שתף קטע נבחר

טיפים לבישול פסטה

השף רוברטו מאסי, שעומד בראש "אקדמיה ברילה" שבעיר פארמה, מציע 10 טיפים שעושים את בישול הפסטה לקליל יותר

1. מהו היחס הנכון בין מים לפסטה? ליטר מים לכל 100 גרם פסטה. כך כל יחידה מתבשלת באופן אחיד ועצמאי, מבלי להידבק.

 

2. את המלח מוסיפים כשהמים רותחים – זה מעצים את הרתיחה – ורק אחר כך מכניסים את הפסטה.

 

3. אין צורך להוסיף שמן לסיר המים. פסטה איכותית לא נדבקת.

 

4. גם אין צורך לשטוף את הפסטה. פסטה איכותית מסננים, מעבירים לקערה – ואוכלים.

 

5. השף של ברילה רוברטו מאסי מציע לא להתייחס לבישול פסטה בחומרה. אפשר לבשל אותה רק 2 דקות, ולהשאיר במים הרותחים עוד 5 דקות.

 

6. ניפוץ מיתוס: לא חייבים לבשל פסטה דקה לפני ההגשה. אפשר יום לפני. מבשלים חצי בישול (3 דקות), מסננים ושומרים במקרר. לפני האוכל חולטים לדקה במים רותחים. מוכן.

 

7. תמיד תשאירו כוס ממי הבישול. הם מוסיפים טעם ברוטב.

 

8. נסו לבשל ירקות ביחד עם מי הפסטה. תראו איזה עושר טעמים.

 

9. פסטה יבשה על בסיס קמח דורום ומים מתאימה לרטבי שמן זית, עגבניות, בשר.

 

10. פסטה על בסיס ביצים – הולמת רטבי שמנת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים