ארה"ב: 22 חיילים לשעבר מתאבדים ביום
1,892 חיילים אמריקנים ששירתו בעיראק ובאפגניסטן התאבדו מתחילת 2014. קמפיין חדש מנסה למנוע הישנות מקרים כאלה ולסייע לפגועים פיזית ונפשית
עוד חדשות בעולם:
ארדואן במתח: מאבק צמוד באנקרה ואיסטנבול
פריז בידי הולנד: ראשת העיר סוציאליסטית מבריחי ילדים גבו כסף - ונטשו מאות ברחובות
האירוע היה חלק מקמפיין של וטרנים מעיראק ומאפגניסטן בגבעת הקפיטול שאמור לקדם חקיקה שתעניק תמיכה בוותיקים שתסייע למנוע התאבדויות ותספק משאבים לסיוע לחיילים שחזרו הביתה משדה הקרב.
את החקיקה מקדם ג'ון וולש, סנאטור ממונטנה, שהיה ותיק המלחמה הראשון מעיראק שנבחר לסנאט. בעיתון "ניו יורק טיימס" נכתב כי עבור סנאטור וולש מדובר בסיפור אישי. חייל ששירת תחתיו כשפיקד על גדוד צנחנים בעיראק בשנת 2005, התאבד לאחר שחזר הביתה. "חיכינו יותר מדי זמן כדי לנקוט פעולה", אמר סנאטור וולש והגדיר את ההתאבדויות של ותיקי המלחמות - "מגיפה שאסור לנו לאפשר לה להימשך".
מי שרוצה להבין מדוע לאמריקנים אין בימים אלה תיאבון להרפתקה צבאית נוספת, דבר שבא לידי ביטוי בהתנהלות הנשיא ברק אובמה בעניין אוקראינה וסוריה, צריך לבחון את המספרים האלו: כ-6,800 אמריקנים נהרגו במלחמות באפגניסטן ובעיראק.
אזרחים רבים הגיעו ועמדו בין הדגלים שהונפו לאות הזדהות עם וטרנים כמו מייקל בלייזר, קצין לשעבר שחברו התאבד כשחזר הביתה מאפגניסטן. "הוא ירה בעצמו לעיני ולעיניי חברי", סיפר בלייזר ל"ניו יורק טיימס". "אובחנתי בהפרעה פוסט-טראומטית בגלל אירוע, והרבה מהדברים שאני מתמודד עמם קשורים להתאבדות הזאת. אולם מעבר לכך, אני פה כדי לזכור אותו".
ה"וושינגטון פוסט" פרסם היום כי 2.6 מיליון אמריקנים, בהם 280 אלף נשים, שוגרו עד היום כדי להילחם
באפגניסטן בשנת 2001 ובעיראק ב-2003. יותר ממחציתם סובלים מבעיות בריאותיות פיזיות ונפשיות כתוצאה משירותם. הם חשים מנותקים מהחיים האזרחיים וחשים שהממשלה מתעלמת מהבעיות של דור הלוחמים.
600 אלף מיוצאי שתי המלחמות, שסובלים מנכות פיזית חלקית או קשה, מקבלים סיוע ממשלתי חלקי או מלא למשך כל החיים. אבל ותיקי המלחמות דורשים להגדיל את הסיוע הניתן למשרתים לשעבר.
מסקר שנערך עבור העיתון בקרב ותיקי שתי המלחמות עולה כי 75 אחוזים מהם מאמינים שהציבור האמריקני מעריך את השירות שלהם, אבל רק 52 אחוזים מהם מוכנים לדבר על החוויה שלהם במלחמה עם זרים. 90 אחוז מהוותיקים חשים גאים בביצועים שלהם במלחמות בעיראק ובאפגניסטן, אבל רק 35 אחוזים מהלוחמים חושבים ששתי המלחמות הללו היו ראויות להילחם עבורן.