אישום בארה"ב: צבא סין ריגל וגנב סודות
הממשל בוושינגטון הגיש כתבי אישום חריגים מסוגם נגד חמישה בכירים בצבא סין בגין פריצה למחשבי חברות אמריקניות כדי להשיג סודות מסחריים. בייג'ינג: "ההאשמות הומצאו ויפגעו בשיתוף הפעולה הסיני-אמריקני"
עוד חדשות בעולם :
יהיה מספר 10: הנשיא חתם בקבוצת כדורגל
היעד הבא של ההאקרים: חטיפת ספינות
איטלקיות לאפיפיור: תן לכמרים לעשות סקס
הגיש תביעה נגד כולם - על כל הכסף שבעולם
שר המשפטים האמריקני אריק הולדר וגורמים נוספים בתביעה פרסמו את האישומים, שכוללים בין היתר ריגול סייבר בשליחות ממשלה זרה וגניבת סודות מסחריים. חמשת הנאשמים הם בכירים בהנהגה הצבאית בבייג'ינג, ועל פי התביעה האמריקנית הם פרצו לחברות אמריקניות שעוסקות באנרגיה גרעינית וסולארית. המידע שנגנב היה מיועד לחברות סיניות מתחרות. בין החברות האמריקניות שהיו יעד לפריצה: Alcoa Inc, United States Steel Corp, ו-U.S. subsidiaries of SolarWorld AG.
גורמי ממשל בוושינגטון האשימו בעבר את צבא סין והאקרים סינים בתקיפות סייבר של יעדים תעשייתיים וצבאיים אמריקניים כדי לגנוב סודות והון רוחני. מנגד, סין אמרה שהיא עצמה ניצבת בפני איום גדול של תקיפות סייבר ושצבא המדינה נחשב לאחד מיעדי הריגול הגדולים ביותר של סוכנות הביון האמריקני NSA ופיקוד הסייבר האמריקני.
סין: האשמות "מומצאות"
משרד החוץ הסיני הגיב בחריפות להאשמות הריגול של ארה"ב, והודיע כי ההאשמות נגד חמישה קציני הצבא "הומצאו" ו"יפגעו בשיתוף הפעולה הסיני-אמריקני ובאמון ההדדי". "אנשי הצבא הסיני לעולם לא היו מעורבים בגניבה אינטרנטית או בהחלפת סודות", נמסר בהודעת בייג'ינג.
בייג'ינג הכחישה בעבר פעמים רבות את הטענות שהאקרים מטעמה פרצו לאתרים זרים, ואמרה כאמור שהיא עצמה קורבן ראשי לתקיפות סייבר ומתנגדת לכל צורה שהיא של תקיפות דרך הרשת. המשטר הקומוניסטי אמר גם שהוא רוצה לראות שיתוף פעולה גדול יותר בין מדינות העולם במאבק בפשיעת סייבר במקום בהטחת האשמות.
"סין לא רק תומכת בתקיפות סייבר, אלא גם מתנגדת אליהן", אמר בשנה שעברה ראש ממשלת סין לי קקיאנג כשנשאל במסיבת עיתונאים אם ארצו תפסיק לפרוץ לאתרים אמריקניים. "בואו לא נפנה אצבע מאשימה זה אל זה בלי ראיות, אלא נעשה יותר כדי לשמור על הבטיחות ברשת".
מוקדם יותר השנה הקימה סין ארגון לאבטחת אינטרנט ביוזמת הנשיא שי ג'ינפינג. התקשורת הממלכתית תיארה את האינטרנט כשדה קרב שבו אבטחת הרשת חיונית לביטחון המדינה. בספטמבר האחרון דן נשיא ארה"ב ברק אובמה עם עמיתו הסיני בסנט פטרבורג בסוגיות של אבטחת סייבר. דובר הבית הלבן בן רודס אמר בזמנו שאובמה העלה את חששותיו מאיומי הסייבר שמגיעים מכיוון סין.
בחודש מרס אמר שר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל שהפנטגון מתכנן לשלש את צוות אבטחת הסייבר שלו בשנים הקרובות כדי להתגונן מפני תקיפות סייבר שמאיימות על הביטחון הלאומי.