אלימות בבית: הבעל המכה ישלם 300 אלף ש'
אחרי יותר משני עשורים של התעללות פיזית, נפשית וכלכלית תבעה אישה פיצוי של מיליון שקל. השופט החליט שהיא תסתפק בשליש מהסכום
אישה שסבלה מאלימות בעלה במשך יותר משני עשורים החליטה לבסוף להתעקש על תלונה במשטרה שהובילה להרשעתו ולעונש מאסר. בגין נזקים בלתי הפיכים שגרם לה היא גם תבעה ממנו פיצוי של מיליון שקל, אולם בית המשפט פסק לטובתה פחות משליש מהסכום.
בכל פעם שוכנעה לחזור בה לנסות ולהגיע לשלום בית.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- שופטת: "עירייה רשאית לקחת טביעות אצבע"
- מורה פוטר "משיקולים זרים" ויקבל 70 אלף ש'
- אפליה? בית ספר ביטל חוזה עם כת עדי ה'
- מורה פוטר "משיקולים זרים" ויקבל 70 אלף ש'
בני הזוג נישאו ב-1985 ומאז נהג הבעל באשתו באלימות קשה והתעללות נפשית, מילולית וכלכלית. בכמה הזדמנויות מאז היא הגישה תלונה במשטרה או תביעת גירושים, אך
פיצוי
התעלל נפשית באשתו – וישלם 500 אלף שקל
עו"ד רועי סידי
שנים תקף גבר את אשתו פיזית, מינית ונפשית. השיא היה כשהכריח אותה לכתוב מכתב בן 32 עמודים שבו היא מתוודה כביכול על יחסיה עם גבר אחר
האירוע האחרון התרחש ב-2006, אז תקף הבעל את אשתו בברוטאליות, ובשל חבלה קשה שספגה בעמוד השדרה העריך אורטופד שנותרה עם 10% נכות. ב-2009 נגזר דינו של הגבר: הוא הורשע באלימות והוטל עליו עונש של שישה חודשי מאסר בפועל ושישה חודשים על תנאי. כמו כן הוא חויב לשלם לאישה פיצוי של 8,000 שקל.
האישה, שטענה שנזקיה הנפשיים והפיזיים מצדיקים פיצויים משמעותיים יותר, פנתה באמצעות עו"ד יניב גביש לבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן, והגישה נגד בעלה תביעה על סך מיליון שקל. לטענתה, אירועי האלימות הפכו אותה לשבר כלי ונגרמו לה נזקים רבים בשל אובדן השתכרות, כאב וסבל וכן הוצאות רפואיות ופסיכולוגיות רבות.
באמצעות עו"ד זיו מנדלוביץ' טען הבעל שהכה את האישה משום שהציקה לו. למשל, היא כיבתה את נרות השבת שהדליק, ניתקה את הפלטה כדי שלא יאכל אוכל חם במהלך השבת, קראה לו בכינויי גנאי ולא תמכה בו לאחר שאמו עברה אירוע מוחי קשה. הוא ביקש שאם ייפסקו לאישה פיצויים, ינוכו מהם את התשלומים שקיבלה מגורמים אחרים כגון ביטוח לאומי.
חוויות פוסט טראומתיות
סגן נשיאת בית המשפט, השופט נפתלי שילה, חייב את הבעל בפיצוי האישה בהסתמך על חוות דעתה של מומחית בתחום הפסיכיאטריה, שלפיה האישה סובלת מנכות נפשית. הוא קבע שהאישה סובלת מתסמונת פוסט טראומתית המלווה בסיוטים וחרדות ושרויה בפחד. לאישה זו, ציין השופט,
נגרמו נזקים והוצאות שמחייבים פיצוי הולם.
השופט חישב כל אחד מרכיבי התביעה בנפרד והגיע לסכום פיצוי של כ-265 אלף שקל. הבעל האלים חויב גם בהוצאות ושכר טרחת עו"ד של 45 אלף שקל.
קיימת מגמה ברורה של בתי המשפט לנסות ולמגר את תופעת האלימות במשפחה. לא רק שבתי המשפט עושים כיום שימוש רחב בדיני הנזיקין וקובעים פיצוי לקורבנות, אלא שלנושא יש השלכה ישירה בכל הנוגע לחלוקת הרכוש במסגרת הגירושים.
לאחרונה פסק בית המשפט העליון כי אלימות במשפחה מהווה נסיבה מיוחדת המצדיקה חלוקה לא שוויונית של הרכוש לטובת הצד הנפגע במסגרת הליכי הגירושים. בתי המשפט לענייני משפחה יישרו קו עם פסיקה זו כשם שיישרו קו עם המגמה לפסוק פיצויים במסגרת תביעות נזיקין בגין אלימות במשפחה.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד דניאל ויגלר
עוסק בדיני משפחה
מומלצים