שתף קטע נבחר
 

בז"ן הפסיקה עבודת 1,000 עובדי קבלן

פרסום ראשון: עובדי הקבלן, המועסקים בפרויקטים בבז"ן, לא יכלו להיכנס הבוקר לעבודה לאחר שהחברה החליטה לבחון מחדש את ההתקשרויות מול קבלנים. המהלך מתבצע בתיאום עם ועד העובדים בחברה, בניסיון למנוע את פיטוריהם של 240 עובדים המועסקים בה ישירות

עבודתם של כ-1,000 עובדי קבלן המועסקים בפרויקטים בבז"ן (בתי זיקוק נפט) במפרץ חיפה הופסקה היום (א'), לאחר שחסמו להם את כרטיס העובד והם לא יכלו להיכנס לעבודה. כך נודע ל-ynet. המהלך מתבצע בתיאום עם העובדים המאורגנים בחברה, בניסיון למנוע את פיטוריהם. במסגרת המו"מ עם הוועד הוסכם כי החברה תבחן מחדש את התקשרויותיה מול הקבלנים.

 

 

ראובן שוורצברג, יו"ר ועד העובדים בחברה, מסר כי מדובר בצעד המתבצע במסגרת מו"מ שמנהלים העובדים המועסקים בחוזה קיבוצי מול החברה. זאת לאחר שהחברה נכנסה לקשיים והודיעה לאחרונה על פיטורי עובדים, על רקע הפסדים גבוהים שהצטברו במאזניה בשנים האחרונות.

 

"עובדי הקבלן משמשים בעבודות מזדמנות או בפרויקטים גדולים כמו הקמת הפצחן המימני או שיפוצים שונים", אמר שוורצברג. "בעקבות המשבר הפיננסי בין הבנקים לבעלים ולחברה, החלו לחצים על העובדים ואיימו בפיטורים של 240 עובדים. התחלנו לקיים מו"מ והגענו לתוכנית משותפת על ייעול החברה.

 

כניסת עובדי הקבלן לבז"ן נחסמה (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
כניסת עובדי הקבלן לבז"ן נחסמה(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

"היום החלטנו לחסום את הכניסה לכל מי שלא משתתף בתפעול השוטף כדי לבדוק את הנחיצות שלו. הודענו לעובדים מראש שלא יגיעו לעבודה, כי אנחנו בודקים כמה עובדים צריכים להיות מועסקים. אלו לא עובדי בתי הזיקוק ולא אסכים בשום פנים ואופן שיעסיקו פה עובדי קבלן מחד ומאידך ירצו לפטר עובדים קבועים של החברה".

 

 

ביהמ"ש: המאבטחים כלולים בהסכם הקיבוצי

בתוך כך, בית הדין האזורי לעבודה בחיפה הכיר בפסיקה מהשבוע שעבר בזכותם של עובדים ששימשו כמאבטחים במחלקת הביטחון בבז"ן, להיכלל בהסכם הקיבוצי החל על עובדי החברה. התביעה הוגשה על ידי 31 עובדים, שעבדו תחת חוזים אישיים כמאבטחים בחברה.

 

התובעים, שיוצגו על ידי עו"ד איתי גלסברג ועו"ד הילה יד-שלום ממשרד עו"ד אפרים גלסברג, הם צעירים יוצאי צבא, שחלקם היו סטודנטים בשלב זה או אחר לעבודתם. העובדים הללו הועסקו תקופות ממושכות בתפקידי אבטחה שונים אך הוחתמו על הסכם מיוחד החל על סטודנטים ולפיו ההסכם הקיבוצי החל בחברה לא יחול עליהם.

 

התובעים טענו כי אין תוקף להוראה בהסכמים האישיים המחריגה אותם מתחולת ההסכם הקיבוצי ועל כן אופן העסקתם על ידי החברה היה מנוגד להסכם. עוד טענו תובעים לאפליה אסורה מצד החברה לאורך תקופת עבודתם, לרבות שלילת זכויות ומענקים שהגיעו להם בעקבות הפרטת בז"ן בשנת 2007. 

 

בית הדין קיבל את טענות התובעים וקבע כי החברה הפרה את הוראות החוזה האישי עליו הוחתמו והעסיקה בניגוד להסכם האישי גם תובעים שאינם סטודנטים לתקופות ממושכות עקב שיקולי תועלת ועלות של החברה. לפיכך נפסק, כי העובדים זכאים לקבל את המענקים ששולמו לעובדי המפעל, תוך שנמתחה ביקורת על אפליה מצד החברה בכל הנוגע להתנהלותה בחלוקת המענקים. 

 

בז"ן: מצמצמים שימוש בחברות חיצוניות

חברת בז"ן מצויה בשליטת החברה לישראל של משפחת עופר וחברת פטרוכימיים. החברה מעסיקה כ-1,500 עובדים. החברה נקלעה למצב קשה לאחר שהפסידה 198 מיליון דולר בשנת 2012 ו-76מיליון שקל ב-2011. על פי החברה, עיקר ההפסדים נגרמו בשל העיכוב בהגעת הגז הטבעי מהקידוחים הישראליים, שגרמו להפסדים של מאות מיליוני דולרים והכבידו על החברה בצורה משמעותית.

 

מקבוצת בז"ן נמסר בתגובה: "קבוצת בז"ן, בשיתוף מלא של ההנהלה ונציגות העובדים, החלה בפעולות לצמצום השימוש בשירותי חברות חיצוניות ומקסום היקף ביצוע עבודות על-ידי עובדי הקבוצה. צעד זה נעשה כחלק ממכלול צעדי ההתייעלות אליהן נדרשת החברה בימים אלה. הפעולות כוללות בין היתר צמצום מטות ועבודות והפחתת עלותן. 

 

"הצעד נעשה במסגרת תהליך בחינה יסודי הנערך בקבוצה לקביעת מתכונת והיקפי העבודה הקבלנית החיוניים. הודעה מקדימה על המהלך נמסרה לנותני השירותים החיצוניים. בתקופה הקרובה יקיימו עמם נציגי הקבוצה מגעים להיקף ההתקשרות עמם. בתקופת המעבר עלולים להיווצר קשיים או אי הבנות והקבוצה תעשה כל מאמץ למצוא את הפתרונות המתאימים".

 

המידע הראשוני לידיעה הגיע באמצעות המייל האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
בתי הזיקוק במפרץ חיפה
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים