שתף קטע נבחר

 

דרמה בתאילנד: רה"מ חולצה מההמון הזועם

המחאה נגד ממשלת צ'ינוואט מגיעה לשיא: מפגינים פרצו למתחם שבו שהתה ראש הממשלה, היא הועברה למקום סודי. המוחים ניסו גם לפרוץ למשרד ראש הממשלה ולמטה המשטרה, כוחות הביטחון הגיבו לראשונה בכוח

המחאה בתאילנד מחריפה: מפגינים נגד הממשלה פרצו הבוקר (יום א') למתחם מועדון ספורט של המשטרה במדינה, שבו שהתה ראש הממשלה יינגלוק צ'ינוואט - אך כשנכנסו למתחם היא כבר לא הייתה שם. לפי הדיווחים, ראש הממשלה חולצה והועברה למקום סודי.

 

הצהובים נגד האדומים. תאילנד, סרט מלחמה

 

עוד חדשות בעולם :

דיווח: "נסגרה חקירת רצח דיאנה ע"י חיילים"

במפתיע: מת אלווד, הכלב המכוער בעולם

 

זמן קצר לאחר מכן ניסו המוחים לפרוץ גם למשרד ראש ממשלת תאילנד ולמטה המשטרה, וניסו להרוס את מחסומי הבטון שהקיפו את בניין הממשלה. בתגובה לכך, לראשונה מתחילת המהומות לפני כשבוע השתמשה המשטרה בכוח, ירתה גז מדמיע לעבר המפגינים והשתמשה בזרנוקי מים להדוף אותם. "כולנו אחים ואחיות", צעקו שוטרים מבעד למגאפונים לפני שירו גז מדמיע לעבר המפגינים. "אנא, אל תנסו להיכנס פנימה".

  

תמונות הזעם מבנגקוק    (צילום: רויטרס)

תמונות הזעם מבנגקוק    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שרדה הצבעת אי אמון. ראש הממשלה יינגלוק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שרדה הצבעת אי אמון. ראש הממשלה יינגלוק(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ההמון הזועם גם צר על לפחות שלוש תחנות טלוויזיה ודרש שישדרו את עמדות המוחים ולא את אלה של הממשלה. תחנה אחת נמצאת בבעלות הממשלה, תחנה שנייה נשלטת על ידי הצבא ותחנה שלישית היא עצמאית.

 

אתמול נהרגו שני בני אדם ועוד 45 נפצעו בעימותים בין תומכי הממשלה ("האדומים") לבין מתנגדיה ("הצהובים") בבנגקוק, לאחר שראש הממשלה צ'ינוואט שרדה ביום חמישי הצבעת אי אמון נגדה. בשבוע שעבר פשטו המפגינים על משרדי האוצר והחוץ.

 

המחאה נגד ממשלת צ'ינוואט החלה בחודש שעבר לאחר שמפלגת השלטון ניסתה להעביר הצעת חנינה, שלפי מבקריה נועדה לפטור מעונש את אחיה, ראש הממשלה לשעבר טקסין צ'ינוואטרה שהודח ב-2006 בהפיכה צבאית והורשע בעבירות שוחד לאחר שנתיים ונידון לשנתיים מאסר. בימים אלה הוא חי בגלות בדובאיי וטוען שהרשעתו נובעת ממניעים פוליטיים. 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

אף על פי שההצעה נפלה, הזעם הציבורי גבר והמחאה נגד ראש הממשלה התעצמה והיא הצהירה כי אין בכוונתה להתפטר.

ההפגנות מאיימות על יציבות הכלכלה התאילנדית, השנייה בגודלה בדרום-מזרח אסיה, המגלגלת 336 מיליארד דולר בשנה, ולהבריח את התיירים הזרים הבאים.

 

אף שהמפגינים בתאילנד רוצים להחליף את הממשלה ב"מועצת עם", הם לא ציינו מה תהיה המשמעות של מועצה שכזו. מפלגתה של ראש הממשלה יינגלוק זוכה לתמיכה גדולה מצד האוכלוסייה הכפרית שמהווה את הרוב במדינה. אוכלוסייה זו נהנתה בשנים האחרונות מהתוכניות הפופוליסטיות של ראש הממשלה המודח טקסין ומסיבה זו המפגינים "הצהובים" רוצים לשנות את המערכת הפוליטית ולהפוך אותה לפחות דמוקרטית כדי שלאנשים המשכילים וה"מקושרים" תהיה השפעה גדולה יותר מזו של המחוקקים שנבחרו על ידי העם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים