צ' קוריאה: קים נבחר עם 100%, 'אוֹשר בקלפי'
"בחירות" במשטר המפחיד בעולם: כל האזרחים התייצבו בקלפי, אפילו אחד לא הצביע נגד הרודן. ריקודים ברחובות, המשטר: "האזרחים נהרו מאושרים לקלפיות והיללו את הבחירות שלנו לעומת הבחירות של המערב הקפיטליסטי"
משמעת כמו שרק המשטר המפחיד ביותר בעולם יכול להטיל: צפון קוריאה הודיעה הלילה (יום ב') כי אף לא אזרח צפון-קוריאני אחד הצביע נגד הרודן קים ג'ונג און בבחירות שנערכו אתמול במדינה, וכי במחוז שבו התמודד הרודן קים שיעור ההצבעה עמד על 100% - כלומר, אף אחד לא העז שלא להגיע לקלפי ולהפגין נאמנות למנהיג העליון. אל לכם להתבלבל: אלה לא היו כמובן בחירות דמוקרטיות וחופשיות, ומול קים ג'ונג און לא הוצב שום מועמד.
עוד חדשות מהעולם :
- אופס: הקרינה לתלמידיה קלטת מין בכיכובה
לפי טענות צפון קוריאה, גם בשאר המדינה עמד שיעור ההצבעה על 100%, אם מוציאים מהשקלול את האזרחים שנסעו לחו"ל ואינם נמצאים בשטח צפון קוריאה כעת.
הבחירות בצפון קוריאה נערכות אחת לחמש שנים, והן אינן בחירות במובן המוכר בעולם המערבי אלא מהוות רק ריטואל פוליטי והזדמנות להפגנת אמון במשטר. ה"בחירות" אתמול היו הראשונות מאז שקים ג'ונג און התמנה למנהיג צפון קוריאה בעקבות מות אביו, קים ג'ונג איל,
בדצמבר 2011.
"זהו ביטוי לתמיכה המוחלטת והאמון העמוק שלו זוכה המנהיג העליון קים ג'ונג און מהעם", נכתב בסוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה, שופרו של המשטר, על התוצאות, "האזרחים הביעו נאמנות לו פה אחד". לפי הסוכנות, "האזרחים נהרו אל הקלפיות כשהם מלאי שמחה".
בטלוויזיה הממלכתית של צפון קוריאה הוצגו אתמול תמונות של מאות אנשים רוקדים במעגלים ברחובות, בהם גם חיילים, אחרי שהצביעו בקלפיות. סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית גם דיווחה כי אזרחים צפון-קוריאנים החיים בחו"ל או נוסעים אליה לעתים קרובות, התפארו במערכת הבחירות של ארצם לעומת מערכות הבחירות של מדינות אחרות. "הם אמרו שהבחירות במדינות הקפיטליסטיות הן תחרות בין קומץ אנשים עשירים וחזקים, אבל בצפון קוריאה הבחירות הן שם נרדף לאושר שבבחירת נציגים מקרב האנשים הרגילים, והן דבר שהופך לאירוע חשוב שבו מופגנת האחדות המוחלטת", נכתב בסוכנות.
על 687 התפקידים הפנויים בבחירות הארציות של צפון קוריאה התמודדו בדיוק 687 מועמדים. בבחירות בצפון קוריאה, מי מהאזרחים שלא מגיע להצביע צפוי להיחקר על-ידי הרשויות. בפני האזרחים הבאים להצביע במחוז מסוים עומדת רק האפשרות להתנגד למינויו של המועמד היחיד באותו מחוז שנקבע על ידי מפלגת השלטון של קים - אולם לשם כך עליהם לגשת אל מאחורי פרגוד אחר, שם נמצאים פתקי ה"נגד", ובכך בעצם לחשוף את מחאתם. חרף הסכנה הכרוכה בכך, בכל מערכת בחירות בצפון קוריאה ישנם כמה אמיצים שבוחרים לעשות זאת.
באופן רשמי קוריאה הצפונית מוגדרת כרפובליקה ועל כן היא מחויבת לקיים בחירות לפרלמנט. השלטון מורכב בה, לפחות לכאורה, מארבע
מפלגות: מפלגת הפועלים שבראשה עומד המנהיג העליון, המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, המפלגה הדתית ואיגוד הקוריאנים ביפן. בכל מקרה, כל המועמדים מאושרים על ידי מפלגתו של קים.
הבחירות נערכות בכל חמש שנים והופכות למיצג של פטריוטיות ותמיכה במנהיג ובמשפחתו. מבחינת הרשויות, עם זאת, יש להן עוד כמה יתרונות: רשימת הבוחרים משמשת אותן לעדכון רישומי האוכלוסין - ובעיקר כדי לגלות מי חסר. נגד אזרחים שלא יגיעו לקלפי תיפתח חקירה מחשש שהצליחו לצאת מגבולות המדינה וערקו.