שתף קטע נבחר
 

עובדים בג'אנק: מחאה עולמית ברשתות המזון

עובדי המזון המהיר בארה"ב מפגינים מזה כשנה וחצי בדרישה לשיפור שכרם ותנאיהם, אך הרשתות עומדות בסירובן. היום הם מתכננים להפוך את המאבק לגלובאלי ולקיים סדרת הפגנות ב-80 ערים ברחבי העולם, במקביל לשביתות ב-150 ערים בארה"ב

מחאה נרחבת להעלאת שכר המינימום של עובדי רשתות המזון המהיר בעולם: חברי התנועה האמריקאית הפועלת להגדלת השכר והזכויות של עובדים בענף , Fast Food Forward, הודיעו כי יערכו היום (ה') הפגנות בכ-80 ערים בעולם, בקריאה להעלות את שכר המינימום של העובדים ברשתות מ-7.50 דולר ל-15 דולר לשעה. כך דווח בניו יורק טיימס.

 

עוד כתבות בערוץ קריירה של ynet:

החכים בעד העלאת שכר מינימום - זה אפשרי?

 

התנועה, המאגדת את עובדי ענף המזון של העיר ניו-יורק, היא חלק מתנועה נרחבת יותר הפועלת בנושא בארה"ב. בשנה וחצי האחרונות קיימו חבריה שביתות רבות, שמשכו תשומת לב רבה לנושא ואף עודדו תמיכה בקריאת הנשיא ברק אובמה, להעלות את שכר המינימום בארה"ב ל-10.10 דולר - הצעה שנפלה בסופו של דבר.

 

הרשתות הגדולות עמדו מצידן בסירובן להגדיל את שכר העובדים וטענו, כי הסכום של 15 דולר לשעה אינו ראלי, מאחר שזה יחתוך ברווחיהן, יפחית את כוח האדם ויביא להעלאת מחירים. כיוון שכך, חברי התנועה החליטו להרחיב את פעולות המחאה למדינות נוספות בעולם, בתקווה להפוך את המאבק לגלובאלי.

 

במסגרת זו, היום מתוכננות שביתות ב-150 ערים בארצות הברית, וכן הפגנות בכ-30 מדינות, בהן 30 ערים ביפן, 20 בבריטניה, 5 בברזיל ושלוש ערים בהודו. המארגנים הסבירו כי הם שמו דגש על שווקים מתפתחים, מאחר שהתנאים של העובדים בהן נחשבים לפגיעים במיוחד כשזה מגיע לתאגידים הגדולים כמו מקדונלדס.

 

עובדי המזון המהיר מפגינים בארה"ב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עובדי המזון המהיר מפגינים בארה"ב(צילום: רויטרס)

 

יעד שאפתני

על מנת לקדם את הנושא, בשבוע שעבר נפגשו נציגי איגודי עובדים המאגדים כ-12 מיליון עובדים מ-126 מדינות, בהם האיגוד הבינלאומי למזון, חקלאות, מלונאות, מסעדנות, קייטרינג וטבק. מאסימו פארטיני, המתאם הבינלאומי של חטיבת המזון בפדרציית האיגודים, אמר כי עובדי המסעדות באירופה, אסיה ואמריקה הלטינית להוטים להצטרף למען עצמם ולמען חבריהם בארצות הברית.

 

מארי קיי הנרי, נשיאת האיגוד הבינלאומי של עובדי ענף השירות, אמרה כי "עובדי ענף המזון המהיר עומדים בפני אותה מדיניות תאגידית בחלקים רבים בעולם - שכר נמוך והעדר שעות מובטחות או הטבות. אם העובדים ישבתו ב-150 ערים היום, יחד עם ההפגנות בשאר העולם, יהיה מדובר באחת מהמחאות הגדולות ביותר סביב תעסוקה מזה שנים".

 

מצד שני, גארי צ'ייסון, פרופסור ליחסי עבודה באוניברסיטת קלארק, אמר כי יעד של 15 דולר לשעה הוא שאפתני למדי. "נראה שהם שכחו כי צריך לקחת צעד קטן בכל פעם. כשאין לך הרבה, לקבל מעט יכול להיות דבר משמעותי. אי אפשר לקבל הכל בבת אחת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הפגנה של עובדי מקדונלדס בארה"ב
צילום: AP
מומלצים