"המעסיקים נבהלו ממני, אז הפכתי למעסיקה"
שילוב של מראה "דוסי" ואמהות שלא התביישה בה, גרמו ללא מעט דלתות להיסגר בפניה של בקי בובלי. המעצבת המוכשרת לא התייאשה, ולקחת את הקריירה שלה בידיים - תרתי משמע. היום היא מנהלת משרד עצמאי מצליח, ומעסיקה בעצמה אמהות דתיות לילדים קטנים
אחרי אינסוף דחיות, ניתוקי טלפון, ראיונות עבודה מתסכלים ותשובות שליליות – החליטה בקי בובלי לקחת את הקריירה שלה בידיים, תרתי משמע – ופתחה עסק עצמאי לעיצוב גראפי. ההחלטה התבררה כהימור הטוב ביותר שיכלה לעשות.
<< עוד חדשות ועדכונים - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
אם תשאלו אותה, דרך החתחתים שעברה נבעה משילוב של המראה הדתי שלה – והיותה אמא במשרה מלאה, ואת המסע הזה היא מתקשה לשכוח גם בחלוף 12 שנה.
עוד עוצמה נשית בערוץ היהדות :
- ישראליות יקרות, אל תתנשאו עלינו/ אסתי רידר-אינדורסקי 123 סנטימטרים של עוצמה
- ככה ייעשה לסרבן הגט/ פרופ' שחר ליפשיץ
לאחר סיום לימודיה במכללת "אמונה", חיפשה עבודה. "פתחתי דפי זהב והתקשרתי לכל בתי הדפוס", היא מספרת. "90% ניתקו לי בפנים". כשכבר הצליחה למצוא עבודה, "לא היה קל לעבוד כשכירה, כאישה דתייה שמטופלת בבית וילדים. יש לא מעט אילוצים, ומקום העבודה לא היה קשוב לדברים האלה".
אמרו לי: "את מאוד נישתית"
אחרי התלבטויות רבות, החליטה בובלי - אם לשבעה - לצאת לדרך עצמאית, "ופה מתחילה הבעיה של האישה הדתית: בתדמית החיצונית", היא קובעת. "אני מגיעה לגוף ציבורי לפגישה, עם כיסוי ראש ושמלה, והם אומרים לי: את מאוד נישתית, את מאוד מקובעת, את אף פעם לא תעיזי.
"אמרו לי: אני מחפש מישהו יותר אטרקטיבי, שישתולל. מישהו יותר מודרני. היום אני מוצאת את עצמי בדיוק במצב ההפוך: אני רוצה להשתולל בעיצוב, רוצה לצאת מהקופסה - והלקוח רוצה עיצוב מקובע ושמרני יותר. זה הכל רק סטיגמה".
את אי האמון והאכזבות לקחה עימה בובלי כצידה לחיים, בעמדתה כמעסיקה: "גם אם קשה למצוא מחליפה כשאחת העובדות בהריון - ברגע שזה נודע לי, אני קופצת עליה בחיבוקים ובנשיקות, כי זה מה שחשוב באמת".
בובלי אומרת שהעבודה שלה היא מסר לבנותיה "שלא להיות עקרות בית, אלא להשתלב בשוק העבודה, לא רק כמפרנסות - אלא שיגשימו את הפוטנציאל שטמון בהן. שיהיה להן כיף בחיים, ולא לקום בבוקר ליום של שטיפת כלים והכנת ארוחות".
מצליחה עם הכיסוי ראש. בקי בובלי
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים