שתף קטע נבחר

 

בזמן החגיגות לא-סיסי: תקיפות מיניות בכיכר

השמחה במצרים על השבעת הנשיא הפכה לעכורה לנוכח דיווחים על שורת תקיפות מיניות שאירעו בזמן החגיגות בכיכר תחריר. סרטון שפורסם ברשתות החברתיות במדינה הראה צעירה עירומה ומדממת בתוך המון גברי. 7 נעצרו

שורה של תקיפות מיניות נגד נשים במהלך החגיגות לרגל השבעתו של הנשיא עבד אל-פתח א-סיסי - בהן תקיפה המונית של סטודנטית בת 19 שהופשטה בכיכר תחריר - גרמו לסערה במצרים אתמול (יום ב'), בייחוד לאחר שסרטון הופץ ברשתות החברתיות שבו נראית הצעירה עירומה, מדממת ומוקפת בעשרות גברים.

 

עוד חדשות בעולם:

הנסיעה במעלית הפכה לסיוט. צפו

נשק לכל דורש: ארצות הברית מדממת

רק לוליינים: איסור חיות בקרקס במכסיקו

 

שבעה גברים נעצרו בחשד לתקיפתה והמשטרה חוקרת עוד 27 תלונות של הטרדות מיניות נגד נשים במהלך העצרות שהתקיימו ביום ראשון, אז עשרות אלפי בני אדם חגגו את השבעתו של א-סיסי עד שעות הלילה הקטנות.

 

תיעוד תקיפת האישה בכיכר

תיעוד תקיפת האישה בכיכר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשלוש השנים האחרונות, מאז הודח הנשיא חוסני מובארק, החלה להתגבר התופעה של אלימות מינית במהלך הפגנות המוניות, וארגוני נשים התלוננו אתמול כי החוקים החדשים הקשוחים יחסית שנחקקו לאחרונה אינם עוזרים דיים.

 

22 ארגוני נשים פרסמו הודעה משותפת המאשימה את הממשלה בכישלונה לסייע במגפת תקיפות האספסוף נגד נשים. העמותות מסרו כי תיעדו יותר מ-250 מקרים של "אונס ותקיפות מיניות המוניים" מנובמבר 2012 עד ינואר 2014. "המאבק בתופעה דורש אסטרטגיה לאומית שלמה", נמסר בהודעתן.

 

בשבוע שעבר פרסמו הרשויות צו שהכריז כי מעתה הטרדה מינית היא פשע שניתן להשית עליו עונש של עד חמש שנות מאסר בכלא. הצו שינה את החוק שהיה קיים עד כה במצרים לגבי התעללות, לפיו הטרדה מינית אינה פשע פלילי וההתייחסות לעבירות כאלה הייתה מעורפלת והוגדרה כ"תקיפה לא הולמת".

נשים מופרדות מהגברים בהפגנות במצרים. ארכיון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נשים מופרדות מהגברים בהפגנות במצרים. ארכיון(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הטרדה מינית הייתה אחת הרעות החולות של החברה המצרית, שמגיעה מתרבות פטריארכלית ושמרנית של המדינה, שרואה בנשים נחותות מגברים. בסרטים נשים מוצגות לרוב כאובייקטים מיניים, פגיעות בפני גברים וחלשות אל מול אוזלת ידה של המערכת המשפטית.

 

תקיפות מיניות התגברו דרמטית באכזריותן ובמספרן בשלוש השנים מאז הדחתו של מובארק, בייחוד בכיכר תחריר, מקום הולדתה של המחאה המצרית שזכתה לכינוי "האביב הערבי המצרי". הכיכר הפכה עם הזמן לזירת תקיפות מיניות נגד נשים על רקע הקהל הגדול.

 

קריינית טלוויזיה: "הם עושים את זה משמחה"

בתקרית האחרונה, סרטון שהועלה לרשתות החברתיות הציג את הסטודנטית עירומה לגמרי בתוך קהל גברי, חלק מחלקי גופה דיממו והשוטרים נאבקו ללוות אותה מחוץ להמון. סוכנות AP אישרה כי הסרטון נראה אותנטי ומתכתב עם הדיווחים שהתקבלו.

 

כאמור, שבעה בני אדם נעצרו בחשד לתקיפת הסטודנטית, שאושפזה בבית חולים. גורמים רשמיים לא הרחיבו על מצבה. משרד הפנים, האחראי על המשטרה, מסר כי שבעת העצורים בני 15 עד 49 נעצרו בחשד "להטרדת נשים רבות" ושבמהלך מעצרם נפצע שוטר. אולם בהודעת המשרד לא צוינה הסטודנטית. 

גרפיטי נגד הטרדות מיניות במצרים (צילום: AP) (צילום: AP)
גרפיטי נגד הטרדות מיניות במצרים(צילום: AP)
הרשויות חוקרות דיווחים נוספים על תקיפות מיניות מכמה סרטונים נוספים ממצלמות האבטחה או מעוברי אורח שצילמו את האירועים במצלמות הטלפון הסלולרי שלהם. הן מסרו כי הצילומים מצביעים על תקיפות מאורגנות של קבוצות גברים המובילות קורבנות הרחק מהקהל לעבר מקום מבודד, שם החשודים מאגפים אותן ותוקפים אותן. חלק מהגברים אוחזים

בסכינים כדי לאיים על הנשים או על אלה המנסים לסייע להן.

 

ביקורת קשה עלתה במצרים גם בעקבות הערותיה של קריינית טלוויזיה במהלך דיווח בשידור חי מכתבת שסיקרה את החגיגות בתחריר. כשהכתבת אמרה לקריינית רשת "א-נהאר" שיש כמה דיווחים על הטרדות מיניות, היא צחקה בתגובה וטענה: "זה בגלל שהם שמחים כל כך".

 

הקריינית, מהאא בהאנסי, הכחישה אתמול כי אמירותיה היו בתגובה לתקיפות המיניות. "יחד עם אורחיי באולפן הערתי על שמחת האזרחים בכיכר ולא על ההטרדות", הסבירה בעמוד הפייסבוק שלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
תקיפות מיניות בתוך קהל האזרחים שהריעו לא-סיסי
צילום: AP
מומלצים