זוגיות במקום העבודה: איך עושים את זה?
יותר ויותר מקומות אוסרים על יחסים רומנטיים בקרב העובדים, ובצדק, מכיוון שליחסים כאלה עלולה להיות השפעה שלילית על העובדים עצמם, הקולגות שלהם או על מקום העבודה, אבל בהתנהלות נכונה, רומן שהתחיל במקום העבודה יכול דווקא להיות מוצלח, אם רק שומרים על כמה כללים חשובים
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק של ynet
בנוסף, אנשים שעובדים במקום עבודה משותף הם בדרך כלל בעלי רקע דומה, מטרות דומות ותחומי עיסוק דומים, מה שמבטיח שיהיה להם מן המשותף, לפחות על פני השטח, וכך נחסך מהם הצורך לסנן בני זוג פוטנציאליים באתרי היכרויות. ולבסוף, אנחנו מכירים את מי שעובד איתנו: התגובות שלו למצבים שונים, הדעות וההעדפות שלו, ולמעשה, כבר יש לנו מערכת יחסים מסוימת איתו שרק עוברת שדרוג למערכת רומנטית, מה שקל יותר מאשר לבנות מערכת יחסים חדשה מאפס. וכמובן, אין לנו צורך לחשוש שאנחנו חוזרים הביתה עם מישהו זר שהכרנו באינטרנט או בפאב.
עוד בנושא:
אך ישנם גם חסרונות ברורים, הראשון בהם הוא החוסר במרחב אישי. כשאנחנו יוצאים לעבודה וחוזרים להתראות עם בן או בת הזוג שלנו רק בערב, הספקנו להתגעגע אליהם, אולם כשאנחנו מבלים איתם את כל היום, אין לנו מנוחה. אם הם הכעיסו אותנו בבית, אנחנו גוררים את הכעס לעבודה, ואם הם עשו משהו שלא לרוחנו בעבודה, אנחנו לוקחים את חוסר שביעות הרצון שלנו מהתפקוד שלהם גם הביתה.
כמו כן, קשה להפריד בין תדמית מקצועית לאישית: אם אחד מבני הזוג משחק בעבודה את תפקיד הבוס הקר והקשוח, הוא יתקשה בכך מול בן או בת הזוג שרגילים לראות אותו רך וחשוף בבית. בעיה נוספת היא שלעיתים קרובות ההתאמה המקצועית השטחית מתגלה כאשליה, ולא מספיקה לקיום מערכת יחסים לאורך זמן.
ולבסוף, לפעמים, למרות כל הכוונות הטובות, העבודה אכן נפגעת - תשומת הלב מוסחת, ולעיתים, ובמיוחד אם אחד מבני הזוג בכיר מהשני, עלולות לצוץ טענות על מתן יחס מועדף לשותף רומנטי, או לחילופין - בן הזוג הבכיר עלול לנסות להימנע ממראית עין של יחס מועדף ולהיות קשוח מדי עם בן הזוג שלו, מה שגורם למרירות ולתסכולים. ועוד לא דיברתי על פרידה, במיוחד אם היא פרידה מכוערת על בסיס בגידה או ריב גדול, שצפויה להעכיר את האווירה במשרד ללא מעט זמן.
אין ספק שלאיסור יחסים רומנטיים בין עמיתים לעבודה יש כמה סיבות טובות. אבל אם בארגון שלכם אין מדיניות שאוסרת על כך, איך בכל זאת עושים את זה נכון?
1. קודם כל, בוחרים פרטנר מתאים. זכרו שמספר המועמדים במקום העבודה מוגבל, ולא תרצו להשאיר אחריכם במשרד שובל של בני זוג לשעבר. מצב כזה עלול להשפיע לרעה על התדמית שלכם בעיני עמיתיכם או הבוסים שלכם. לכן הקדישו זמן להכיר את בן או בת הזוג הפוטנציאלי שלכם לעומק והיו משוכנעים שאתם אכן רואים סיכוי לקשר, לפני שאתם עושים את הצעד הבא ומציעים להעביר את מערכת היחסים החברית לפסים רומנטיים. במיוחד חשוב להיזהר אם אחד מבני הזוג בכיר מהשני, ומערכת היחסים עשויה לפגוע בקריירה של מי מביניהם.
2. שנית, ועד כמה שזה לא רומנטי, חשבו מה יקרה אם היחסים לא יצליחו. עדיף כמובן להיות בקשר עם מישהו שאינכם עובדים איתו בסמיכות ואינכם מתחרים איתו. אם אתם כפופים לבן או בת הזוג שלכם או שאתם המנהלים הישירים שלהם, עלולות לצוץ האשמות של יחס מועדף, ובמקרה של פרידה מכוערת אפילו תביעה על הטרדה מינית. אם הקשר הוא בין בני זוג שאינם שווים במעמדם, כדאי להודיע על קיומו למנהל הבכיר יותר ואולי אף לשקול העברה של אחד מכם לתפקיד אחר. כמו כן, כדאי לשמור תיעוד של התפתחותה של מערכת היחסים כדי להוכיח שהיא אכן התבצעה בהסכמה.
3. תנו לזה זמן. במיוחד אם אתם או בן/בת הזוג הפוטנציאלי חדשים במקום העבודה, או שהכרתם באירוע המוני כגון כנס. עליכם להרגיש בטוחים במקום העבודה, להכיר את האווירה והתנאים השוררים בו, ולוודא שמערכת היחסים הרומנטית לא תפגע במעמדכם המקצועי. הקדישו זמן גם להכיר את התככים הפנימיים של מקום העבודה, כדי לוודא שמי שמציע לכם קשר רומנטי אינו מנסה להשתמש בכם כדי לקדם את עצמו או לנצל אתכם בצורה מסוימת.
4. אל תמהרו לחשוף את הקשר. גם אם מקום העבודה מאפשר לעובדים לנהל קשרים רומנטיים, מחוות גופניות של אהבה עשויות לא להתקבל בברכה וגם לא סיפורים על כמה הוא או היא טובים במיטה. אתם לא מעוניינים לעורר את קנאתם או כעסם של עמיתיכם וגם לא להיות נושא הרכילות החם ביותר במשרד.
ושוב, אינכם רוצים להסתכן בכך שיאשימו אתכם במתן יחס מועדף לבן או בת הזוג, לפני שהיחסים שלכם שווים את הסיכון. לכן עדיף לא לנופף ביחסים שלכם, ולשמור על פרטיות במיוחד בהתחלה, לפני שהיחסים נעשים רציניים. קחו בחשבון שבמצב כזה, מישהו עשוי לפלרטט עם בן או בת הזוג שלכם, בלא לדעת שהם תפוסים. חשוב להפגין סבלנות והבנה למצב הזה שהוא חלק מ"אווירת המשרד" ולא לכעוס או לקנא לפרטנר שלכם.
5. שמרו על דיסקרטיות מקצועית. אין ספק שבין בני זוג יש ציפייה לדיסקרטיות, כך שאסור לבן או בת הזוג לחזור על משהו שנאמר להם בפרטיות מול החברים. אבל בעוד שעל טעות בשיקול דעת או פליטת פה בין חברים אפשר לסלוח, ברוב המקרים, מעשה דומה בעבודה, בין אם נעשה בטעות או בזדון, עלולה להרוס את הקריירה של אחד מכם או של שניכם.
לכן וודאו, במיוחד בתחילת היחסים, שבן או בת הזוג שלכם מסוגלים לשמור על דיסקרטיות ושפרטי מידע שאתם חולקים עמם בנוגע לעבודה, ללקוחות או לבוסים, לא הופכים לשיחת היום במשרד. השתדלו בכל זאת לא להביא את העבודה הביתה ולא לדון בנושאים רגישים מדי או כאלה שנדרשתם לחשאיות לגביהם, עם בן או בת הזוג.
6. נהלו חיים מחוץ למקום העבודה. בלו עם חברים שאינם עובדים איתכם. לכו למפגשים משפחתיים האחד של השני. הירשמו לחוג או למכון כושר. חשוב שהמעגל החברתי שלכם יהיה רחב ויכלול מגוון אנשים, לא רק אלו שאתם עובדים עמם.
בואו להכיר רווקים ורווקות גם בפייסבוק של ערוץ יחסים.
ד"ר דניאל דריי, רופא סקסולוג ומטפל מיני וזוגי, מנהל פורטל המיניות "תורת היחסים" לחיי אהבה נפלאים.