שוברים קירות: כך תגדילו את הסלון
הילדים גדלו ועזבו את הבית, ונותרתם זוג בדירה ענקית עם חדרים ריקים. זה הזמן לשבור קירות ולהפוך את דירת 4 או 5 החדרים לדירת 3 חדרים מרווחת, עם סלון מפואר שיארח את כל הילדים והנכדים
אז הגוזלים פרשו כנפיים ועזבו את הקן. חדרי השינה מתפנים, וכעת ניתן לחלק מחדש את הדירה ולשנות את העיצוב על מנת שתתאים יותר לזוג שנשאר לגור בדירה לבד. בקרוב יהיה אפשר להתפנק בסלון רחב ידיים, שיוכל לארח מפגש של כל הילדים והנכדים.
על מה צריך לחשוב כשמחלקים מחדש את הבית? למה כדאי לשים לב כשעושים שיפוץ מסוג זה ומהן הסכנות בשבירת קיר באופן עצמאי?
עוד בנושא:
למה גבס ורוד עולה יותר מגבס לבן
מחליפים רצפות? גלו כיצד לקבל את התמורה המלאה לכספכם שיפוץ קטלני: טעויות שמשלמים עליהן ביוקרלפני הכול - חשבו מה אתם באמת צריכים
לפני שמקבלים החלטות כלשהן, הבינו באמת מה הצרכים הנוכחיים שלכם. חשבו על מספר האנשים המתגוררים בדירה, הפעילויות הצפויות בו ואופי המשתמשים. למשל, יכול להיות שתרצו להשאיר חדר פנוי למשחקים, למחשב או לאולפן ההקלטות שתמיד רציתם להקים, במקום להתחיל לשבור קירות ללא מחשבה מספקת.
אוראל אלמקייס, מאוראל שירותי בנייה ושיפוץ כלליים, אומר: "לפני
שמתחילים לפנטז, צריך להסתכל על תוכניות הבנייה יחד עם בעל מקצוע. אתם לא רוצים לחלום על שבירה של קיר מסוים ולגלות אחר כך שמדובר בקיר תומך שאי אפשר לפרק".
באשר לאישורי בנייה, באופן עקרוני אין צורך באישור מהרשות המקומית בעת שבירת קירות פנימיים. עם זאת, יש לוודא זאת עם בעל המקצוע שמייעץ לכם לפני שבירת הקירות וביצוע השיפוץ.
גם אם אתם לא מבטלים חדר אחד לחלוטין, תמיד תוכלו לאחד את החלל של הסלון והמטבח על ידי שבירת הקיר ביניהם, לצמצם את אחד החדרים לטובת חדר אחר, או כל אפשרות יצירתית אחרת שאתם ובעל המקצוע תוכלו לחשוב עליה.
אם בכל זאת אתם רוצים לשמור על חלל עבודה כלשהו, ניתן לעשות זאת גם בתוך החלל הגדול של הסלון-מטבח-פינת אוכל. באמצעות קיר גבס נמוך או מחיצה ניידת מעץ, תוכלו ליצור נישה פרטית לשולחן מחשב גם בחלל הסלון.
בנוסף לאופציה של הרחבת הסלון, תוכלו גם להגדיל חדר השינה של ההורים אחרי שהחדרים האחרים התפנו. על ידי איחוד החדר הצמוד וחדר השינה המרכזי, אפשר להפוך אותו לסוויטת הורים של ממש. חשבו על האפשרויות- חדר ארונות מרווח, צירוף חדר אמבטיה או אפילו ג'קוזי מפנק- הכל אפשרי.
איך עושים את זה?
כאשר חושבים על שבירת קירות בבית, יצירת חללים חדשים או הרחבה של חללים קיימים, מומלץ להזמין מהנדס בניין או איש שיפוצים מנוסה בתחום. הייעוץ של בעל המקצוע כולל מעבר על התכניות, פיקוח על העבודה ואישור בכתב לגבי הורדת קיר מסוים.
רבים מן הקירות בבית מהווים תמיכה ליציבות הבניין ובבתים ישנים קיימים קירות שתומכים בבוידעם, כך שחייבים עין מקצועית בבחירת הקיר להורדה. הגדרת קיר תומך נעשית על פי העובי שלו, מיקומו וסוג החומר ממנו הוא בנוי, ועוד. תנו לבעל המקצוע לעשות את עבודתו ולעזור לכם לעצב מחדש את הבית מבלי לקחת סיכונים מיותרים. בעיקרון, אם קיבלתם חוות דעת מקצועית שמאשרת כי הקיר אינו תומך, ניתן לשבור את הקיר.
לקראת שיפוץ עתידי ואפשרות לחלוקה מחדש של חדרי הדירה, אלמקייס ממליץ לשמור מספר מרצפות נוספות, באורך של מטר לפחות. הסיבה לכך היא שכאשר מפרקים קיר, תמיד יש חורים בריצוף ואז מתקנים עם המרצפות העודפות ששמרתם.
"אם אין לכם מרצפות נוספות, ישנן כמה אפשרויות", מפרט אלמקייס. " אפשר לרצף מחדש את כל הבית, באמצעות הדבקה של מרצפות. אפשרות נוספת היא למצוא את המרצפות הדומות ביותר, אך צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שזה יבלוט לעין. פתרון יצירתי נוסף הוא התקנת פרקט על כל הרצפה באותו החדר. כך אפשר לשדרג את הבית בצורה נוספת כחלק מהשיפוץ, בעלות סבירה".
מה עוד צריך לקחת בחשבון?
בעת ביטול חדר ופירוק של קיר, צריך לקחת חשבון כמה נקודות חשובות: אם יש נקודת חשמל, צריך להזיז אותה. אם יש צנרת שעוברת בתוך הקיר, יש לבטל אותה או להעביר אותה למיקום אחר. כל אחת מהפעולות האלו עולות כסף, בנוסף לפירוק והרכבה מחדש של קירות.
"כל המרכיבים צריכים להיכלל בהצעת המחיר הראשונית של בעל
המקצוע", מדגיש אלמקייס, "אסור שתהיו מופתעים במהלך העבודה. בעל מקצוע רציני ידע מראש את כל מה שצריך לעשות בשביל לבטל את אחד מחדרי הדירה".
אלמקייס מזהיר לפיכך להיזהר מהצעת מחיר שיהיו דווקא נמוכות מידי: "את פסולת הבניין שנוצרה משבירת הקיר, יש להשליך על פי חוק באופן מסודר למכולה, שעלות השימוש בה הוא 1000-2000 שקלים. בעלי מקצוע 'חאפרים' עשויים להשמיט בכוונה תחילה חלק מהעבודה רק כדי לתת הצעה נמוכה או להשליך את הפסולת למשל בפרדסים, בניגוד לחוק".
עבודה | מחיר |
הריסה ופינוי (בלוקים, גבס וכו') | 90-110 שקל למ"ר |
פירוק קירות גבס (עד 10 מ"ר) | 95-105 שקל למ"ר |
פירוק ריצוף (כולל פינוי) | 90-110 שקל למ"ר |
עבודת גבס כולל צבע, שפכטל ופנלים | 240-300 שקל למ"ר |
למחירון המלא