שופט: אב לא יפגיש את הילדים עם המאהבות
גבר המנהל אורח חיים פוליאמורי חלק את ביתו עם רעייתו ושתי נשים נוספות. לבסוף מאסה אשתו באורח החיים ועזבה. במסגרת הסדרי הראייה היא ביקשה למנוע מילדיה נזק נפשי ודרשה שלא יבקרו את האב בביתו
בית משפט לענייני משפחה בראשון לציון קבע
לאחרונה שגבר הנמצא בהליכי גירושים לא יוכל להיפגש עם ילדיו בביתו. זאת מכיוון שהוא מנהל מערכת יחסים פוליאמורית (ריבוי אהבות), וחולק את חייו עם שתי נשים. אשתו הרשמית, שעזבה את הבית מאחר שסירבה לקחת חלק במערכת היחסים הייחודית הזאת, היא שדרשה למנוע מילדיה להמשיך להיחשף לאורח החיים של אביהם.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- תביעה חשפה תנאי עבודה קשים במפעל עלית
- בנות זוג במלכוד: חתונה בחו"ל, גירושים בארץ
- אמא איבדה את הרחם ותקבל רק 60 אלף שקל
- סבא תבע: אני לא משתתף במשחקי פנטזיה
מדובר בהחלטה חריגה של בית המשפט, שקבע שמעתה יוכל האב לראות את ילדיו רק בבית סבתם (אמו).
בא כוחה של האישה, עו"ד רועי סידי, הגדיר בבית המשפט את המצב בבית המשפחה כ"מקרה גואל רצון פר-אקסלנס" – הגדרה שנדחתה בחריפות על ידי עורך דינו של האב, עו"ד רזיאל בלום, שטען שמערכת היחסים מתנהלת בהסכמה מלאה ללא חשד לפלילים.
לקריאת ההחלטה המלאה - לחצו כאן
על פי עו"ד סידי, האב שיכן בבית המשפחה שתי מאהבות שלו: האחת גרושה ואם לשניים והשנייה סטודנטית צעירה. לטענת עו"ד סידי, בתחילה הסכימה האישה החוקית להשלים עם המצב בשל פחדה מבעלה, אך לבסוף נמלטה עם הילדים. היא פתחה בהליכי גירושים וביקשה מבית המשפט שבמסגרת הסדרי הראייה לא יתאפשר לבעל לקחת את הילדים לביתו כדי שלא ייגרם להם נזק נפשי בלתי הפיך משהותם במחיצת המאהבות.
היא דרשה לאפשר הסדרי ראיה רק בפיקוח אולם הבעל התעקש שהסדרי ראייה בביתו הם "הדבר הטבעי" וכי ילדי המאהבת הם כמו "אחים" עבור ילדיו.
השופט נחשון פישר החליט שלאור הנסיבות החריגות של המקרה יפגוש האב בשלב זה את ילדיו רק בבית אמו ובפיקוחה, וייאסר עליו להפגיש את הילדים עם בנות הזוג שלו או עם ילדיה של המאהבת הגרושה. השופט גם הורה לרשויות הרווחה במקום מגוריו של האב ובמקום מגוריה של האם להכין תסקירים על אודות המשפחה וילדי הצדדים, לרבות המלצות לעניין המשמורת והסדרי ביקור.
ההחלטה החריגה נובעת מנסיבותיו הייחודיות של המקרה. בדרך כלל נוטה בית המשפט לקבוע הסדרי ראיה בפיקוח רק במקרים שבהם קיימת סכנה פיזית או אחרת מצד האב כלפי ילדיו (אלימות, הפרעה פסיכיאטרית, וכו'). במקרה זה לעומת זאת, מדובר באב כשיר, אשר אורח חייו הוא זה שהביא את בית המשפט להחלטה.
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
עו"ד רועי סידי
צילום: משרד סידי ושות'
מומלצים