דוברת חברון חולמת על שלום
הכירו את נריה ארנון: צעירה חריפה, מתנחלת אידיאליסטית שיצאה לחיפוש עצמי בהודו, הבת של נועם ארנון - והדוברת החדשה של היישוב היהודי בחברון, תפקיד "שירשה" מאביה. על מה היא חולמת? "שכל מי שרוצה בטוב, יוכל לחיות פה בנחת. פשוט לחיות. כולנו אותו דבר. כולנו בני אדם"
היא צעירה חריפה ואטרקטיבית, ילידת חברון – ובאופן כללי "נסיכה" מקומית: נריה ארנון, הדוברת החדשה של היישוב היהודי בחברון מחליפה
בתפקיד את אביה, נועם ארנון,
מראשי היישוב. הבת שגדלה כל חייה בתודעת שליחות - יצאה לחיפוש אישי שטרם הסתיים, כדבריה, אך שבה כדי להביא את בשורת החיבור לעיר המסוכסכת.
<<עוד חדשות ועדכונים - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
- צפו ב"אורות": הרב שרקי: הפמיניזם הדתי מתסכל נשים
"הייתי רוצה שאנשים פשוט ייסעו לפה ברכב, ויראו שזה הכי קל בעולם להגיע לפה", נריה ארנון אומרת ל-ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית". "הלוואי שלא נצטרך את כל המחסומים האלה. בגורמים הטרוריסטיים והלוחמניים צריך לטפל, ושכל השאר שרוצים לחיות פה בטוב ובלי הפרעות, יוכלו לחיות פה בנחת. פשוט לחיות. הלוואי שנשבור את החומות של הסטיגמות והבורות. כולנו אותו דבר. כולנו בני אדם. לכולנו יש, בסך הכל, אותם רצונות".
מה מחפשת "מתנחלת הארד-קור" בהודו? "כל אחד מחפש את הדרך שלו, את הנישה שלו", היא אומרת. "ואצלי, בכלל לא הרגשתי אם זה מקובל או לא. זה חיזק את המקום היהודי שלי. ברור שאחרי זה היו לי עוד מהמורות בדרך, בדיקות ומחשבות.
"היה לי צורך להרגיש שאני בוחרת בדרך שלי, לא בגלל שלתוך זה גדלתי, אלא כי אני באמת בוחרת בדרך. גם העובדה שהלכתי ללמוד בצפון, רחוק מהבית, במקום לא דתי – העבירה אותי תהליך של הבנה. גיליתי שאני לא יכולה להתנתק מהשורשים שלי, ובכלל, מהשורשים העמוקים שהם חברון, שהם ההיסטוריה של העם".
אני משווה את זה לעצמי: אני לא גדלתי "בעם", אני גדלתי בתל אביב. הייתי מאוד יחידנית ודווקא חיפשתי את העם. אצלך קרה, נראה לי, תהליך הפוך: תמיד היית מחוברת לשליחות, למסירות הנפש - והיית צריכה למצוא איפה את בתוך הדבר הזה. אז מצאת?
"אני לא יכולה להגיד שמצאתי, כי למצוא זה נראה לי תהליך של חיים. אני כל הזמן בבדיקות, כל הזמן מחפשת. החיפוש של העצמיות שלך, הוא במקביל להבנה שאת חלק ממשהו".
אבל לא רק שארנון שבה, היא שבה עם שליחות משלה: "הרבה זמן אבא שלי חושב שצריך לשכלל פה דברים, והרגשתי שיש לי מה לתת לחברון. חברון בעיניי זה סמל של חיבור. התפקיד שלי הוא לא רק לחבר ביני לבין עצמי, אלא בין אנשים - למקום הזה".
נריה ארנון
צילום: אורות
מומלצים