שתף קטע נבחר
 

עובדי נייר חדרה הפגינו: "ביבי בוא לפה"

מאות מעובדי החברה שוב הפגינו מחוץ לשערי למפעל המושבת. ההנהלה טוענת: כבר הגענו להסכמות ורצינו לפתוח היום את המפעל, אך העובדים פוצצו את המו"מ. העובדים: "אנחנו לא מוכנים שיקצצו בשכר הבסיס"

מאות עובדי נייר חדרה שוב הפגינו היום (א') מחוץ לשערי למפעל המושבת מזה כשבועיים, זאת במחאה על תוכנית ההנהלה לקצץ בכוח האדם. בהנהלת החברה אומרים כי הם היו אמורים לחתום אמש על הסכם עם הוועד, אך העובדים פוצצו את המו"מ ולא התייצבו לחתימה. ועד העובדים מסר בתגובה, כי "אתמול בערב הייתה הפגנה ולכן העובדים לא הגיעו לחתימה על ההסכם".

 

 

היום חסמו העובדים המפגינים את הכניסה למפעל למשך שעה ארוכה והניפו שלטים בהם קראו למנכ"ל המפעל, עופר בלוך, וליו"ר יוחנן לוקר, להתפטר מתפקידם. באחד השלטים נכתב, "עופר בלוך מרוויח פי 10 מעלות השכר של 2000 עובדי המפעל". העובדים גם הפנו את זעמם לראש הממשלה בינימין נתניהו וראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, תוך שקראו בצעקות חוזרות ונשנות "ביבי בוא לפה" ו"איפה ראש העיר?".

  

מנכ"ל המפעל, עופר בלוך בהפגנה    (צילום: עידו ארז)

מנכ"ל המפעל, עופר בלוך בהפגנה    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גם הגשם שירד, לא מנע מהמפגינים להשאר לעמוד בשערי המפעל. יו"ר ועד העובדים, אדי חננוב, מסר כי "מזה שבועיים הועד משבית את העבודה במפעל בשביל לדרוש את ההסכם הקיבוצי עליו הוא חתום. ההנהלה רוצה לקצץ בשכר העובדים, אנחנו לא מוכנים שיקצצו בשכר הבסיס אנחנו מוכנים שיהיה קיצוץ בתוספות".

 

ההנהלה: הגענו להסכמות מפורטות

בהנהלת המפעל אומרים, כי אמש היתה אמורה להתקיים פגישה מכרעת בבניין ההסתדרות לחתימה על הסכם שהושג עם ועד העובדים, אך ברגע האחרון התברר שהוועד לא יגיע אליה. בהנהלה מוסיפים כי הם נערכו היום להשיב את המפעל לעבודה סדירה, אך הדבר לא קרה לאחר שהוועד לא הגיע לחתום על ההסכם.

 

העובדים מפגינים בשערי המפעל (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
העובדים מפגינים בשערי המפעל(צילום: עידו ארז)

 

עוד טוענים בהנהלה, כי הם הגיעו להסכמות מפורטות מול הוועד, על קיצוץ בשכרם של 370 העובדים הקבועים והמאוגדים בהסכם קיבוצי, מתוך כלל 3,000 העובדים בחברה. על פי ההנהלה, הוסכם על צמצום של חלק ממשכורת 13 על פי הרווחים, הקטנת תשלום הנופש השנתי מ-2,200 שקל ל-1,000 שקל והפחתת שכר מדורגת בממוצע של 5 שקל לעובדים שמרווחים 10,000 שקל ומעלה.

 

בהנהלה הוסיפו כי מדובר בקיצוצים מדורגים וטענו, כי מצב החברה קשה וכי העובדים צריכים לעזור כדי שהמפעל ישרוד. המנכ"ל עופר בלוך מסר, כי "לתדהמת ההנהלה ועד העובדים לא הגיע אתמול לחתום על ההסכמות שהגענו אליהן, ואינני מבין איך ההסתדרות מקבלת את זה". בלוך הוסיף כי "אנחנו רוצים להגיע להסכמה על מנת למנוע סגירת חלקים מהמפעל. אם אתמול היה נחתם ההסכם המפעל היה פתוח היום".

 

מהוועד נמסר כי ההחלטה שלא לחתום על ההסכם, התקבלה על רקע "התעקשות ההנהלה להשאיר את המפעל מושבת מעבודה כל עוד המו"מ מנוהל, וזאת למרות הפגיעה המתמשכת בפרנסתם של העובדים שאינם עובדים כשבועיים".

 

ביה"ד אסר לפטר עובדים

עובדי נייר חדרה השביתו את פעילות המפעל ב-22 בנובמבר, במחאה על כוונת ההנהלה לקצץ בשליש בשכרם ולפטר עובדים. בעקבות זאת השביתה ההנהלה את פעילות המפעל בשבועיים האחרונים. לפני כשבוע וחצי יזם משרד הכלכלה פגישת גישור דחופה בין ועד עובדי המפעל לבין נציגי ההנהלה, אולם היא הסתיימה ללא תוצאות.

 

ההנהלה הודיעה לאחר מכן כי תממש את האיום ותפטר 250-200 עובדים קבועים וזמניים מתוך 800 עובדי המפעל. ההסתדרות הגישה בעקבות זאת בקשה לבית הדין לענייני עבודה בחיפה, לצווי מניעה נגד הפיטורים המתוכננים ונגד ההשבתה הממושכת שלו על ידי ההנהלה. בית הדין דחה את הדיון בבבקשה ל-10 בדצמבר והקפיא את הפיטורים עד למועד הדיון, לבקשת הצדדים שהחלו בהידברות.

 

לאחר פיצוץ המו"מ אמש, פנתה ההסתדרות לבית הדין לעבודה בבקשה למתן צו נוסף נגד הפיטורים עד למועד הדיון. בית הדין הוציא צו שאוסר על החברה לעשות כל פעולה, במישרין או בעקיפין, שתביא לפיטורי עובדים. נשיא בית הדין, השופט רמי כהן, ציין  כי הצו יעמוד בתוקפו עד שיבוטל על ידי החלטה שיפוטית מוסמכת.

 

במפעל נייר חדרה עובדים 375 עובדים קבועים בהסכם קיבוצי ועוד כ-400 זמניים - סך הכל כ-800 עובדים. בחברה כולה, כולל עובדי החברה במודיעין ועובדי חברת הבת אמניר, עובדים כ-3,000 עובדים 410 עובדים נוספים מאתר החברה במודיעין וחברת-הבת אמניר הכריזו אף הם על סכסוך עבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
העובדים מפגינים מחוץ לשערי המפעל
צילום: עידו ארז
מומלצים