דרא"פ הודחה: מי הכלכלה הגדולה ביבשת?
מאז 1990 לא פרסמה ניגריה את נתוני התוצר המקומי הגולמי שלה. מגזרים עסקיים שלמים שצמחו בשני העשורים האחרונים לא עודכנו במאגר הנתונים. כעת נקבע: המדינה הצפופה באפריקה היא הכלכלה הגדולה ביבשת
ניגריה תפסה את מקומה של דרום אפריקה והפכה לכלכלה הגדולה ביותר ביבשת לאחר שחישובים הראו כי היא כמעט הכפילה את התוצר המקומי הגולמי שלה. ממידע שפרסמה הלשכה לסטטיסטיקה בניגריה והוצג היום (יום א'), התמ"ג של יצרנית הנפט עמד ב-2013 כל 80.3 טריליון ניירה, או 509.9 מיליארד דולרים - עלייה של 42.3 טריליון ניירה מהחישוב הקודם.
עוד חדשות בעולם:
20 שנה לרצח העם הרואנדי: לעולם לא עוד?
הוא גרמני, אשתו זרה ומבחן שפה הפרידם בלב ים: ספינת מלחמה מחלצת תינוקת חולה
המספרים החדשים צמצמו את יחס החוב לתמ"ג ל-11 אחוזים ב-2013, לעומת 19 אחוזים ב-2012, כך אמר ראש הלשכה לסטטיסטיקה, ימי קייל לעיתונאים בבירה אבוג'ה.
רוב המדינות מפרסמות את חישובי התמ"ג שלהן כל כמה שנים כדי להציג את השינויים בצריכה ובייצור בהן. ניגריה לא עשתה זאת מאז 1990, ולכן מגזרים כמו מסחר אלקטרוני, טלפונים סלולריים ותעשיית הסרטים "נוליווד", הוכנסו רק עכשיו למאגר נתונים כדי שתתקבל תמונה מדויקת יותר של המציאות הכלכלית במדינה.
תשומת הלב של משקיעים חדשים לצמיחה ההולכת וגדלה של ניגריה אילצה את ממשלתה לחשב מחדש את נתוניה, בהם התמ"ג. לדברי קייל, מעתה תחשב ניגריה את הנתונים מדי חמש שנים, כפי שנהוג בעולם.
ניגריה, המדינה הצפופה ביותר באפריקה שמונה 170 מיליון בני אדם, הפכה לאחרונה
ליעד למשקיעים זרים. זאת בשל גודל שוק הצרכנים וכן שוקי ההון המתקדמים שלה.
אולם לקראת הבחירות במדינה שייערכו בפברואר בשנה הבאה, המתיחות הפוליטית גוברת והופכת לסיכון של ממש עבור המשקיעים. קיצוניות דתית שמאחוריה עומדים ארגונים איסלאמיסטיים כמו בוקו חראם מסכנים את האזור הצפון-מזרחי העני והלא מפותח של המדינה.
גם הנשיא גודלאק ג'ונתן שהשעה בפברואר האחרון את נשיא הבנק המרכזי למידו סנסוי לאחר שהטיל ספק בפומבי בהכנסות הנפט של החברות שבבעלות המדינה לא הרשים במיוחד את המשקיעים, שחלקם מכרו את אחזקותיהם בחברות.