יא מאן: ג'מייקה לא תעצור מעשני מריחואנה
הממשלה אישרה תיקונים בפקודת הסמים והמדינה הקריבית, שעישון הקנביס הוא חלק מרכזי בתרבותה, מתקדמת לעבר אי הפללה של מעשני הסם
מדינת ה"גאנג'ה" בדרך ללגליזציה? ממשלת ג'מייקה החליטה כי החזקת כמויות קטנות של מריחואנה לא תהווה עבירה פלילית ועילה למעצר, ובכך הצטרפה לגל המדינות המקלות בחוקי עישון הצמח.
עוד חדשות בעולם :
הומלסים בכנסייה בוותיקן והאפיפיור שותק
הבשורה עפ"י חוסיין. הזמר שמשגע את מצרים
הפרויקט לפירוק מדינות. "דאעש" קונטרול
שר המשפטים מארק גולדינג הודיע אתמול (יום ה') במסיבת עיתונאים כי פקודת הסמים המסוכנים תתוקן ותיכנס לתוקפה בקיץ הקרוב. לדבריו, הקבינט שבראשותה של ראשת הממשלה פורשייה סימפסון-מילר החליט על כך לפני עשרה ימים.
"הקבינט אישר כמה שינויים בחוק הקשורים לגאנג'ה, בהם בסעיף החזקת כמויות קטנות של הסם לשימוש אישי, עישון הסם ברשות הפרט והשימוש במריחואנה למטרות רפואיות", אמר. הוא הוסיף כי אושר בחוק "אי-הפללה של המעשנים גאנג'ה למטרות דתיות".
אורוגוואי
הפכה לאחרונה למדינה הראשונה שאישרה לגליזציה
של מריחואנה ואליה הצטרפו כמה מדינות באירופה כמו גם מדינות קולורדו ו-וושינגטון בארצות הברית. מי שייתפס מחזיק בכמויות קטנות של מריחואנה לא ייעצר, הסביר גולדינג. "יותר מדי צעירים מקבלים רישום פלילי משום שנתפסו עם ג'וינט ביד - דבר שהפריע לרבים להתקבל לעבודות או לקבל ויזות כניסה למדינות אחרות", אמר השר.
משמעות השינוי בחוק תהיה כי אדם לא ייעצר אם החזיק עד 57 גרמים של גאנג'ה במקום ציבורי. אולם הוא עלול לקבל קנס שאותו יהיה עליו לשלם עד חודש ימים ואם לא יצטרך לבצע עבודות שירות. הוא הוסיף כי הממשלה תציע בקרוב הצעת חוק לפרלמנט הג'מייקני שתאפשר למחוק רישומים פליליים של אלה שהורשעו בהחזקה של כמות קטנה של הסם.
לפי גולדינג, החזקת גאנג'ה למטרות רפואיות או דתיות לא תהווה גם היא עילה להפללה. התיקון בחוק שיאפשר עישון למטרות דתיות מסמן ניצחון גדול לתנועה הרוחנית שנולדה בג'מייקה, הראסטפרי. רבים מהראסטפרים מעשנים את הסם כאקט פולחני שלדבריהם מקרב אותם
אל הנשגב. עד כה הם הסתכנו בהרשעה פלילית.
ג'מייקה משמשת כמקור עיקרי של מריחואנה בקריביים ועישון הקנביס הוא חלק בלתי נפרד בתרבות המקומית. עד כה המחזיקים בסם עשויים היו לעמוד בפני כפיית טיפול או גמילה. עם זאת, רוב המורשעים בעבירות סמים שילמו קנסות קטנים ולא ריצו עונשי מאסר.
באפריל נחנך במדינה איגוד מגדלי המריחואנה. באירוע שבו הושק הארגון השתתפו כ-300 בני אדם, בהם יזמים מתחום הרפואה, מחוקקים ואקדמאים, ומטרתו תהיה לשמש כלובי שידחוף להטלת רגולוציה על תעשיית הקנביס במדינה.