השיגו מה שרצו: הישראלים שיופיעו עם הרולינג סטונס
לקראת כל הופעה, הרולינג סטונס בוחרים מקהלה מקומית שתבצע איתם את "You Can't Always Get What You Want". בפארק הירקון יעשו זאת חברי המקהלה הקאמרית של בית הספר על-שם בוכמן מהטה. "קיבלנו תווים והנחיות מההפקה, וגם היוטיובים עוזרים", מספרת אחת המנצחות ומודה: "לא נתנגד למפגש מאחורי הקלעים, אבל אנחנו לא מפתחים ציפיות"
בעוד פחות משבוע ינחתו בישראל חברי להקת הרולינג סטונס, כחלק מסיבוב ההופעות האירופי שלהם. כמיטב המסורת הידועה של הלהקה, וכחלק מרשימת השירים הקבועה בהופעותיהם, גם כאן הם מתכוונים לארח על הבמה מקהלה מקומית שתצטרף אליהם בשיר "You Can't Always Get What You Want". בישראל נבחרה לעשות זאת המקהלה הקאמרית של בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה, באוניברסיטת תל אביב.
צפו: You Can't Always Get What You Want, בהופעת הסטונס באוסלו
"זו המקהלה הכי טובה בארץ", אומר מנצחה רונן בורשבסקי, "ברמה המקצועית היא עומדת בסטנדרטים בינלאומיים. הגענו אל הסטונס דרך חברת המקהלה קייט בלסיי, שעשתה את זה בעבר בארצות הברית ונמצאת בקשר איתם". בורשבסקי בן ה-41 מנצח על הפילהרמונית הישראלית ופרופסור באקדמיה למוזיקה של אוניברסיטת תל אביב, אך לטובת ההופעה עם הרולינג סטונס, מינה דווקא שתי מנצחות שיעמדו שם במקומו: בלסיי, שיצרה את הקשר עם האבנים המתגלגלות, ונטע שפיגל. "אני אמנם צעיר יחסית אליהם, אבל לא יכול לקפץ ולרקוד בקונצרט רוק. אפילו עם הסטונס", הוא אומר.
שפיגל לעומתו, לא תפספס את ההזדמנות: "התרגשתי ושמחתי מאוד כשקיבלתי את ההצעה. מיד גייסנו 24 זמרים מתוך המקהלה הקאמרית שמורכבת ברובה מסטודנטים לזימרה - כלומר זמרי אופרה סולנים בתחילת דרכם, כך שהסאונד של המקהלה נפלא ומקצועי מאוד. אני שמחה שהמקהלה קיבלה את ההזדמנות ובטוחה שהיא תעשה עבודה מצוינת. על אף שתחום ההתמחות של המקהלה והמוסד בו אנחנו לומדים הוא קלאסי לחלוטין, כולם הרגישו שזו הזדמנות מאוד מיוחדת. לפגוש אגדה חיה כמו הרולינג סטונס זה לא מובן מאליו, ולחלוק איתם במה זה באמת כבוד גדול".
היו ללהקה דרישות מיוחדות?
"יש דרישות רבות, עד לפרטים הקטנים ביותר. הפקה בסדר גודל כזה היא מאוד מורכבת ויש לקחת בחשבון המון דברים. כמו כן, העמדה והגברה של מקהלה היא פרויקט לא פשוט בפני עצמו. לכן המקהלה תתחלק לשתי מקהלות קטנות משני צדי הבמה, כשלכל אחת מהן מנצחת - קייט ואני. כל זאת, בשביל שיר אחד בלבד".
איך מתכוננים בלי להיפגש איתם? מסתמכים על יוטיובים?
"קיבלנו מההפקה תווים שאיתם אנחנו עובדים. המקהלה מתרגלת הנחיות מפורטות של המפיק המוזיקלי של הלהקה, אנחנו מקיימים חזרות מקהלה - ובוודאי, היוטיובים גם עוזרים כדי
לקבל תמונה כללית. למעשה, נפגוש את הלהקה רק ביום המופע, ייתכן מאוד שבחזרה הגנרלית. כמובן שלא נתנגד לאיזה מפגש מאחורי הקלעים, אבל אנחנו לא מפתחים ציפיות.
"זה חלום אמיתי ולא רק בגלל הכבוד שבמעמד. אני מאמינה גדולה בחיבורים ומפגשים מסוגים שונים, ויש לי עניין ותשוקה לסגנונות מוזיקליים מגוונים. אני חושבת שיש פוטנציאל יצירתי עצום למפגשים מהסוג הזה", היא אומרת - ובורשבסקי מוסיף: "המקהלה מאוד נרגשת לקראת הפרויקט וההתלהבות מרקיעה שחקים. כשזמרים אחרים, שאינם חלק מהמקהלה שמעו על זה הם התחננו להצטרף ולהשתתף אבל הדרישות של הרולינג סטונס היו 'מקהלה מהשורה הראשונה שתכלול את הזמרים הצעירים הטובים בארץ', והיא אכן כזו. אני מניח שהחברים בה, שרגילים לבצע מוזיקה קלאסית, יתנו דרור לעצמם לחגוג עם הרולינג סטונס בקונצרט רוק שהוא הזדמנות של פעם בחיים".