שתף קטע נבחר

 

"יכול לשרוד את החורף". ג'וק חדש בניו יורק

מין של תיקן, שמקורו ביפן, התגלה ליד אתרי התיירות המרכזיים בתפוח הגדול. למה החוקרים סבורים כי הגעתו לניו יורק היא דווקא חדשות טובות?

יש ג'וק בתפוח הגדול שלי: מין של תיקן, שמקורו דווקא באסיה, כבש לאחרונה את ניו יורק. מחקר חדש מגלה כי אותם תיקנים, שנראו מחוץ לאתרי התיירות המרכזיים בתפוח הגדול, מסוגלים לשרוד את החורף הקשה של העיר.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

צפו: גארי יורופסקי מתפרץ בראיון ל-ynet

הסערה בדרך: נערכים לשלג בהרי הצפון ובירושלים

 

חוקרים באוניברסיטת ראטגרס בניו ג'רזי זיהו את הג'וק השורד כ"פריפלנטה ג'פוניקה", מקק שמוצאו ביפן. רק בשנה שעברה, בעת שמדביר ראה אותו באזור "היי ליין", פארק בלואר מנהטן, התברר כי התיקן אכן היגר לארצות הברית. 

כבש את התפוח הגדול. זהו התיקן (צילום: AP) (צילום: AP)
כבש את התפוח הגדול. זהו התיקן(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

המדענים אמרו כי אמנם מוקדם לדעת כיצד ישפיע על התושבים המקומיים והעסקים, אבל הסבירו כי להגעתו של התיקן לניו יורק מהווה דווקא חדשות טובות.

 

לא יהיה סופר-מקק

"מספר התיקנים הכולל בבניינים עשוי דווקא לרדת. הסיבה היא שככל שהם מבזבזים יותר זמן ואנרגיה במאבק על אוכל ומקום נשאר להם פחות זמן ואנרגיה להתרבות", אמר הביולוג דומיניק אוונגליסטה מאוניברסיטת ראטגרס, שסייע לזיהוי מינו של הג'וק בעזרת ניתוח ה-DNA שלו.

  

עדיין לא ברור כיצד התיקנים הגיעו לניו יורק, אבל החוקרים סבורים כי הם היו באדמת אחד הצמחים שבפארק. המדענים ציינו גם כי התיקן החדש לא יוכל להפוך לסופר-ג'וק בעזרת התרבות עם הג'וק המקומי של ניו יורק, בגלל חוסר התאמה של אברי הרבייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
פריפלנטה ג'פוניקה, עכשיו בניו יורק
צילום: AP
מומלצים