יום כיפור של הספורטאית הנכה יעל אלבג
שחקנית הנבחרת בכדורסל נשים, שמתחרה גם בטניס שולחן, הושעתה מפעילות בטענה כי השתתפה בטורניר בחו"ל ביום כיפור. אלבג מכחישה ומפנה אצבע מאשימה להתאחדות לספורט נכים: "מתנכלים לי. בדיון המשמעתי לא איפשרו לי ייצוג, זה היה הליך משפטי חד-צדדי". תגובת ההתאחדות: "היא לא הביאה כל הוכחה נגדית שלא שיחקה ושינתה גרסאות"
"בהתאחדות לספורט נכים מתנכלים לי, כי הם לא רוצים נשים בכלל ונשים מבוגרות בפרט בטניס שולחן. עובדה שבנבחרת ישראל בטנ"ש יש רק ספורטאית אחת, והיא צעירה". כך מספרת הספורטאית יעל אלבג (54), שטוענת בנוסף שהעמידו אותה לדין בגלל השתתפות בתחרות ביום כיפור, למרות שהיא מתעקשת שלא שיחקה באותו היום.
עוד ב-ynet ספורט:
אלבג, עורכת דין במקצועה, הייתה ספורטאית בריאה וכדורסלנית עבר באליצור נתניה. לפני 6 שנים הפכה לנכה בעקבות מחלה ניורולוגית שהגבילה מערכות רבות בגופה, והיום היא רתוקה לכיסא גלגלים ומוזנת באמצעים מלאכותיים. היא ממשיכה להתחרות במספר ענפי ספורט ונמנית על סגל נבחרת ישראל בכדורסל נכים.
בשנתיים האחרונות היא משחקת גם טניס שולחן ורשומה במועדון ספיבק. אלבג לא משתייכת לנבחרת, ומסיבה זו היא יוצאת במימונה המלא לתחרויות בחו"ל כדי לצבור ניקוד שיאפשר לה כניסה לאליפות העולם וקריטריון לאולימפיאדה.
ביום כיפור האחרון אלבג נרשמה לתחרות בצ'כיה, אך מתברר כי רישום לתחרויות פרטיות נעשה אך ורק באמצעות ההתאחדות לספורט נכים, המשמשת כמעין מתווך הרושם לתחרויות בחו"ל ספורטאים המתחרים באופן פרטי. לפי כללי מינהל הספורט, ההתאחדות הורתה לאלבג לפני נסיעתה כי חל עליה איסור לשחק ביום כיפור. לדברי אלבג, היא קיבלה את הדין והשתתפה בתחרות לפני כניסת החג, ובחג עצמו הודיעה לשחקנית הרוסייה שהייתה אמורה להיות בת זוגה שלא תשחק.
אלבג: “בדרגת הנכות הקשה שלי אין הרבה אפשרויות לתחרויות לנשים, וכל תחרות חשובה לי. כשחזרתי לארץ העמידו אותי לדין בטענה שהפרתי התחייבות והשתתפתי בתחרות ביום כיפור. בעת ההעמדה לדין הציגו אותי כשחקנית נבחרת, וטענו שמצאו מסמך באתר התחרות לפיו שיחקתי ביום כיפור”.
אלבג הורשעה והורחקה מפעילות לשנתיים - לא רק מהנבחרת, אליה היא ממילא לא משתייכת, אלא מכל סוג של תחרות, גם אם הדבר נעשה במימונה המלא. הסייג היחיד: אם נרשמה על ידי המועדון, היא תוכל להתחרות בחו"ל .אך ההתאחדות לספורט נכים פירשה את ההרשעה כאילו לאלבג אסור להשתתף בתחרות שנפתחה אתמול בבלגיה, למרות שנרשמה דרך מועדון ספיבק, ומיהרה לבטל את הרישום שלה לתחרות אליה הייתה אמורה לנסוע באופן פרטי.
אלבג: "בדיון המשמעתי לא איפשרו לי ייצוג, ולא נתנו לי לחקור את העדים שלהם. זה היה הליך משפטי חד-צדדי. ניסיתי להראות להם הודעה כתובה בנייד ששלחתי מצ'כיה לבת שלי, שלטעמי יכולה לשמש ראיה אותנטית לכך שלא השתתפתי בתחרות ביום כיפור, אבל הם סירבו להתייחס לזה וטענו שההודעה אינה אמינה. איפה נשמע דבר כזה שהתובע, שהוא מנכ”ל האיגוד, גם רושם את הפרוטוקול? הבעיה היא שהם רוצים לשלוט בכל הספורטאים, ולכן מחייבים שהכל יעבור דרכם והרישום לתחרויות יהיה רק דרך אגודות".
בעקבות ביטול השתתפותה בתחרות בבלגיה, ומשראתה שההתאחדות לא מעבירה אליה את ההחלטה מהדיון המשמעתי , אלבג פנתה באמצעות עו"ד אמיר קרביץ לבית המשפט המחוזי בת"א, שהורה בתחילת השבוע להתאחדות לספורט נכים , לרשום אותה לתחרות בבלגיה. אך לטענת אלבג, ההתאחדות לא הספיקה לרשום אותה מחדש והיא נשארה בארץ. עו"ד קרביץ שוקל לערער לבית המשפט העליון על מנת להקל על אלבג להמשיך להשתתף בתחרויות.
אלבג: “יש לי חלום להגיע לאולימפיאדה, ואם זה לא יצליח, אני שואפת להשתתף באליפות העולם. לא ביקשתי סיוע כספי, לא ביקשתי טובות, לכל התחרויות אני יוצאת במימון כספי שלי. אבל במקום לתמוך בי ולעודד אותי שאצליח, הם מתעמרים בי. הם גרמו לי נזק מקצועי וכלכלי עצום. הם עושים הכל כדי להכשיל אותי. כל חיי, עוד לפני הנכות, הייתי ספורטאית בנשמה, והנכות לא תעצור בעדי מלהמשיך לעסוק בספורט. אמשיך להתחרות על אפם וחמתם של בכירי ההתאחדות. הקשיים שמערימים עליי רק מעלים בי מחשבות שאולי אוציא דרכון גרמני, ואשתתף בתחרויות לא דרך מדינת ישראל".
מנכ"ל ההתאחדות לספורט נכים: "יש בידינו מסמך מהאתר הרשמי"
מנכ"ל התאחדות לספורט נכים, אבי לרמן, דחה את כל הטענות של אלבג: “יעל התחייבה בפנינו לפני יציאתה לתחרות בצ'כיה שלא תשחק ביום כיפור. יש בידינו מסמך מהאתר הרשמי לפיו יעל שיחקה ביום כיפור, ויש גם תוצאה מהתחרות. היא לא הביאה כל הוכחה נגדית שלא שיחקה ושינתה גרסאות. היא לא ביקשה להביא עדים. בעקבות החלטת המחוזי פעלנו לרשום אותה מחדש לתחרות בבלגיה, אבל הרישום כבר נסגר.
"אף אחד לא מעוניין לפגוע ביעל, ומה לעשות שרמתה המקצועית אינה מאפשרת את הצטרפותה לנבחרת. הטענה שאנחנו פוגעים בה בשל היותה אישה מבוגרת היא טענה מופרכת ולא נכונה".
-מעבר למסמך, האם וידאתם עם המארגנים של התחרות בצ'כיה אם יעל אכן שיחקה ביום כיפור?
"אכן פנינו למארגנים בצ'כיה, וביקשנו שיעבירו אלינו מסמכים נוספים, אבל עד היום לא קיבלנו דבר".
-אם ספורטאי מעוניין להשתתף באופן פרטי בתחרות, למה הוא צריך להתחייב לא להתחרות ביום כיפור?
"אנחנו עמותה ציבורית שכפופה למינהל הספורט, ויש חוק במדינת ישראל שספורטאי לא יתחרה ביום כיפור. אני שומר חוק. ברגע שברישומים לתחרות מתנוסס לצד שם הספורטאי המתחרה השם 'ישראל', הוא מייצג את ישראל".