מיון במסדרון: מחכים 10 שעות לבדיקה בבי"ח
בתי החולים בחיפה עמוסים לעייפה: בני ציון לא מקבל חולים לאחר שנרשמו 140% תפוסה במחלקות פנימיות, במיון של רמב"ם 150% תפוסה וגם בכרמל עומס חריג. מנהלי חדרי המיון: הפעילו שיקול דעת והמתינו למחר
החורף נותן אותותיו: בבתי החולים בחיפה נרשם הערב (ב') עומס כבד. "חזרנו בדיוק למצב שבו היינו בשנה שעברה. שום דבר לא השתנה", אמר ל-ynet מנהל חדר המיון בבית החולים בני ציון, ד"ר מיכאל קפקא. הנהלות בתי החולים ממליצות למי שאינו סובל ממקרה חירום לא להגיע לפתחם, או לפנות לבית חולים מחוץ לתחומי חיפה כמו נהריה, העמק או הלל יפה בחדרה.
עדכונים נוספים בחדשות ynet:
רכבת ישראל על השיבושים: "זו לא פארסה"
הדיווח הראשוני על עומס הגיע מבית חולים בני ציון, שם נמסר על תפוסה של כ-115 אחוזים בחדר המיון, וכ-140 אחוזים במחלקות הפנימיות, דבר שגורם לזמני המתנה ארוכים. בהמשך נמסר על עומס כבד בבית החולים הגדול בחיפה, רמב"ם: 125 חולים נמצאים בחדר המיון ומדובר ב-150 אחוזי תפוסה, שכן במיון כ-80 מיטות בלבד.
מבית החולים נמסר בשעות הערב כי חולים המתינו בחדר המיון זמן ממושך, לעתים אף עשר שעות בהמתנה לבדיקה. אם יש צורך באשפוז באחת המחלקות הפנימיות, ההמתנה במיון עלולה להתארך אף יותר.
בעקבות העומסים בשני בתי החולים הללו, גם בית החולים כרמל הודיע על עומס חריג. החולים שחששו מפני המתנה ממושכת ברמב"ם או בבני ציון פנו אליו. גם הנהלת בית חולים כרמל פנתה לציבור בבקשה שלא להגיע אליהם, ובמקרי חירום לפנות למר"מים או לבתי חולים מחוץ לעיר.
לדברי ד"ר קפקא מבית החולים בני ציון, "ברגע שהמחלקות הפנימיות לא מתפנות, אנחנו לא יכולים להעביר אליהן חולים חדשים מהמיון". הוא ואנשיו נאלצים למצוא פתרונות יצירתיים נוכח התפוסה המלאה: "פתחנו פה מיני מחלקה, ואנחנו מנסים לטפל בחולים כמיטב יכולתנו, למרות העומס. ביקשנו היום ממשרד הבריאות לסגור את חדר המיון כי לא יכולנו לקלוט יותר חולים".
מנהל חדר המיון בבית החולים כרמל, ד"ר סלים חלבי, אמר ל-ynet: "מדובר בשיאו של גל תחלואת חורף, שהחל מיד בתום הסערה בשבוע שעבר. חולים רבים הסובלים מבעיות בדרכי הנשימה, וקשישים רבים סובלים מבעיות שנובעות משילוב של הגיל המבוגר והקור". לדבריו "אנחנו חדר המיון היחיד בחיפה שעוד קולט חולים, אבל אנחנו מבקשים שאנשים יפעילו שיקול דעת. אם יכולים להסתפק בפנייה למרכזי רפואת החירום של קופת החולים, או להמתין למחר לפני שהם מגיעים לחדרי המיון - זה עדיף".
"במיון כבר יומיים"
רבקה פרץ מקריית שמואל שבחיפה הגיעה לרמב"ם בשעות הצהריים ממקום עבודתה, בגלל לחצים בחזה. לדבריה, רק סמוך לשעה 19:00 נמצאה לה מיטה בחדר המיון. "התחושות לא פשוטות. אני מזועזעת ממה שקורה פה. זו לא אשמה של העובדים אבל מדובר בלא פחות מקריסה. אין מספיק מיטות, אין ציוד. בקושי מצאו לי כיסא לשבת עליו. זה פשוט לא ייאמן".
לדבריה, חיכתה בתחילה בתור לקבלה בעמידה ולאחר מכן המתינה למיטה שבה יערכו בדיקות ראשוניות. "אחר כך אמרו לי שאני לא צריכה לשכב והלכתי לאגף 'מהלכים'. היה שם מתנדב שניסה לעזור לנו, אבל גם הוא לא מצא פתרון. אני בינתיים פה, מחכה למעבר למחלקה. בגלל שאני צריכה להיות מחוברת למוניטור אפילו אי אפשר לאשפז אותי במסדרון", אמרה בחיוך מריר. "תמיד שומעים על המצב הזה אבל כנראה צריך להיות כאן ולראות בעיניים כדי להאמין. יש אנשים שנמצאים פה כבר יומיים".
רווית דרור, תושבת העיר, סיפרה כי הגיעה עם אביה סמוך לשעה 8:00 בבוקר, לאחר שסבל ככל הנראה מאירוע מוחי קל. "אבי מושתל כבד וחדר המיון עם כל הזיהומים הוא המקום הכי מסוכן בשבילו. אנחנו כבר 12 שעות פה, ובכל משמרת אומרים לנו שכבר מוציאים אותו מפה, אבל שום דבר לא קורה. הוא ממש בסכנת חיים בגלל זה. אומרים לנו שגם המחלקה הניורולוגית בתפוסה מלאה", אמרה הבת בכאב.