בכירים במו"מ: לוזון התחייב בכתב שלא ימשיך
בתום מו"מ ממושך הושגה הסכמה על הרפורמה שצפויה לחולל מהפכה במבנה הכדורגל הישראלי, כאשר פריצת הדרך הושגה בזכות ההתחייבות - אך לוזון מכחיש בתוקף את קיום המכתב
בתום מו"מ ממושך, אינספור משברים וחילופי האשמות הדדיים – יש רפורמה. יו"ר ההתאחדות לכדורגל אבי לוזון, סגנו שטרן חלובה, המנכ"ל רותם קמר, מנכ"לית משרד הספורט אורלי פרומן ומנכ"ל הטוטו איציק לארי, נפגשו אתמול (ה') במשרדו של יו"ר ההסתדרות עופר עיני – והגיעו לסיכום סופי על הרפורמה של הכדורגל הישראלי.
עוד ב-ynet ספורט:
- NBA: סל ניצחון לדריק רוז, תצוגת ענק לכריס פול
- חולמת להיות מכבי ת"א: מי את קובאן?
- בלעדי: יום כיפור של הספורטאית הנכה יעל אלבג
- והאמת הערומה של כריסטיאנו רונאלדו. צפו
לטענת גורמים בכירים המעורבים במו"מ, מה שהוביל לפריצת הדרך שאיפשרה את הסיכום אתמול היה מכתב בחתימתו של לוזון שהופקד בידיו של נשיא מכבי חיפה יעקב שחר כבר לפני שבועיים, ובו מתחייב לוזון כי לא יתמודד בבחירות הקרובות. על פי עדי ראייה, הסכים לוזון כי עותק יגיע גם לעיני, כשגם שרת התרבות והספורט לימור לבנת הייתה מודעת לקיומו של המכתב. "אם המכתב לא היה אצל שחר ועיני, ולבנת לא הייתה רואה אותו, לא היו הסכם שיווק ורפורמה", אמר אמש גורם הטוען כי ראה במו עיניו את המכתב החתום.
יש לציין כי לוזון עצמו מכחיש בתוקף את קיום המכתב, ואתמול עם צאתו מהפגישה אמר: "בהסכם כתוב שכל אחד יכול להציג את מועמדותו 60 יום לפני הבחירות, ואם אבי לוזון ירצה הוא יכול להציג את מועמדותו. אין שם סעיף שמונע ממני להיות יו"ר ההתאחדות. הכל יהיה בסדר, צריך סבלנות. בסוף הכול לטובת הכדורגל הישראלי".
הסעיפים המרכזיים ברפורמה
אלו הם הסעיפים המרכזיים של הסכם הרפורמה, הכולל עשרה עמודים:
1. הקמת מינהלת ליגה עצמאית. תוקם עד סוף החודש הבא. תהיה עצמאית לחלוטין, בעלת יישות משפטית נפרדת בבעלות הקבוצות בלבד אך בשיתוף פעולה עם ההתאחדות. בראש המינהלת תעמוד
הנהלה ציבורית משותפת לנציגי קבוצות ליגת העל ולהתאחדות לכדורגל על פי המפתח הבא: נציג אחד לכל קבוצה בליגת העל (14 נציגים) ונציג של ההתאחדות. יו"ר המינהלת יהיה נציג ציבור חיצוני שאינו תלוי או קשור באף קבוצה. לכל נציג יהיה קול אחד בהצבעה, ליו"ר המינהלת יהיה קול נוסף ומכריע.
ההתאחדות תעביר את הסמכויות למנהלת בתחומים הבאים: ניהול פעילות מקצועית ומשחקי הליגה, ניהול מקצועי, כלכלי ומסחרי (כולל זכויות השידור), ניהול הפעילות השיווקית והתדמיתית של הליגות כולל פרסום ומיתוג, ניהול מו"מ כספי ומסחרי בנוגע לליגות מול המועצה להסדר הימורים בספורט, הקמה ועדות כמו של ליגה וגביע לליגות, תכנון וקביעת לוח המשחקים, אישור אצטדיונים ועוד.
2. בחירת יו"ר ההתאחדות. הבחירות יתקיימו ביולי ויהיו חשאיות וישירות. תמונה ועדת איתור בת שלושה חברים, בראשה יעמוד שופט בדימוס של בית המשפט העליון או המחוזי, שימונה בהסכמה על ידי הנהלת ההתאחדות והמינהלת. היו"ר הנבחר יאושר רק במידה ולא יימצא בניגוד עניינים לתפקיד. לא יאושר מועמד אשר היה בזיקה לאחת מקבוצות הליגות המקצועניות במהלך השנתיים האחרונות, לא יאושר מועמד שהורשע בעבירה פלילית ושאינו בעל ניסיון ניהולי.
3. מינוי יו"ר ומנכ"ל המינהלת. המועמדים לתפקיד שייבחרו ע"י המינהלת יובאו גם הם לאישורה של ועדת האיתור שתמנה את יו"ר ההתאחדות.
4. שקיפות. ההתאחדות תפרסם בציבור את דוחותיה הכספיים השנתיים כמפורט בחוק העמותות. ההתאחדות תפרסם בחודש יוני של כל שנה את הסכומים והתשלומים שהועברו על ידה לכל אחת מקבוצות הכדורגל בישראל ואת מקור הכסף לתשלום (זכויות שידור, אופ"א, מינהלת). יפורסם שכרם של חמשת נושאי המשרה הבכירים בהתאחדות, וכן שכר המנכ"ל והמאמן הלאומי.
5. מוסדות התביעה והשיפוט. יופרדו מההתאחדות, פיזית ופיננסית,
לרבות בעלי התפקידים במוסדות הנ"ל.
6. תקנון ההתאחדות. הסעיפים המתייחסים לנושא הבעלות בקבוצות הכדורגל יתוקנו בהתאם להמלצות ועדת השופט בדימוס אורי שטרוזמן. ההתאחדות והמינהלת ימנו את בעלי התפקידים השונים לפי אמות מידה של טוהר המידות, כללי מינהל תקין ובהתאם להוראות והכללים של רשם העמותות לעניין זה.
סעיפים נוספים קשורים בזכויות המאמנים, מועדוני אוהדים, הגדלת מכסות כרטיסים מוזלים לילדים ולנוער, הקצאות הכספים של המועצה להסדר ההימורים בספורט, תמיכה באגודות ספורט לילדים ולנוער.