שתף קטע נבחר
 

היכן יש שניים סינים עם שכר גדול? בבניין

על פי בדיקת איגוד לשכות המסחר; השכר המוצע כיום לעובדים בענף הבניה עלה באופן משמעותי, בינהם גם העובדים הזרים. שוחחנו עם שניים מהם - שמשתכרים כ-20 אלף שקל בחודש

תוהים באיזה קריירה לבחור על מנת לצלוח את יוקר המחייה בקלות יחסית? לפי בדיקה מיוחדת של איגוד לשכות המסחר אולי כדאי לכם לשקול לעבוד בתחום הבנייה. אתמול (ג') פרסמה התאחדות תאגידי כוח האדם שבאיגוד, כי השכר הממוצע של פועל בניין סיני כיום עומד על 20 אלף שקל בחודש.

 

עוד כתבות בנושא ענף הבנייה בערוץ הקריירה של ynet :

לא רק סינים: הישראלים חוזרים לעבוד בבניין

"פועל בניין סיני מרוויח בחודש יותר מ-20 אלף"

פועלי הבניין בסכנה? לשלול הרישיון לקבלן

בנק ישראל: לא צריך עובדים זרים לבנייה

 

"אני מרוויח 20 אלף שקל פלוס מינוס", מעיד צ'ין, רצף סיני העובד בתל אביב. לשאלה אם הוא עשיר, אותה הוא לא הבין ולכן נשאל אם הוא מיליונר, ענה: "הווו, כן. כולם מרוויחים ככה".

 

צ'ין סיפר על יום העבודה הסטנדרטי שלו: 650 שקל ליום עבודה (לעיתים יש משמרות כפולות), 40 שקל למ"ר של ריצוץ. אלו הסכומים שהם מקבלים מקבלני העבודה הישראלים. חשוב לציין כי פועלים סינים רבים עובדים גם בימי המנוחה (בפרויקטים פרטיים).

 

פועל סיני נוסף בשם וו אמר ל-ynet, כי הוא נמצא בארץ 6 שנים ומשכורתו היא 25 אלף שקלים בחודש. "אני מרוצה מהמשכורת ושאני מגיע לביקור בכפר אני מרגיש כמו ביל גייטס".

 

זינוק של 500% בשכר

לפי בדיקת האיגוד, השכר שמרוויחים הפועלים הסינים זינק בלא פחות מ-500% בעשור האחרון, שכן ב-2004 שהו בישראל באופן חוקי 80 אלף פועלי בניין סינים, שהשתכרו כ- 4,000 לחודש בממוצע.

 

בשנת 2006, לאור העובדה כי הממשלה החליטה להגביל את מספר העובדים הזרים בישראל ל-15 אלף וקבעה כי עד אוקטובר 2009 ייוותרו 6,000 בלבד, החל מספרם של העובדים הסינים להצטמצם ומשכורתם החלה לעלות באופן הדרגתי. בשנת 2006 המשכורת של הפועל הסיני עמדה, לפי איגוד לשכות המסחר, בטווחים של 5,000-6,000 שקל לחודש.

 

מאז שנת 2010 נותרו בארץ כ- 5,000 עובדים סינים, והמשכורות עלו ל-12,000 שקל בממוצע. כיום, מגיעים העובדים למשכורת ממוצעת של 20 אלף שקל ועובדים סינים בענף המועסקים כמנהלי עבודה משתכרים אף למעלה מכך. 

 

"הממשלה חייבת להביא לארץ מסה של אלפי עובדים סינים מקצועיים שייבחרו באופן מדוקדק על ידי התאגידים המקצועיים ובהתאמה עם צרכי הקבלנים". אמר אלדד ניצן, יו"ר התאחדות תאגידי כ"א הזרים בענף הבנייה באיגוד. "שרי הממשלה יכולים להתווכח עד מחר על אפס אחוז מע"מ או על מחיר מטרה אבל אם אין מי שיבנה את הדירות האלו עבור הזוגות הצעירים, התוכניות התיאורטיות יקרסו והאכזבה בציבור תהיה עצומה."

 

התאחדות בוני הארץ הציגה לפני חודשים אחדים מחקר לפיו חסרים בענף הבניה 35 אלף פועלים לתחום המקצועות הרטובים בענף הבנייה. בימים האחרונים, הצהיר שר האוצר, יאיר לפיד, על ניסיון של הממשלה לחתום על הסכם בילטרלי עם ממשלת סין להבאת עובדי בניין סינים כחלק ממאמץ קבינט הדיור להוזיל את מחירי הדירות.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים