מכללת אורט בראודה בכרמיאל. בתחתית הרשימה (צילום: דורון גולן) (צילום: דורון גולן)
מכללת אורט בראודה בכרמיאל. בתחתית הרשימה(צילום: דורון גולן)

 

מתוך המוסדות שנבדקו בסקר, שביעות הרצון הנמוכה ביותר נמצאה השנה במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה בכרמיאל (עם ציון של 3.17), באורט סינגלובסקי בתל-אביב (3.24) ובמכללה האקדמית אחווה הסמוכה לקרית מלאכי (3.41).

 

מכון וייצמן: מרוצים מאופן קביעת הציונים ומתכניות הלימוד

באופן כללי, בהשוואה לשנת הלימודים תשע"ג, ירדה שביעות רצונם של הסטודנטים מאיכות ההוראה. מדובר אמנם בירידה קטנה מציון משוקלל של 3.67 אשתקד ל-3.62 השנה - אך משמעות הדבר היא כי המוסדות לא התאמצו מספיק על מנת לשפר את תוצאות השנה שעבר, או שלפחות הסטודנטים לא חשו בכך.

 

בבחינת הדירוג של הפרמטרים השונים, לדוגמה רמת הקורסים, שביעות הרצון הגבוהה ביותר נרשמה במרכז הבינתחומי הרצליה עם ציון של 4.29 כשלאחריו ניצבת מכללת סמינר הקיבוצים, 4.16 ומכללת סמי שמעון עם ציון של 4.11. גם בטיב הוראת המתרגלים שביעות הרצון הגבוהה ביותר נמצאה במרכז הבינתחומי כשאחריו מכללת אפקה.

 

בכל הקשור לטיב הוראת המרצים נמצאת דווקא המכללה האקדמית נתניה בראש עם ציון של 4.38 ואילו באופן קביעת הציונים מכון וייצמן למדע תפס את המקום הראשון עם ציון 3.99 כמו גם בשביעות הרצון מתכנית הלימוד לתואר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
הבינתחומי. הדשא נשאר ירוק יותר, גם השנה
צילום: עידו ארז
צילום: אליעד לוי
אוניברסיטת בן-גוריון. הסטודנטים מרוצים הרבה פחות
צילום: אליעד לוי
מומלצים