שתף קטע נבחר
 

ארוחת ערב בלי תירוצים: 5 מתכונים קלים

כולנו מכירים את זה: אנחנו מגיעים הביתה אחרי יום מלא פעילות, שעות הערב נוקפות, אנחנו רוצים להכין משהו מהיר אך גם משביע ומזין, ואין לנו רעיונות. איילת הירשמן נקראת לדגל ומציעה כמה מנות שהן ארוחה שלמה - בלי הרבה עבודה - שמזמינות לארוחת ערב משפחתית

דווקא בשעות הערב, כשאנחנו מותשים ממעללי היום, אנו רוצים להתפנק בארוחת ערב מגוונת, טעימה, מזינה ומנחמת. אבל כולנו מכירים את זה, אנחנו רוצים להכין משהו חדש, שיהיה שונה מארוחת הערב לפניו ויהווה שינוי מרענן לכל בני הבית, אבל במקרים רבים היצירתיות שלנו, בשעות אלו, לא בשיאה. הנה כמה רעיונות מהירים וקלים לגיוון ארוחת הערב המשפחתית.  

 

 

פשטידת ביצים ואפונה במחבת

תקראו לה פשטידה, או פריטטה, או פשוט אומלט גבוה וטעים - העיקר שיש ארוחת ערב שלמה וטעימה בדקות, שחותכים למשולשים ומגישים עם סלט מהיר (והיא גם מצוינת, אם נשאר משולש, בתוך כריך לבית ספר או לעבודה למחרת).

 

המרכיבים: 

1/2 1 כפות שמן זית

1 בצל ירוק, כולל החלקים הלבן והירוק, קצוץ דק

2 כוסות אפונה ירוקה קפואה, מופשרת

מלח, פלפל שחור

7 ביצים

1/2 כוס חלב

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל הירוק ואת האפונה מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים, תוך ערבוב בכף עץ מדי פעם, מעל להבה בינונית-גבוהה, 4 דקות, עד שהבצל והאפונה מתרככים קצת.
  2. בינתיים, טורפים בקערה את הביצים עם החלב, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.
  3. יוצקים את הבלילה למחבת עם הבצל והאפונה, מערבבים ומטים את המחבת קלות לצדדים כדי שהבלילה תתפזר בה באופן שווה. מטגנים מעל להבה בינונית גבוהה כמה דקות, עד שהבלילה מתחילה להזהיב מלמטה ולהתייצב. מכסים וממשיכים לחמם עוד כמה דקות מעל להבה בינונית גבוהה, עד שהחלק העליון מתייצב (אם רוצים להפוך, וזה ממש לא חובה, אפשר להכין צלחת גדולה, להחליק לתוכה בזהירות את הפשטידה בעזרת מרית, ואז להפוך לתוך המחבת החמה בזהירות ולגן קלות מהצד השני).
  4. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לחתוך למשולשים (כמו שחותכים עוגה) ולהגיש עם סלט.

 

קראו לה פריטטה או פשטידה - העיקר שיש ארוחת ערב שלמה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קראו לה פריטטה או פשטידה - העיקר שיש ארוחת ערב שלמה(צילום: ירון ברנר)

 

קוויקי בולונז על נודלס

שלא כמו ראגו בולונז שמתבשל שעות ארוכות, כאן גרסה קצרה בהרבה: מגיעים הביתה, מניחים סיר עם בולונז על הכיריים, וכבר אחרי 10-15 דקות, אפשר וטעים לאכול (מצד שני, אין שום מניעה שתמשיכו לבשל אותו אחר כך שעתיים). העובדה שמגררים דק גזר ושום במקום לחתוך בסכין, מקצרת תהליכי הכנה ובישול, מגישים על נודלס מהירות הכנה כמו בצילום כדי לזרז, או על פסטה או על אורז.

 

המרכיבים:

2 כפות שמן זית

100 גרם חזה אווז מעושן או סלמי או קבנוס, חתוכים לקוביות

2-3 שיני שום, מגוררות או קצוצות דק

2 גזרים, מגוררים דק או קצוצים דק

500 גרם בשר בקר טחון

1/2 כוס יין אדום

1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

1/2 כפית סוכר חום

1/2 כפית מלח דק

פלפל שחור

 

להגשה:

נודלס, או פסטה או אורז מוכנים

פטרוזיליה, קצוצה

פלפל אדום מתוק או חריף, קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית, ומטגנים את קוביות חזה האווז או הסלמי או הקבנוס 3-4 דקות עד להזהבה. מוסיפים את השום והגזר ומערבבים.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה 5-6 דקות, תוך שמערבבים את הבשר ומפוררים אותו בעזרת כף עץ, עד שצבעו משתנה.
  3. מוסיפים לסיר את היין, מביאים לרתיחה ונותנים לו להתאדות 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים בסוכר חום ובמלח ופלפל ומביאים לרתיחה נוספת.
  6. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
  7. מחלקים את הנודלס או הפסטה או האורז לצלחות, מוסיפים את הבולונז, מפזרים את הפטרוזיליה והפלפל מלמעלה ומגישים.

 

מהיר או איטי, הוא טעים ומשמח (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מהיר או איטי, הוא טעים ומשמח(צילום: ירון ברנר)

 

שקשוקה עם טונה

המרכיבים:

2 בצלים, קלופים וקצוצים דק

4 כפות שמן זית

1/2-1 כפית סוכר חום

פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם

1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כוס עגבניות שרי תמר חצויות

3 חבילות טונה בשמן, מסוננות

אפשרות: כמה טיפות רוטב טבסקו, או לפי הטעם

מלח

8 ביצים, או לפי מספר הסועדים

 

להגשה:

פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

חלה או לחם

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ואת הסוכר החום, מערבבים ומטגנים 5 דקות, עד הזהבה.
  2. מוסיפים את הפפריקה, העגבניות ורוטב הטבסקו (אם רוצים) ומבשלים על להבה בינונית כ- 8 דקות, או עד שמתקבל רוטב סמיך.
  3. מוסיפים את נתחי הטונה, מערבבי ומבשלים עוד 2-3 דקות. מתבלים במלח.
  4. יוצרים גומות ברוטב ושוברים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 5-10 דקות, תלוי איך אתם אוהבים את מידת העשייה של הביצים. מפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה או הכוסברה.
  5. מגישים עם הלחם או החלה.

 

שקשוקה משודרגת עם המון טעם (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שקשוקה משודרגת עם המון טעם(צילום: ירון ברנר)
 

 

סלט פרגיות, פלפלים ותירס

סלט רטרו מעולה שהוא ארוחה שלמה בקערה. בזמן שהפרגיות נצלות במחבת עם הבצל והפלפלים, מבשלים ביצים בסיר נפרד, מערבבים בקערת סלט את שאר המרכיבים, ומסיימים בהכנת רוטב מהיר.

 

המרכיבים:

לפרגיות:

2 כפות שמן זית

2 פלפלים, חתוכים גס, ללא הגרעינים

2 בצלים, קלופים וקצוצים גס

500 גרם נתחי פרגיות, חתוכים מראש לנתחים של 3 ס"מ

מלח, פלפל שחור

1 כף רוטב סויה

1 כף דבש

 

לביצים:

4 ביצים

 

לסלט:

2 כוסות עלי חסה, קרועים לגודל נגיס

1 כוס גרגרי תירס מבושלים (אפשר מקופסה, או מוקפאים-מופשרים)

 

לרוטב:

1/2 כוס מיונז

4 כפיות דבש

2 כפיות מיץ לימון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח, פלפל שחור

 

 אופן ההכנה:

  1. הפרגיות: מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ואת הפלפלים, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 4 דקות מעל להבה בינונית גבוהה עד שהם מתרככים והבצל שקוף.
  2. מסטים את הבצל והפלפלים לצד המחבת, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים מעל להבה גבוהה, תוך שהופכים אותן מדי פעם, עד שנתחי הפרגיות מזהיבים היטב, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את רוטב הסויה ואת והדבש, מערבבים את הפרגיות עם הבצל והפלפפלים ומבשלים יחד ברוטב שנוצר עוד 3-4 דקות. מכבים את הלהבה.
  4. הביצים: בינתיים, מבשלים את הביצים בסיר נפרד עם הרבה מים, עד שהן קשות, כ-6 דקות. מסננים ומקלפים.חוצים את הביצים.
  5. הסלט: שמים בקערת סלט גדולה את החסה ואת התירס, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את תוכן המחבת החמימה ומסדרים סביב את הביצים.
  6. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערית ומערבבים היטב, לרוטב סמיך.
  7. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.

 

 

סלט רטרו שהוא ארוחה שלמה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סלט רטרו שהוא ארוחה שלמה(צילום: ירון ברנר)

 

חמין עוף ופתיתים

זה לא אוכל מהיר הכנה, אבל, וזה מה שחשוב כאן, ההכנה היא קלה מאוד, ודורשת בדיוק חמש דקות. לאחר מכן, משאירים את הסיר על הכיריים ומבשלים על חום נמוך מאוד 40 דקות, שבסיומן יש ארוחת ערב חמימה שכולה נתחי עוף שחומים ופתיתים שספגו את כל הטוב הזה בינתיים.

  

המרכיבים:

4 כרעי עוף, מחולקים לירכיים ורגליים (מתקבלים בסך הכל 8 נתחים)

3 כפות שמן

2 כוסות פתיתים

1 בצל, קלו, וקצוץ גס

4 גזרים, קלופים וחתוכים גס

מלח, פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

4 כפות דבש

 

להגשה

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בקומקום.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול.
  3. מתבלים את נתחי העוף במלח ובפלפל ובפפריקה. מכניסים את נתחי העוף לסיר לסיר ומטגנים אותם מכל הצדדים עד הזהבה-השחמה. מוציאים לצלחת.
  4. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כ-5 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהבצל מתרכך והגזר מתחיל להזהיב. מחזירים את נתחי העוף לסיר.
  5. מוסיפים פנימה את הפתיתים והדבש, מתבלים במלח ובפלפל ובפפריקה שוב ויוצקים מלמעלה את המים כך שיגיעו עד לגובה של כ-4 ס"מ מעל המרכיבים.
  6. מביאים לרתיחה. אם אין בכלל נוזלים בסיר, יוצקים פנימה עוד נוזלים כך שיגיעו עד לגובה של 2 ס"מ מעל המרכיבים.
  7. מבשלים 40 דקות מעל להבה קטנה מאוד, ומדי פעם בודקים אם יש נוזלים בסיר ואם אין, מוסיפים מעט.
  8. מגישים חמים, אפשר עם פטרוזיליה למעלה.

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

  • מתכונים נוספים, טיפים מצוות חיים בריאים ועוד המון דברים טובים מחכים לכם בעמוד שולחן משפחתי

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ארוחה שלמה בדקות. פשטידה במחבת
צילום: ירון ברנר
צילום: עדי אורני
איילת הירשמן
צילום: עדי אורני
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים